20 Απρ 2024
READING

Η L’Oréal και η Meta βοηθούν startups να μπουν στο web3

3 MIN READ

Η L’Oréal και η Meta βοηθούν startups να μπουν στο web3

Η L’Oréal και η Meta βοηθούν startups να μπουν στο web3

Τη δέσμευση της L’Oréal να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον κόσμο του web3 σηματοδοτεί το νέο πρόγραμμα που εγκαινιάζει με την Meta και την γαλλική επιχειρηματική σχολή HEC Paris, υποστηρίζοντας νεοφυείς επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα θα υποστηρίξει τουλάχιστον πέντε startups που ειδικεύονται στην παραγωγή 3D, την επαυξημένη πραγματικότητα (AR), την εικονική πραγματικότητα (VR), τη μεικτή πραγματικότητα, τη δημιουργία avatar, τη φορητότητα στην εμπειρία χρήστη και άλλα θέματα που σχετίζονται με το web3. Σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται οι επιχειρήσεις να σχετίζονται μόνο με τη βιομηχανία ομορφιάς.

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές μέχρι τις 20 Νοεμβρίου και θα τεθούν στην κρίση επιτροπής αποτελούμενη από μέλη της Meta, της L’Oréal και του HEC, καθώς και επιχειρηματίες και επενδυτές. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2023 και πρόκειται να στεγαστεί στο χώρο Meta εντός του Station F, στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη πανεπιστημιούπολη νεοφυών επιχειρήσεων στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί και πώς η L’Oréal ποντάρει στο gaming

Για την L’Oréal Group, όμως, δεν είναι αυτή η πρώτη προσέγγιση στον χώρο του metaverse. Με 17 εμπορικά σήματα εικονικών αγαθών, μια συνεχή ανάπτυξη εμπορικών σημάτων που σχεδιάζουν να λανσάρουν στο metaverse και μια σειρά από brands που βρίσκονται ήδη στο χώρο, συμπεριλαμβανομένων των NYX, YSL Beauty και Mugler, η L’Oréal αξιοποιεί ήδη τα φυσικά, ψηφιακά και εικονικά κανάλια για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της βιωματικής ομορφιάς.

Πρόσφατα ο γίγαντας της βιομηχανίας της ομορφιάς αποφάσισε να μπει και στον κόσμο του gaming. Σε συνεργασία με τον οργανισμό e-sports Team Vitality, πρώτo στη γραμμή του gaming θα είναι το ευπώλητο brand του ομίλου, Garnier Fructis. Έχοντας ως κοινό έδαφος τις αξίες της έκφρασης και της δημιουργικότητας, ο όμιλος υποστηρίζει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στον χώρο των παιχνιδιών με τον οποίο μοιράζονται τον ίδιο σκοπό: “την ομορφιά που κινεί τον κόσμο”.

Εξάλλου το 2018, η L’Oréal εξαγόρασε την εταιρεία ομορφιάς AR Modiface σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τις υπάρχουσες τεχνολογίες της στο μετασύμπαν. Τρία χρόνια αργότερα, μάλιστα, μαζί με την Meta (τότε Facebook) ανακοίνωσαν την ενσωμάτωση της πλατφόρμας που χρησιμοποίησε την Modiface για να δημιουργήσει τις πρώτες AR δυνατότητες δοκιμής προϊόντων μακιγιάζ στο Instagram.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η L’Oréal χρησιμοποιεί το TikTok για πωλήσεις

Η L’Oréal Paris έχει επίσης επιμεληθεί την πρώτη σειρά NFTs σχεδιασμένων από κορυφαίες γυναίκες καλλιτέχνιδες με ψηφιακή καταγωγή, εμπνευσμένες από τη συλλογή L’Oréal Paris Colour Riche, με επίκεντρο τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Το metaverse μπορεί να προσφέρει νέες ευκαιρίες, σημεία επαφής, τεχνολογίες και μορφές όπου η ακεραιότητα και η ποιότητα της διαφήμισης και η εμπειρία του παιχνιδιού συνδυάζονται για να δημιουργήσουν έναν καλύτερο, πιο καθηλωτικό τρόπο για τις νεοφυείς (και όχι μόνο) επιχειρήσεις να αλληλεπιδράσουν με το target group τους.

Με πληροφορίες από Voguebusiness

Photo: L’ Oreal

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.