23 Απρ 2024
READING

Η Disney γιορτάζει τα 100 και στο metaverse

4 MIN READ

Η Disney γιορτάζει τα 100 και στο metaverse

Η Disney γιορτάζει τα 100 και στο metaverse

Η  Disney γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργίας της και ετοιμάζει την μεγαλύτερη και λαμπρότερη γιορτή, όχι μόνο στον φυσικό κόσμο αλλά και στον ψηφιακό. Συγκεκριμένα, μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων της αποτελεί η δημιουργία ενός σημείου λιανικής πώλησης μουσικής στο μetaverse, το Disney Music Emporium, όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν όλα τα soundtracks και τραγούδια της Disney.

Στις 16 Οκτωβρίου του 1923, ο Αμερικανός σκιτσογράφος και παραγωγός ταινιών Walt Disney ίδρυσε την Walt Disney Company μαζί με τον αδερφό του. Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν έναν μαγικό κόσμο, δίνοντας ζωή στα σκίτσα τους στη μεγάλη οθόνη. Έτσι, ο Μίκι Μάους, η πρώτη και ίσως πιο διάσημη μορφή του Disney, έκανε πρεμιέρα τον Μάιο του 1928 και αυτό που ίσως δεν γνωρίζει αρκετός κόσμος, ήταν πως η φωνή του ανήκε στον ίδιο τον Walt Disney.

Αμέτρητες ταινίες, σειρές και ήρωες σημάδεψαν την επιτυχημένη ιστορία της εταιρείας παραγωγής και ιδιοκτήτριας του φερώνυμου πάρκου ψυχαγωγίας μεγαλώνοντας πολλές γενιές. Κλείνοντας έναν ολόκληρο αιώνα ζωής, η εταιρεία γιορτάζει τα γενέθλια της με το λανσάρισμα νέων ταινιών, εκθέσεων, ψυχαγωγικών εμπειριών, πολλών καινούργιων εμπορικών προϊόντων αλλά και τον πολυαγαπημένο Μίκυ Μάους σε μια επετειακή λαμπερή τελετή την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ οι εορτασμοί θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του 2023.

Διαβάστε επίσης: Η Disney αλλάζει πορεία εστιάζοντας στις συνεργασίες με retailers

Με αφορμή μάλιστα την επέτειο αυτή, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα, το Disney Music Emporium. Κύρια συνεργάτης της είναι η εταιρεία e-commerce Obsess, γνωστή για τη δημιουργία υπηρεσιών και πλατφόρμων web3, όπως και ανάλογες επιχειρήσεις που ειδικεύονται στο μετασύμπαν, όπως η Flickplay, η Polygon και η Lockerverse. Η εικονική εμπειρία 3D-360 θα δώσει τη δυνατότητα στους θαυμαστές να ανακαλύψουν soundtrack και τραγούδια από δημοφιλείς ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές της Disney, με τις οποίες μεγάλωσαν.

Το ψηφιακό κατάστημα προσφέρει επίσης πλούσιο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου ενός χρονοδιαγράμματος με μουσικά στιγμιότυπα από τα 100 χρόνια ιστορίας της Disney. Η πρόσβαση σε όλα αυτά είναι πανεύκολη: οι χρήστες με ένα απλό κλικ μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και να ακούσουν μουσική από το ντεμπούτο της Disney με τους Μίκυ και Μίνι Μάους το 1928 στο “Steamboat Willie”, το πρώτο καρτούν που κυκλοφόρησε με συγχρονισμένο ήχο. Καθώς και από το “Snow White and the Seven Dwarfs” του 1937 και το “Fantasia” του 1940, με την παρτιτούρα που εκτέλεσε η Philadelphia Orchestra. Εκεί θα βρουν και μουσική από ταινίες και σειρές όπως “Dumbo”, “Bambi”, “Cinderella”, “Mary Poppins”, “Η Μικρή Γοργόνα”, “Aladdin”, “Lion King”, “Frozen”, “The Mandalorian” και την πιο πρόσφατη επιτυχία της “Encanto”.

Οι χρήστες του Disney Music Emporium μπορούν επίσης να συνδεθούν απευθείας στο podcast “Disney Hits”, καθώς και να απολαύσουν έτοιμες λίστες αναπαραγωγής Walt Disney Records με τραγούδια από ολόκληρο τον κατάλογο ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων της Disney.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Disney δυσκολεύεται να διαχειριστεί την πραγματικότητα

Με αυτό το εικονικό κατάστημα, η Disney αυξάνει σημαντικά την παρουσίαση της στο metaverse, θέλοντας να εξασφαλίσει ένα μέρος στον νέο, υπέροχο ψηφιακό κόσμο όπως πράττουν και άλλες εταιρείες. Στις αρχές του 2022, η Disney ξεκίνησε να χτίζει το δικό της κόσμο στο metaverse, δημιουργώντας το δικό της θεματικό metaverse park. Συγκεκριμένα, το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών στις 28 Δεκεμβρίου χορήγησε στην The Walt Disney Co. δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη δημιουργία αυτού που η Disney περιγράφει ως “virtual κόσμο σε προσομοιωτή”, περιλαμβάνοντας τεχνολογικές δυνατότητες όπως ένα σύστημα tracking και έναν προβολέα 3D. 

Οι επισκέπτες του πάρκου της Disney μπορούν να περιηγηθούν στο virtual περιβάλλον του metaverse, καθώς ο γίγαντας της ψυχαγωγίας εξερευνά τις δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας, χωρίς headsets. Παράλληλα, προβάλλονται τρισδιάστατες εικόνες και virtual εφέ σε φυσικούς χώρους. Αντί να δημιουργήσει ένα μαζικό σύστημα ψυχαγωγίας, το σύστημα tracking παρακολουθεί μεμονωμένα τους επισκέπτες του πάρκου, προσφέροντάς τους εξατομικευμένες τρισδιάστατες εμπειρίες.

Η Disney καταφέρνει να προσφέρει στο κοινό της αξιόλογες εμπειρίες για έναν ολόκληρο αιώνα. Ίσως το γεγονός ότι ανέκαθεν επικεντρωνόταν σε αυτές και ότι αναγνωρίζει την αξία τους, καθώς αυτό είναι που προσφέρουν κατ’ αρχάς τα θεματικά της πάρκα, να της δίνει σήμερα τη δυνατότητα να προσαρμοστεί ευκολότερα στις ανανεωμένες ανάγκες του κοινού, έστω και αν παράλληλα μπορεί να προκαλεί αντιδράσεις με τις πολιτικές και τις αντιδράσεις της σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.

Με πληροφορίες από TechCrunch | CSA

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.