26 Απρ 2024
READING

H Walmart λανσάρει μια νέα πλατφόρμα για δημιουργούς περιεχομένου

3 MIN READ

H Walmart λανσάρει μια νέα πλατφόρμα για δημιουργούς περιεχομένου

H Walmart λανσάρει μια νέα πλατφόρμα για δημιουργούς περιεχομένου

Η Walmart αφουγκράζεται διαχρονικά τον παλμό κάθε εποχής και επιδιώκει να εναρμονιστεί με κάθε νέα τάση. Έτσι επεκτείνοντας την δραστηριότητά της στο κοινωνικό εμπόριο, ο Νο.1 retailer ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την έκδοση beta της πλατφόρμας Walmart Creator, με την οποία φιλοδοξεί να συνδεθεί απευθείας με τους δημιουργούς περιεχομένου.

Το πρόγραμμα αποτελεί ουσιαστικά μια μοναδική πύλη που διευκολύνει τους δημιουργούς να δημιουργούν έσοδα από προϊόντα που μπορούν να αγοράσουν από το κατάστημα λιανικής. Για την Walmart, εξάλλου, ο καθένας μπορεί να είναι δημιουργός και το νέο της πρόγραμμα απευθύνεται στην ελεύθερη έκφραση όλων, εκδημοκρατίζοντας ουσιαστικά τα εργαλεία και τους πόρους που απαιτούνται για να γίνει αυτό.

Οι δημιουργοί που θα εγγραφούν θα έχουν πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες προϊόντα και θα τους δίνεται η ευκαιρία να κερδίζουν έσοδα, όπως και δική τους προμήθεια για τις πωλήσεις αυτές. Οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να μοιράζονται συνδέσμους προϊόντων σε οποιοδήποτε κοινωνικό μέσο ή ομάδα της επιλογής τους, να λαμβάνουν προτάσεις προϊόντων με βάση τα ενδιαφέροντα και τις συνδέσεις τους, αλλά και να συλλέγουν πολύτιμα δεδομένα απόδοσης για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της κοινότητάς τους και των ακολούθων τους.

Διαβάστε ακόμα: H πρόταση της Walmart για τα καταστήματα του μέλλοντος

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Walmart πρωτοπορεί στον χώρο του social commerce. Αναζητώντας πάντα να δοκιμάζει κάτι καινούργιο και να πειραματίζεται σε νέα κανάλια, σύναψε πέρυσι μια διευρυμένη συνεργασία με την Talkshoplive για να προσφέρει για περιορισμένο χρονικό διάστημα οκτώ εμπειρίες livestreaming αγορών. Η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία λιανεμπορίου αξιοποίησε ξανά τις δυνατότητες του livestream shopping κατά τη διάρκεια της περσινής εορταστικής περιόδου με μεγάλη επιτυχία, καθώς, όπως αναφέρει, είδε θετική επίδραση στις πωλήσεις. Φιλοξένησε μάλιστα το πρώτο shoppable livestream στο Twitter τον Νοέμβριο, σε μια απόπειρα να ενώσει το εμπόριο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Walmart Creator αντιπροσωπεύει μια ακόμη δραστηριότητά της σε αυτόν τον χώρο, επιτρέποντας εν τέλει στους καταναλωτές να μειώσουν την απόσταση μεταξύ της επιθυμίας τους και της τελικής αγοράς. Γνωρίζοντας εξάλλου ότι οι πελάτες της εμπνέονται από το περιεχόμενο και τις ιστορίες που βλέπουν από τους αγαπημένους τους micro-influencers στα social media καθημερινά, ήταν αναπόφευκτο το επόμενο αυτό βήμα στη στρατηγική της. Γιατί η νέα πύλη θα τροφοδοτήσει τους πελάτες της με έμπνευση, συνδέοντας τους αγαπημένους τους influencers απευθείας με το brand της Walmart.

Το τελευταίο διάστημα η Walmart προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα που έχει η Gen Z για το brand της, λανσάρoντας ακόμη και δύο παιχνίδια στην δημοφιλή πλατφόρμα του Roblox, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη φορά που ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στον κόσμο αξιοποιεί τα αναδυόμενα ψηφιακά κανάλια. Η διπλή προσέγγιση στο Roblox αποτελεί τη φιλόδοξη προσπάθεια της Walmart να προωθήσει τα προϊόντα της στο πολυποίκιλο και τεράστιο κοινό των 52 εκατομμυρίων χρηστών που είναι ενεργοί σε καθημερινή βάση στην πλατφόρμα παιχνιδιών. Για να το επιτύχει αυτό, χρειάστηκε στενή συνεργασία με την ίδια την πλατφόρμα αλλά και ο εντοπισμός του κατάλληλου target group για κάθε παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμα: Η Walmart είναι ο κορυφαίος retailer στον κόσμο για το 2022

Δεν γνωρίζει κανείς πόσο θα επηρεάσουν τα social media τις καταναλωτικές συνήθειες των Gen Z-ers τη φετινή εορταστική περίοδο, ωστόσο η πρόθεση έχει εκφραστεί έκδηλα: το 56% δήλωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει δώρα μέσω των social media φέτος, σύμφωνα με μια έκθεση της Bluedot. Με την κυκλοφορία της έκδοσης beta, η Walmart δίνει ένα πρωτόγνωρο βήμα στους content creators προκειμένου να απευθυνθεί για ακόμη μια φορά στο δυναμικό αυτό καταναλωτικό κοινό. Και η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική, αφού ο αμερικανικός retailer συνεχίζει να εξελίσσεται και να βελτιστοποιεί την πλατφόρμα για την ολοκληρωμένη της κυκλοφορία το 2023. 

 

 

Με πληροφορίες από Retail Dive

Photo:Walmart

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.