22 Δεκ 2024
READING

Η συνταγή της Domino’s για τους φανατικούς του Stranger Things

4 MIN READ

Η συνταγή της Domino’s για τους φανατικούς του Stranger Things

Η συνταγή της Domino’s για τους φανατικούς του Stranger Things

Με τους τηλεθεατές να εγκαταλείπουν μαζικά τα παραδοσιακά μέσα που υποστηρίζονται από διαφημίσεις, η ενσωμάτωση εμπορικών σημάτων και η τοποθέτηση προϊόντων βιώνουν ένα κύμα καινοτομίας. Οι φίλοι του “Stranger Things” έχουν ενθουσιαστεί με την διαφήμιση της Domino’s στην οποία πρωταγωνιστούν χαρακτήρες της σειράς.

Κατά τη διάρκεια της Advertising Week (17-20 Οκτωβρίου), το Netflix, η Domino’s Pizza και το agency WorkInProgress (WIP), παρουσίασαν τη νέα τους συνεργασία, με πρωταγωνίστρια τη σειρά “Stranger Things”. Η σειρά επιστημονικής φαντασίας που διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1980, έχει αδιαμφισβήτητη επιτυχία και η τελευταία σεζόν έχει αναδειχθεί στο πιο δημοφιλές αγγλόφωνο πρόγραμμα του Netflix μέχρι σήμερα. Η διαφήμιση έχει μεγάλη απήχηση επειδή απευθύνεται στους λάτρεις της σειράς με προσοχή στη λεπτομέρεια για την αναπαράσταση του περιβάλλοντος και της ατμόσφαιρας της πόλης Hawkins, όπου διαδραματίζεται η σειρά.

Διαβάστε ακόμα: To Netflix επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του

Το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάιο, προωθεί μια νέα εφαρμογή παραγγελίας για smartphones, την “Domino’s Mind Ordering App”. Η αλυσίδα καταστημάτων πίτσας έχει ήδη την ομώνυμη εφαρμογή παράδοσης, η οποία είναι ένα συνηθισμένο fast food application. Η νέα εφαρμογή όμως είναι “στολισμένη” στο στυλ του Stranger Things, με το ίδιο το λογότυπο να μοιάζει με την κόκκινη κάρτα τίτλου της σειράς και το περιβάλλον της να θυμίζει υπολογιστή της δεκαετίας του 1980.

Η σύνδεση της μάρκας με την ψυχαγωγία δεν θα μπορούσε να γίνει πιο περίτεχνα από αυτήν την εφαρμογή με την οποία οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν μια πίτσα, χρησιμοποιώντας την αναγνώριση προσώπου, σε ένα εικονικό σκηνικό της σειράς επιστημονικής φαντασίας του Netflix “Stranger Things”.

Ο χρήστης της εφαρμογής μεταφέρεται στο Εθνικό Εργαστήριο Hawkins, όπου υποτίθεται ότι είναι ένα από τα πειραματόζωα. Η εφαρμογή λειτουργεί κυρίως ως ένα είδος βιντεοπαιχνιδιού, που αξιοποιεί ένα μείγμα αναγνώρισης προσώπου, παρακολούθησης ματιών και ελέγχου χειρονομιών για να αφήσει τους χρήστες να παίξουν με αντικείμενα που αιωρούνται και τελικά να παραγγείλουν πίτσα με τον ίδιο τρόπο όπως η τηλεκινητική πρωταγωνίστρια, Eleven.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται όταν τελικά οι χρήστες καταφέρουν να ολοκληρώσουν την παραγγελία της πίτσας τους, χρησιμοποιώντας μόνο “το μυαλό τους”. Άραγε το καταφέρνει κανείς; Η αλήθεια είναι ότι η εφαρμογή έχει δύο επιλογές παραγγελίας, την “Πραγματική παραγγελία” και το “Δοκιμάστε για διασκέδαση”.

Το τρίλεπτο σποτ με πρωταγωνιστές τον Caleb McLaughlin που υποδύεται τον Λούκας στη σειρά, και τον Gaten Matarazzo που έχει τον ρόλο του ιδιοφυούς Ντάστιν, έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 8 εκατομμύρια views μέχρι σήμερα, ενώ η ευρύτερη προώθηση έχει δημιουργήσει σχεδόν 820 εκατομμύρια εντυπώσεις στα social media.

Το Netflix εντόπισε τρεις βασικές ιδιότητες στο “Stranger Things”: τη φιλία, τη νοσταλγία και το υπερφυσικό. Ιδιότητες που έχουν αξιοποιηθεί και από άλλα brands, όπως η Coca-Cola, που αναβίωσε την περιβόητη αποτυχία του προϊόντος New Coke από τη δεκαετία του ’80, αφού αναφέρθηκε στην τρίτη σεζόν της σειράς. Όμως κανένα άλλο brand δεν έχει αξιοποιήσει τις πιο απόκοσμες πτυχές του “Stranger Things”, όπως το Εθνικό Εργαστήριο Hawkins, που πειραματίζεται σε παιδιά με αφύσικες ικανότητες. Η εφαρμογή Domino’s mind-ordering πηγαίνει εκεί και μοιράζει κρυφές εκπλήξεις στους χρήστες που είναι πρόθυμοι να εξερευνήσουν πλήρως την εικονική αναπαράστασή του.

Διαβάστε ακόμα: H Domino’s δεν τα κατάφερε στην Ιταλία

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Domino’s και η WIP μπόρεσαν να αποτυπώσουν με ακρίβεια την προσεκτική τονική ισορροπία της σειράς ήταν η πρόσβαση. Η WIP έλαβε πρώιμα αντίγραφα του σεναρίου της τέταρτης σεζόν, το οποίο έχει μια πλοκή γύρω από μια φανταστική αλυσίδα πίτσας που θα ανταγωνίζεται την Domino’s. Η WIP εντρύφησε επίσης σε κοινότητες σε ιστότοπους όπως το Reddit για να αποκτήσει μια αίσθηση του τι αναζητούσαν οι οπαδοί.

Για την Domino’s, η ιδέα του mind-ordering ήρθε καθώς η εταιρεία πέφτει από τα υψηλά επίπεδα πωλήσεων της πανδημίας, όταν οι άνθρωποι παρήγγειλαν πιο συχνά. Η Domino’s αντιμετωπίζει έντονες πληθωριστικές πιέσεις και ελλείψεις εργατικού δυναμικού, οι οποίες την έχουν ωθήσει να στηρίζεται περισσότερο στις προωθητικές ενέργειες των delivery υπηρεσιών της.

 

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photos: Stranerthings.wiki

Video: Youtube

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.