20 Απρ 2024
READING

Τα φορτηγά Volvo πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία αγάπης

3 MIN READ

Τα φορτηγά Volvo πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία αγάπης

Τα φορτηγά Volvo πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία αγάπης

Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που η διαφήμιση “Epic Split” της Volvo Trucks, με τον Jean-Claude Van Damme να κάνει σπαγγάτο μεταξύ δύο φορτηγών που κινούνται με την όπισθεν σε έναν αυτοκινητόδρομο, έγινε viral. 

Ενώ κάνει το επικό σπαγγάτο, ο JCVD ​​ακούγεται να λέει “Είχα τα πάνω και τα κάτω μου. Το μερίδιό μου από ανώμαλους δρόμους και δυνατούς ανέμους. Αυτό με έκανε αυτό που είμαι σήμερα. Τώρα στέκομαι εδώ μπροστά σου. Αυτό που βλέπετε είναι ένα σώμα φτιαγμένο στην τελειότητα”. Στη συνέχεια μάλιστα η διαφήμιση αυτή κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο των Καννών για το Effectiveness.

Έκτοτε, η σουηδική εταιρεία κατασκευής επαγγελματικών οχημάτων, συνεργάστηκε ξανά με το διαφημιστικό γραφείο Forsman & Bodenfors, αλλά ποτέ δεν πέτυχαν ξανά την ίδια μαγεία. Φαίνεται όμως ότι προσπαθούν ξανά, με ένα ξεκαρδιστικό νέο διαφημιστικό σποτ, που παρουσιάζει ένα “love story” μεταξύ δύο μεγάλων φορτηγών.

Διαβάστε ακόμα: Η Volvo, μάρκα για την ασφάλεια που παρέχει

Στις πινακίδες των φορτηγών αναγράφονται οι λέξεις “fun” και “efficiency” αντίστοιχα. Έτσι η ιστορία δύο φορτηγών που ερωτεύονται μοιάζει να είναι η απόδειξη ότι η διασκέδαση και η οικονομία καυσίμου δεν είναι πλέον αδύνατο να συνδυαστούν. Αυτός ο συνδυασμός επισημαίνεται με τέτοιο γλαφυρό τρόπο, επειδή η αποδοτικότητα καυσίμου και η οδηγική απόλαυση θεωρούνται αντικρουώμενες μεταξύ των οδηγών φορτηγών, με πολλούς να πιστεύουν ότι δεν μπορεί κανείς να τα έχει και τα δύο. Η Volvo όμως θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι με το Volvo FH με I-Save, “η διασκέδαση συναντά την αποδοτικότητα”.

Σκοπίμως, λοιπόν, η εταιρεία έχει τοποθετήσει τα δύο φορτηγά με τις αντίστοιχες ενδείξεις, να ζουν ένα επικό ειδύλλιο στον αυτοκινητόδρομο. Με συγχρονισμένες κινήσεις, σχεδόν χορεύοντας, αγγίζουν το ένα τους προφυλακτήρες του άλλου και πετούν στον αέρα, αναβοσβήνουν τους προβολείς τους σαν να κλείνουν το ένα το μάτι στο άλλο και ερωτοτροπούν διαρκώς.

Το φιλμ, σε σκηνοθεσία του Daniel Warwick, γυρίστηκε στην Κροατία και η παραγωγή έγινε από επαγγελματίες, τόσο πίσω από το τιμόνι όσο και μπροστά από τον υπολογιστή, ενώ παράλληλα πολλοί καλλιτέχνες των οπτικών εφέ. Μάλιστα, οδηγοί στα φορτηγά ήταν οι πραγματικοί οδηγοί Johan Brorsson και Mikael Rosell που έχουν γίνει διάσημοι από τη σειρά δοκιμών “Live Test Series”.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Volvo αξιοποιεί τα podcasts για διαφήμιση

Οι δημιουργοί τόνισαν χαριτολογώντας ότι το δυσκολότερο μέρος των γυρισμάτων ήταν η διαχείριση των ηθοποιών. Η έλξη δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να εξαναγκάσει και καθώς ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκαν τα φορτηγά, δεν ξέρανε αν θα ταίριαζαν ή αν θα επικρατούσε απλώς αμήχανη σιωπή. Ευτυχώς, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και απ’ όσο ξέρουμε, εξακολουθούν να είναι αχώριστα.

Το διαφημιστικό σποτ δημιουργήθηκε για να δείξει τι σημαίνει Volvo FH με I-Save – μείωση της κατανάλωσης καυσίμου χωρίς να διακυβεύεται η χαρά της οδήγησης. Ως εκ τούτου η Volvo θέλησε να δώσει σε αυτά τα χαρακτηριστικά την προσοχή που τους αξίζει, με διασκεδαστικό τρόπο που ταιριάζει τόσο στο προϊόν όσο και στην εποχή που ζούμε. Δεν είναι λίγη αγάπη αυτό που χρειάζεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή;

Πληροφορίες από AdAge

Photo και βίντεο: Volvo

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.