23 Απρ 2024
READING

Το Netflix εγκαινιάζει το πρώτο pop-up store του

3 MIN READ

Το Netflix εγκαινιάζει το πρώτο pop-up store του

Το Netflix εγκαινιάζει το πρώτο pop-up store του

Καθώς οι καταναλωτές επιστρέφουν στις συνήθεις δραστηριότητές τους μετά από δύο χρόνια πανδημίας, οι marketers αρχίζουν και πάλι να εξερευνούν τρόπους για να τους προσφέρουν καθηλωτικές εμπειρίες αγορών και να εξασφαλίσουν την πιστότητά τους. Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα, το Netflix δίνει σάρκα και οστά σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς σειρές του μέσα στο pop-up store του στο Λος Άντζελες.

Η πλατφόρμα γνωρίζει πολύ καλά πώς να κρατά το ενδιαφέρον των συνδρομητών του και των φανς των σειρών του σε εγρήγορση. Με την τέταρτη σεζόν του Stranger Things να έχει αναδειχθεί στην πιο επιτυχημένη στα 24 χρόνια της πορείας του -συγκέντρωσε πάνω από 1,3 δισ. ώρες θέασης τις πρώτες 28 ημέρες προβολής της- το Netflix δεν θα μπορούσε παρά να την αξιοποιήσει για να δημιουργήσει μια σειρά από ξεχωριστές εμπειρίες σε μητροπόλεις διεθνώς, όπως τα pop-up escape rooms “Stranger Things Experience” σε Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Ατλάντα, ενώ ακολουθούν και άλλες. Ανάλογα έπραξε και με τα “The Queen’s Ball: A Bridgerton Experience”, “Money Heist: The Experience”, “Viva Las Vengeance: Army of the Dead”.

Διαβάστε ακόμα: Το Stranger Things μπορεί να σώσει το Netflix: Όταν οι σειρές γίνονται ισχυρά brands

Τώρα, συγκεντρώνει για πρώτη φορά τα best seller του σε ένα σημείο που θα είναι προσβάσιμα σε όλους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε μια από τις πιο iconic περιοχές του Λος Άντζελες, Τhe Grove, η πλατφόρμα θα λειτουργήσει τον φερώνυμο πολυχώρο της σε μια έκταση 3.000 τ.μ. Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, οι φανς θα μπορούν να τον επισκέπτονται δωρεάν για να δουν από κοντά φωτογραφικές εκθέσεις, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις εμπνευσμένες από τις σειρές του, όπως και αρκετούς ήρωες σε φυσικό μέγεθος, όπως ο Vecna από το “Stranger Things” και η κούκλα Young-Hee από το “Squid Game”.

Και φυσικά, το pop-up store θα διαθέτει αρκετά σημεία λιανικής πώλησης merchandising προϊόντων περιορισμένης κυκλοφορίας από τις δημοφιλείς σειρές του, όπως την εμβληματική μπλούζα του Hellfire Club, και βιβλία που θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στα ράφια του, όπως το “Inside Bridgerton” από τη δημιουργό του Shonda Rhime. Στις αρχές Δεκεμβρίου, αναμένεται να προστεθεί και ένας δεύτερος όροφος με προϊόντα merchandising και στοιχεία από σειρές όπως οι “Emily in Paris” και “Matilda”, αλλά και από θεματικές ταινίες και show λόγω της εορταστικής περιόδου, όπως το “The Great British Baking Show: Holidays”.

Διαβάστε ακόμα: Η ανατρεπτική συμμαχία που θα μπορούσε να σώσει το Netflix από την πτώση

Η δημιουργία ζωντανών εμπειριών είναι ένας νέος σημαντικός αναδυόμενος τομέας για το Netflix, σε σημείο τέτοιο μάλιστα που έχει δημιουργήσει και το ειδικό τμήμα “Live Experiences” στη διοικητική του διάρθρωση. Η μέχρι τώρα εμπείρια είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική και καρποφόρα για την εταιρεία, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο εν όψει της εορτασικής περιόδου, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της φήμης του streamer εν μέσω απωλειών των συνδρομητών του – έχασε μόνο 1 εκατομμύριο πελάτες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Το Netflix στο παρελθόν έχει επίσης αποτολμήσει στον χώρο των εμπορευμάτων, έχοντας λανσάρει τη δική του αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Το καθηλωτικό στοιχείο της εμπειρίας αγορών, μαζί με την προώθηση limited edition προϊόντων που συνδέονται με δημοφιλείς σειρές, μπορεί να ωθήσει όσους παραδοσιακά ψωνίζουν στο διαδίκτυο να φτάσουν σε ένα φυσικό κατάστημα, όπου οι καταναλωτές συνήθως ξοδεύουν περισσότερα σε σύγκριση με τις διαδικτυακές τους συνήθειες. Από τον Ιούνιο του 2021, εξάλλου, το Netflix διαθέτει ήδη το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα όπου διαθέτει ανάλογα merchindising προϊόντα. 

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo: Netflix

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.