23 Απρ 2024
READING

Η Toyota βάζει storytelling στη διαφήμιση της

3 MIN READ

Η Toyota βάζει storytelling στη διαφήμιση της

Η Toyota βάζει storytelling στη διαφήμιση της

Η τελευταία καμπάνια της Toyota δεν πρόκειται για ακόμα μία διαφήμιση που επικεντρώνεται στο αυτοκίνητο. Η εκστρατεία “Never Settle” αφηγείται ιστορίες, που αντιπροσωπεύουν τις πεποιθήσεις και την ταυτότητα της εταιρείας.

Η καμπάνια ξεκίνησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, με προβολές σε primetime και αθλητικά προγράμματα, στον κινηματογράφο και με ψηφιακά video και πληρωμένο περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι εταιρείες Saatchi & Saatchi, Burrell Communications, Conill Advertising και Intertrend Communications συνεργάστηκαν για την δημιουργία επτά διαφημιστικών σποτ.

Διαβάστε ακόμα: Η Toyota συνεργάζεται με Suzuki και Daihatsu για οικονομικά ηλεκτροκίνητα vans

Κάθε ένα από τα σποτάκια επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό κεφάλαιο στη ζωή ενός ατόμου. Φυσικά παρουσιάζεται το αυτοκίνητο, αλλά οι διαφημίσεις δεν εστιάζουν σε αυτό σε μεγάλο βαθμό. Διαφορετικές ιστορίες συνδέονται με διαφορετικά οχήματα του χαρτοφυλακίου της Toyota, προκειμένου να χτιστεί μια ιστορία γύρω από αυτά.

Ένα από τα διαφημιστικά video, αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που επιστρέφει στο σπίτι του από το νοσοκομείο μετά την απόκτηση ενός μωρού. Η μητέρα και το μωρό βρίσκονται στο πίσω κάθισμα ενός Toyota Sienna, ενώ ο πατέρας οδηγεί και παρατηρεί τον πολυάσχολο κόσμο που τους περιβάλλει. Οι άνθρωποι που εμφανίζονται στο σποτ είναι μια πραγματική οικογένεια και όχι ηθοποιοί, οπότε η ιστορία μοιάζει αυθεντική για το μήνυμα της καμπάνιας.

Σε ένα άλλο spot αναδεικνύεται το σλόγκαν της αυτοκινητοβιομηχανίας, “Let’s Go Places”. Ένα αγόρι κάθεται στο πίσω μέρος ενός Toyota και ρωτάει τη μητέρα του: “Φτάσαμε;”. Εκείνη απαντά αρνητικά. Κάθε σκηνή του video- το οποίο έχει διάρκεια ενός λεπτού – δείχνει Λατινοαμερικάνους να πετυχαίνουν σημαντικούς στόχους, όπως η αποφοίτηση, το άνοιγμα μιας επιχείρησης, μέχρι και μία αποστολή στο διάστημα. Σε κάθε σκηνή κάποιος ρωτάει: “Ακόμα να φτάσουμε;”. Με την απάντηση να είναι πάντα η ίδια: “όχι ακόμα”. Το spot έχει σκοπό να τιμήσει τους Λατίνους πρωτοπόρους. Η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία, αφού η Toyota έχει μεγάλη απήχηση στη λατινοαμερικανική κοινότητα. Μάλιστα, σύμφωνα με την συμβουλευτική εταιρεία IHS Markit, η Toyota είναι η Νο1 μάρκα που προτιμούν οι περισσότεροι ισπανόφωνοι Αμερικανοί σήμερα.

Διαβάστε ακόμα: Η καμπάνια της Toyota στο Spotify αναδεικνύει τη δύναμη της μουσικής στο marketing

Η συγκεκριμένη καμπάνια κρίθηκε παραπάνω από απαραίτητη για την ιαπωνική πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία, αφού έπρεπε να δηλώσει την δική της επανεκκίνηση μετά την πανδημία με τρόπο ηχηρό και βαθιά συναισθηματικό. Τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας ήταν ένα φλέγον θέμα από την αρχή της πανδημίας, που επηρέασε κάθε κλάδο. Ωστόσο, η νέα καμπάνια της Toyota, μαζί με την επένδυση της μάρκας σε νέα διαφημιστική τεχνολογία, έρχεται καθώς τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας φαίνεται να αρχίζουν να χαλαρώνουν για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Το “Never Settle” έχει σκοπό να αναζωπυρώσει τον ενθουσιασμό των σημερινών πελατών της εταιρείας και να δημιουργήσει μια θετική και ουσιαστική σύνδεση με όσους δεν είναι ακόμη μέλη της οικογένειας της Toyota.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.