20 Απρ 2024
READING

Η ολική επαναφορά της Converse

3 MIN READ

Η ολική επαναφορά της Converse

Η ολική επαναφορά της Converse

Η Converse παρουσιάζει την πρώτη της καμπάνια για το δημοφιλές αθλητικό brand μετά από τέσσερα χρόνια. “Create Now. Create Next.”. Η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών, που ανήκει στη Nike, έχει ήδη απήχηση στους καταναλωτές της Gen Z, αλλά θέλει να διατηρήσει αυτή τη σχέση και να συνεχίσει να προσελκύει περισσότερους νέους καταναλωτές.

Η καμπάνια δεν δημιουργήθηκε απλώς για τους Gen Z-ers, αλλά μαζί τους. Εστιάζει στη δημιουργία και τοποθετεί τη μάρκα αθλητικών παπουτσιών ως αφηγητή των ατομικών ιστοριών των δημιουργών. Αυτή είναι μια ευκαιρία για το brand να συνεχίσει να μιλάει στους καταναλωτές της Gen Z μέσα από τον φακό της δημιουργικής έκφρασης.

Διαβάστε ακόμα: Αποσύρονται το Facebook, το Instagram και το TikTok από το social commerse;

Η νέα καμπάνια που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη McCann, πρωτοπορεί αφού δεν έχει ένα μόνο συγκεκριμένο περιεχόμενο. Αντιθέτως παρουσιάζει 20 μεμονωμένους δημιουργούς και ομάδες από 18 διαφορετικές πόλεις, καθένας από τους οποίους παρουσιάζει τη δική του εικόνα για το athlete brand. Ειδικότερα, κάθε ένας εμφανίζεται σε ένα βίντεο 6 δευτερολέπτων, αποτελώντας 20 διαφορετικά mini videos τα οποία προβάλλονται ανεξάρτητα μεταξύ τους και ενέχουν το ρόλο των πάλαι ποτέ επιτυχημένων teasers. Ενώ στη συνέχεια και οι 20 συνυπάρχουν σε ένα σποτ μεγαλύτερης διάρκειας.

Η σύνθεση των δημιουργών δεν είναι συνηθισμένη και δεν αφορά αναγνωρισμένους ή ευρείας αποδοχής influencers. Αντιθέτως περιλαμβάνει ανερχόμενα ονόματα μεταξύ των οποίων είναι ο Serwah Attafuah, ένας διεπιστημονικός καλλιτέχνης και μουσικός στην Αυστραλία, η Usha Jey, μια καλλιτέχνης και χορογράφος από το Παρίσι, και οι Turnstile, ένα pank συγκρότημα με έδρα το Maryland. Η ποικιλία και η πολυτισμικότητα του brand αντανακλάται και στο σημείο αυτό: στόχος της εκστρατείας ήταν να προσεγγίσει τους καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ παράλληλα απευθύνεται σε κάθε κουλτούρα.

Η καμπάνια είχε προηγηθεί στις κοινωνικές πλατφόρμες της Converse, καθώς το brand ήθελε να επιτρέψει στους πελάτες να την ανακαλύψουν οργανικά, αλλά έκανε επίσημα το ντεμπούτο της την προηγούμενη εβδομάδα με πληρωμένο περιεχόμενο σε ψηφιακά κανάλια όπως το Instagram, το TikTok, το Twitter, το Spotify και το YouTube. Επιπλέον, η Converse θα προβάλλει διαφημίσεις out-of-home σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Λος Άντζελες, το Βερολίνο και το Κέιπ Τάουν. Ωστόσο, η καμπάνια δεν θα περιλαμβάνει διαφημίσεις στη γραμμική τηλεόραση. Η εταιρεία προτιμά να διαφημίζει από το πρίσμα του καταναλωτή της και εκεί που ξέρει ότι αυτός βρίσκεται – στα κοινωνικά δίκτυα και σε κάθε ψηφιακό κανάλι.

Διαβάστε ακόμα:  Τι συμβαίνει τελικά με τις εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου;

Για ποιο λόγο όμως η ολική επαναφορά της Converse πραγματοποιείται τόσο στοχευμένα; Πρόσφατη μελέτη της αμερικανικής εταιρείας έρευνας αγοράς και ανάλυσης Harris Poll κατέταξε την Converse στην κορυφή της προσοχής της Gen Z. Οι νέοι καταναλωτές έλκονται από τις συνεργασίες της εταιρείας αθλητικών παπουτσιών με γνωστά ονόματα. Από πλευράς πωλήσεων, η Converse βρίσκεται σε κατάσταση ανάπτυξης. Στην πιο πρόσφατη τριμηνιαία έκθεσή της, η Nike δήλωσε ότι η Converse αύξησε τις πωλήσεις της κατά 2% στα 643 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Η Gen Z είναι η μεγαλύτερη, η πιο ποικιλόμορφη και η πιο αδέσμευτη γενιά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτό που αναζητούν οι Gen Z-ers είναι η συνδημιουργία και η δυνατότητα να μιλήσουν και να ακουστούν. Κι αυτό φαίνεται πως η Converse το έχει καταλάβει.

Με πληροφορίες από AdAge

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.