26 Απρ 2024
READING

Το mobile marketing εξελίσσεται χάρη στα υψηλά πρότυπα των ίδιων των brands

4 MIN READ

Το mobile marketing εξελίσσεται χάρη στα υψηλά πρότυπα των ίδιων των brands

Το mobile marketing εξελίσσεται χάρη στα υψηλά πρότυπα των ίδιων των brands

Υπό το πρίσμα των ευρύτερων ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, οι συναλλαγές που γίνονται εντός των εφαρμογών των smartphones (in-app) έχουν αναδειχθεί ως μια σημαντική, κλιμακούμενη ευκαιρία λόγω των εξελιγμένων μετρήσεων, του ασφαλούς περιβάλλοντος για το εμπορικό σήμα και της δυνατότητας να αποδειχθεί ισχυρή απόδοση της επένδυσης (ROI).

Η διαφήμιση μέσω κινητών τηλεφώνων θα φτάσει τα 169 δισ. δολάρια το 2022, αντιπροσωπεύοντας το 68% της συνολικής ψηφιακής διαφημιστικής δαπάνης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την eMarketer. Εξάλλου, η προγραμματισμένη ψηφιακή διαφημιστική δαπάνη προβολής στο κινητό ξεπερνά κατά πολύ αυτή του desktop.

Διαβάστε ακόμα: Πώς οι mobile εφαρμογές της Nike αυξάνουν τις πωλήσεις της

Με την ταχεία ανάπτυξη, έρχεται και η ταχεία εξέλιξη και, σήμερα, το mobile marketing κάνει βήματα προόδου παρέχοντας έναν υψηλής ποιότητας και κλιμακούμενο τρόπο για να προσεγγίσουν τα brands τις μάζες με τη μορφή της διαφήμισης in-app.

Τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες για τη δύναμη των διαφημίσεων που βασίζονται σε εφαρμογές. Ας τους μελετήσουμε ξεχωριστά.

Προσαρμοσμένες λύσεις μέτρησης

Τα σήματα Data, που προσέφεραν στους διαφημιστές τις καλύτερες ενδείξεις σχετικά με τις προθέσεις των καταναλωτών στο διαδίκτυο, βιώνουν μια μεγάλη μεταμόρφωση ως αποτέλεσμα των αλλαγών στην προστασία της ιδιωτικής ζωής της Apple.

Τον Απρίλιο του 2021, ο τεχνολογικός γίγαντας έδωσε περισσότερη δύναμη στους ανθρώπους όσον αφορά τον έλεγχο του τρόπου χρήσης των δεδομένων τους, παρέχοντας τους τη δυνατότητα όταν χρησιμοποιούν ένα iPhone ή άλλη συσκευή της Apple να αποφασίσουν αν θέλουν να επιτρέψουν σε μια εφαρμογή να παρακολουθεί τις κινήσεις τους και να μοιράζεται τα δεδομένα τους. Τα έσοδα μεγάλων οργανισμών που βασίζονται στην ψηφιακή διαφήμιση, όπως το Facebook και το YouTube, έχουν δεχθεί μεγάλο χτύπημα. Το ίδιο συνέβη και σε μικρές επιχειρήσεις που βασίζονται στην προσέλκυση πελατών μέσω εφαρμογών.

Το θετικό, ωστόσο, είναι ότι αναπτύσσονται λύσεις που εστιάζουν στη στόχευση κοινού παράλληλα με την ασφάλεια της ιδιωτικής ζωής, με τα smartphones να παραμένουν ένα κανάλι υψηλής δέσμευσης και κορυφαίας ποιότητας για την προσέλκυση και τη διατήρηση χρηστών.

Επιπλέον, οι χρήστες εντός εφαρμογών τείνουν να είναι πιο αφοσιωμένοι και με υψηλά επίπεδα αλληλεπίδρασης, επιτρέποντας υψηλής ποιότητας και διαφοροποιημένα προϊόντα για τους διαφημιστές. Η in-app διαφήμιση έχει αναδειχθεί σε βασικό κανάλι που επιτρέπει στους marketers να διευρύνουν το κοινό τους και να λύσουν μια συγκεκριμένη πρόκληση γύρω από την παροχή περιεχομένου.

Διαβάστε ακόμα: Πώς επιτυγχάνεται το personalization στο marketing

Ασφαλές για το brand περιβάλλον

Ένα μοναδικό πλεονέκτημα του mobile advertising είναι ότι είναι εγγενώς ασφαλές για το brand. Σκεφτείτε το set-up όταν ένα άτομο ανοίγει μια εφαρμογή στο smartphone του: δεν υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί στην οθόνη τυχαίο ή παραγόμενο από τον χρήστη περιεχόμενο και να επηρεάσει αρνητικά ένα brand. Αυτό οφείλεται στη φύση της διάταξης του κινητού και σε αντίθεση με το πώς είναι σε ένα περιβάλλον διαδικτύου, όπου μπορεί να εμφανιστεί απωθητικό και άσχετο περιεχόμενο σε όλους τους ιστότοπους και δίπλα στις διαφημίσεις ενός brand.

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι, στο κινητό, η αναλογία των διαφημίσεων που προβάλλονται στους χρήστες ταυτόχρονα είναι δραματικά χαμηλότερη από ό,τι στην επιφάνεια εργασίας.

Ισχυρή απόδοση της επένδυσης

Η ενοποίηση στο χώρο των μέσων ενημέρωσης συμβάλλει στο να καταστεί το mobile οικοσύστημα λιγότερο κατακερματισμένο και πιο αποτελεσματικό. Για τις εταιρείες που έχουν βασιστεί σε παραδοσιακές μορφές ψηφιακής διαφήμισης, όπως η τηλεόραση και οι ιστότοποι, το να αγκαλιάσουν το κινητό ως ξεχωριστό μέσο μπορεί να μοιάζει με μια τρομακτική πρόκληση. Ευτυχώς, η εικόνα αλλάζει γρήγορα. Οι νεότερες λύσεις στην αγορά adtech δίνουν τη δυνατότητα στις εταιρείες να κάνουν περισσότερα με τις in-app δαπάνες τους.

Αυτού του είδους η ενοποίηση, παράλληλα με τις μεγάλες προόδους στην ασφάλεια των εμπορικών σημάτων και τη μέτρηση, δείχνει το πολλά υποσχόμενο και δυναμικό μέλλον της διαφήμισης εντός εφαρμογών.

Με πληροφορίες από το The Drum

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.