25 Απρ 2024
READING

WPS | Μια ήρεμη δύναμη που αναπτύσσεται εκθετικά

4 MIN READ

WPS | Μια ήρεμη δύναμη που αναπτύσσεται εκθετικά

WPS | Μια ήρεμη δύναμη που αναπτύσσεται εκθετικά

Στο χώρο των επιχειρήσεων υπάρχουν διάφοροι τύποι εταιρειών, αυτές που έχουν μεγάλη εξωστρέφεια και επικοινωνούν συχνά και με ένταση αλλά και άλλες που είναι low profile χωρίς να επικοινωνούν συχνά αλλά κάνοντας ουσιαστική ανάπτυξη. Μια τέτοια εταιρεία low profile  είναι η WPS (West Postal Services)  η οποία τα τελευταία 5 χρόνια αναπτύσσεται σημαντικά κάθε χρόνο χωρίς να “φωνάζει”.

Εδώ και δυο χρόνια   το ηλεκτρονικό εμπόριο, η αγορά των ταχυμεταφορών και η δραστηριότητα του delivery αναπτύχθηκαν πάρα πολύ λόγω της πανδημίας και δημιουργήθηκε ένα νέο πεδίο με τεράστια ζήτηση από υπηρεσίες. Το πρόβλημα ήταν και είναι ότι αυτή η ανάπτυξη οδήγησε σε πτώση της ποιότητας των υπηρεσιών και μόνο όσες εταιρείες επένδυσαν σε ανθρώπους και υποδομές κατάφεραν να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αυτό το πρόβλημα αποτυπώθηκε με μεγάλη ένταση κατά την διάρκεια της πανδημίας όταν ακόμη και οι μεγαλύτερες εταιρείας των ταχυμεταφορών δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της αγοράς. Έχοντας κάνει πολύ σημαντικές επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, τεχνολογία αλλά και μέσα η WPS τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην αγορά της.

Η WPS την τελευταία 5ετία από το 2017 στο 2022,  δεκαπλασιάζει τον τζίρο της και αυτό είναι εντυπωσιακό αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι παραμένει επικεντρωμένη στην εξυπηρέτηση των πελατών της παρέχοντας υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες τους. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 4 κυρίους πυλώνες, στις ταχυμεταφορές, στο delivery, στις υπηρεσίες ταχυδρομείου και στην διανομή εμπορικών εντύπων. Έχει συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα μεταξύ αυτών τις Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Ηρων, Kotsovolos , Allianz, Menarini κ.α. καθώς και με μεγάλους δήμους της χώρας για την διανομή των λογαριασμών ύδρευσης.

Διαθέτει  δεκατέσσαρα HUBS  σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο  και δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα και  μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Η κάλυψη με σημεία σε όλη την Ελλάδα αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για μια εταιρεία που θέλει να δραστηριοποιηθεί στον ευρύτερο χώρο ταχυδρομείου, last mile logistics και delivery. Η WPS  ανήκει στον όμιλο  WEST,  η οποία παρέχει υπηρεσίες sales & marketing και κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της.

Η WPS έχει ως κυρίαρχη στρατηγική ότι ο κάθε πελάτης είναι μοναδικός και διατηρεί ένα σχήμα πιστότητας χτισμένο στις ιδιαιτερότητες του κάθε πελάτη ξεχωριστά έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες του. Η WPS είναι σύμφωνη με όλες τις διατάξεις του νόμου με σκοπό τη διασφάλιση προσωπικών δεδομένων – GDPR καθώς και με την πολιτική διασφάλισης απορρήτου ταχυδρομικών υπηρεσιών βάσει των προβλεπόμενων της Α.Δ.Α.Ε.

Η WPS έχει μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο των ταχυδρομικών υπηρεσιών και λειτουργεί σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα έχοντας όλες τις εγκρίσεις και πιστοποιήσεις από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ).  Παραδίδει προσωποποιημένη αλληλογραφία (επιστολές, λογαριασμούς, περιοδικά, καταλόγους κ.λπ.), σε πελάτες, προμηθευτές ή συνεργάτες κάθε επιχείρησής. Το προσωπικό της αποτελείται από εξειδικευμένους ταχυδρόμους που φροντίζουν καθημερινά για την άμεση και έγκυρη παράδοση κάθε είδους αλληλογραφίας

Έχοντας αναπτύξει δικό της  σύστημα  track and trace  ( HELIOS ) για  παρακολούθηση του δέματος σε όλη την διαδρομή του προς τον πελάτη η WPS δημιουργεί για τις ταχυμεταφορές της, υπηρεσίες ανώτερης ποιότητας έξω από τα συνηθισμένα και απευθύνεται σε ένα ευρύ πελατολόγιο.

Έχει μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών μεταφοράς δεμάτων και ειδικών συσκευασμένων αγαθών αφού τα καινοτόμα συστήματα παρακολούθησης των δεμάτων αλλά και η online επικοινωνία με τους πελάτες των πελατών της την καθιστούν μία από τις πιο σύγχρονες εταιρείες στον χώρο τον ταχυμεταφορών. Η εταιρεία έχει ένα ευρύ στόλο που αποτελείται από αυτοκίνητα, φορτηγά μικρά και μεγάλα, φορτηγά ψυγεία και μηχανάκια όπου καθημερινά εξυπηρετούν τις ανάγκες των πελατών της.

Τώρα αλλά και τα επόμενα χρόνια ο ευρύτερος κλάδος ταχυδρομείου, μεταφοράς και παράδοσης ηλεκτρονικών παραγγελιών και delivery θα αλλαξει πολύ και αυτο που γνωρίζουμε σήμερα δεν θα είναι παραγματικότητα στο μέλλον. Μόνο οι εταιρείες που θα επενδύσουν, θα παρέχουν υπηρεσίες ποιότητας και θα αναπτύξουν την τεχνογνωσία τους θα μπορούν να παραμείνουν στην αγορά και να κερδίσουν σημαντικό μερίδιο της. Φαίνεται ότι WPS βρίσκεται ήδη σε αυτη την πορεία και σχεδιάζει αλλά και υλοποιεί ενα στρατηγικο σχέδιο για να εχει πρωταγωνιστικο ρόλο σε ατη την αγορά.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.