27 Απρ 2024
READING

Γιατί τo Netflix δυσκολεύεται τόσο με την Gen Z;

3 MIN READ

Γιατί τo Netflix δυσκολεύεται τόσο με την Gen Z;

Γιατί τo Netflix δυσκολεύεται τόσο με την Gen Z;

Το Netflix σκοπεύει να λανσάρει μια φθηνότερη συνδρομή με διαφημίσεις στις αρχές Νοεμβρίου. Η διαφημιστική υποστήριξη είναι ένα στοίχημα για τον γίγαντα του streaming, που αντιστέκεται εδώ και καιρό στην ιδέα της προβολής διαφημίσεων, αλλά έχει ανάγκη από νέες πηγές εσόδων καθώς όλο και περισσότεροι συνδρομητές του εγκαταλείπουν την πλατφόρμα.

Τα ευρήματα της εταιρείας έρευνας τηλεπικοινωνιών HarrisX και της εταιρείας τεχνολογίας τηλεόρασης Samba TV, δείχνουν ότι σχεδόν οι μισοί (46%) από τους συνδρομητές του Netflix στις Η.Π.Α. θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να κάνουν τη μετάβαση στην επερχόμενη διαφημιστικά υποστηριζόμενη εκδοχή του streamer. Τα αποτελέσματα προέκυψαν από δημοσκόπηση σε 2.500 ενήλικες, εκ των οποίων 1.300 είναι συνδρομητές και 1.200 μη συνδρομητές.

Διαβάστε ακόμα: Το Netflix εξελίσσεται σε κάτι διαφορετικό, αλλά καθόλου πρωτότυπο

Η έρευνα δείχνει ότι 5′ διαφημιστικού χρόνου ανά ώρα είναι το όριο που ανέχονται οι περισσότεροι τηλεθεατές, με το 45% να είναι ανοιχτοί σε μια επιλογή με έκπτωση στο μισό της τρέχουσας συνδρομής τους μέχρι αυτό το όριο. Αυτό φαίνεται να ευθυγραμμίζεται περισσότερο με το μοντέλο προς το οποίο φαίνεται να τείνει το Netflix. Οτιδήποτε περισσότερο θα οδηγούσε σε πτώση του ενδιαφέροντος των θεατών. Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμη και αν η υπηρεσία ήταν δωρεάν, λιγότεροι από ένας στους τρεις σημερινούς συνδρομητές θα συμφωνούσαν σε 10′ διαφημίσεων ή περισσότερο ανά ώρα.

Από την άλλη πλευρά, το Netflix θα μπορούσε να παλέψει για να κερδίσει βασικές ομάδες νέων καταναλωτών που ως ψηφιακοί ιθαγενείς είναι λιγότερο συνηθισμένοι σε διαφημιστικές εμπειρίες θέασης – οικείες στις γενιές που μεγάλωσαν με τη γραμμική τηλεόραση. Μόλις το 38% των Gen Z-ers χρηστών του Netflix θα δοκίμαζαν τη λειτουργία που υποστηρίζεται από διαφημίσεις, διαπίστωσαν οι Harris X και Samba TV.

Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για το Netflix, καθώς διαπραγματεύεται εδώ και καιρό με τους διαφημιστές, οι οποίοι ανυπομονούσαν να τους δοθεί η ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν στο πρόγραμμά του. Το Netflix και ο συνεργάτης του στις πωλήσεις διαφημίσεων Microsoft λέγεται ότι ζητούν ήδη ποσά πολύ υψηλότερα από τα πρότυπα του κλάδου, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, και ας είναι σχετικά άπειροι στον χώρο.

Διαβάστε ακόμα: H Disney ξεπέρασε το Netflix σε συνδρομητές

Το ενδιαφέρον για τη συνδρομή που υποστηρίζεται από διαφημίσεις ήταν πιο διαδεδομένο μεταξύ των καταναλωτών μεγαλύτερης ηλικίας και χαμηλότερου εισοδήματος, με το 52% των Baby Boomers και το 48% των Gen X-ers να είναι πιο πιθανό να μετατοπιστούν. Αυτού του είδους οι γνώσεις θα μπορούσαν θεωρητικά να επηρεάσουν τις εταιρείες που διαφημίζονται στο Netflix καθώς και τα είδη των προγραμμάτων που φέρουν διαφημίσεις.

Ενώ το Netflix είχε δηλώσει ότι το διαφημιστικά υποστηριζόμενο πρόγραμμα θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του επόμενου έτους, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η έναρξη σε ορισμένες αγορές θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου, καθώς η εταιρεία αγωνίζεται να προλάβει τον ανταγωνιστή της Disney+, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει μια παρόμοια επιλογή τον Δεκέμβριο.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.