23 Απρ 2024
READING

Τα m&m’s απευθύνονται στην Gen Alpha

3 MIN READ

Τα m&m’s απευθύνονται στην Gen Alpha

Τα m&m’s απευθύνονται στην Gen Alpha

Ως ένδειξη τιμής στην αποδοχή της διαφορετικότητας και την ενσωμάτωση όλων των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία, τα m&m’s προχώρησαν ύστερα από δέκα ολόκληρα χρόνια σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, την παρουσίαση ενός νέου χαρακτήρα, του θηλυκού φιστικιού Purple.

Το ολικό rebranding των m&m’s που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της χρονιάς, δεν περιορίστηκε στον εκσυγχρονισμό των γνωστών φιγούρων, αλλά έλαβε και κοινωνικές προεκτάσεις. Οι μασκότ εμφανίστηκαν με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, προκειμένου να αναδειχθούν οι διαφορετικές προσωπικότητές τους, ακριβώς όπως συμβαίνει δηλαδή και μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο. Η κίνηση αυτή της μητρικής εταιρείας Mars έδωσε γρήγορα τροφή για διαδικτυακή σάτιρα και memes. Τα m&m’s όμως αντιμετώπισαν την κριτική με καλό μάτι. Και έκαναν ακόμη ένα βήμα μπροστά.

Ύστερα από δέκα χρόνια απραξίας, παρουσίασαν έναν νέο χαρακτήρα, το θηλυκό με το όνομα “Purple”, προκειμένου να δηλώσει την επιθυμία των γυναικών να γίνουν γνωστές για τη σοβαρή αυτοέκφρασή τους, την έντονη αυτογνωσία τους, την αυθεντικότητα και τις ικανότητές τους. Ο νέος χαρακτήρας έχει μοβ χρώμα που συμβολίζει τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια και εμφανίζεται με το moto “it’s just gonna be me”, εκφράζοντας έτσι την επιθυμία των γυναικών να είναι απλά ο εαυτός τους.

Διαβάστε ακόμα: Τάση | Γιατί General Mills και Mars στρέφονται στις τροφές για κατοικίδια

Με τον τρόπο αυτό η εμπορική ναυαρχίδα της Mars θέλησε να διασφαλίσει ότι ακόμη και ένα μικρό γλυκό σνακ μπορεί να φέρει τους ανθρώπους κοντά, επικοινωνώντας σε όλους το μήνυμα της αλήθειας που κρύβουν μέσα τους όλοι οι άνθρωποι. Και ιδιαίτερα οι νεότεροι καταναλωτές που ανήκουν στη δυναμική γενιά Alpha. Επικεντρωμένη στις πανανθρώπινες αξίες της ισότητας, της ευημερίας, της δύναμης και της καθολικής απουσίας διακρίσεων, αυτή είναι η γενιά που σύμφωνα με τη φιλοδοξία των m&m’s, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει σήμερα τον εαυτό της, χωρίς να ακολουθεί πρότυπα και στερεότυπα.

Για να σηματοδοτήσει το ντεμπούτο της Purple, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει ένα τραγούδι και ένα video με τον ίδιο τίτλο, στο οποίο θα συμμετέχουν η σαξοφωνίστρια Grace Kelly, οι χορογράφοι-χορευτές Devin Santiago και Colo Cag, ο τραγουδιστής της όπερας Anthony Roth Costanzo και το υπόλοιπο καστ των διαφημίσεων της m&m’s.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Mars μετρά τον συναισθηματικό αντίκτυπο των διαφημίσεων

Το τραγούδι θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες streaming και η Mars θα δωρίσει 1 δολάριο για κάθε προβολή του (έως 500.000 δολάρια) στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό τέχνης Sing for Hope. Η προσπάθεια αυτή ακολουθεί την πρόσφατη συνεργασία με τον Lil Nas X, σύμφωνα με την οποία η Mars θα δωρίσει 5 δολάρια (έως 100.000 δολάρια) στον ίδιο φιλανθρωπικό οργανισμό για κάθε αγορά των limited edition πακέτων m&m’s, εμπνευσμένων από τον αστέρα της pop.

Φυσικά μια τέτοια κίνηση δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη. Οι καταναλωτές πάντα θα έχουν αντιδράσεις και αυτό σημαίνει ότι μια εταιρεία μεταδίδει ένα επίκαιρο μήνυμα. Το να έχει έναν σκοπό, όπως η ισότητα και η δυνατότητα της έκφρασης των γυναικών για τα m&m’s, τη βοηθά να είναι πραγματικά σαφής και αληθινή σχετικά με το τι την παρακινεί και ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής της στην αγορά.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.