24 Απρ 2024
READING

Πώς επιτυγχάνεται το engagement των πελατών στα e-shops των beauty brands

3 MIN READ

Πώς επιτυγχάνεται το engagement των πελατών στα e-shops των beauty brands

Πώς επιτυγχάνεται το engagement των πελατών στα e-shops των beauty brands

Το μεγάλο στοίχημα των beauty brands είναι η αφοσίωση των πελατών τους. Με τόσες πολλές επιλογές για την αγορά προϊόντων ομορφιάς στο διαδίκτυο και με τους καταναλωτές να αλλάζουν προϊόντα και υπηρεσίες τακτικά, οι εταιρείες ομορφιάς θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να ξεχωρίσουν και να κερδίσουν την πιστότητα των πελατών τους.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που οδηγούν έναν πελάτη να επιλέξει τη μία ή την άλλη εταιρεία; Και πώς διασφαλίζουν τα brands ότι οι πελάτες επιστρέφουν στο e-shop τους για περισσότερα προϊόντα μετά την αρχική αγορά;

Η “Νο1” απάντηση είναι η ευκολία. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών PFS, για το 65% των καταναλωτών αποτελεί τον πιο σημαντικό λόγο για τον οποίο είναι πιο πιθανό να αγοράσουν προϊόντα ομορφιάς μέσω διαδικτύου. Ταυτόχρονα, βρίσκουν ότι η σύνδεση με το brand είναι ισχυρότερη όταν οι αγορές πραγματοποιούνται online απ’ ότι στα φυσικά καταστήματα.

Διαβάστε ακόμα: 3 τρόποι να ενισχύσετε την ανταγωνιστικότητα του e-shop σας

Αυτό συμβαίνει επειδή οι καταναλωτές αναζητούν εξαιρετικά εξατομικευμένες εμπειρίες, προσαρμοσμένες στο προσωπικό τους στυλ και την πολυάσχολη ζωή τους. Η ευκολία είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για τους καταναλωτές προκειμένου να αποφασίσουν από πού θα ψωνίσουν και ποιες μάρκες θα εμπιστευθούν. Οι εταιρείες πρέπει να προσφέρουν διαφορετικές μεθόδους παράδοσης, να εξασφαλίζουν γρήγορες και εύκολες επιστροφές, και να δημιουργούν υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών με γρήγορη απόκριση στις απορίες και τις ανάγκες των πελατών τους.

H εμπειρία που θα προσφέρουν στους πελάτες τους αφού ολοκληρώσουν την αγορά τους, χρήζει επίσης μεγάλης προσοχής, γιατί είναι η τελευταία εικόνα που κρατούν στο μυαλό τους από ολόκληρη τη συναλλαγή. Τα beauty brands μπορούν να κερδίσουν τα θετικά σχόλια των πελατών τους με μία προσεγμένη συσκευασία που θα δώσει την αίσθηση της πολυτέλειας, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό της.

Το περιτύλιγμα ή η αποστολή ενός προσωποποιημένου μηνύματος, εξάλλου δημιουργεί στους πελάτες την εντύπωση ότι έχουν αγοράσει μια εμπειρία και όχι ένα ακόμη προϊόν. Η οποία μπορεί να ενισχυθεί με ένθετα, κωδικούς QR και δωρεάν δείγματα αφού έτσι αξιοποιείται η ευκαιρία από τις εταιρείες να πουν την ιστορία τους και να συνδεθούν ακόμη περισσότερο με τους πελάτες τους, ακόμη και όταν βγει από τα e-shop τους. Δεν είναι τυχαίο που τα unboxing βίντεο έχουν κατακτήσει τα social media.

Διαβάστε ακόμα: Έρευνα | Οι καταναλωτές θέλουν δωρεάν μεταφορικά και γρήγορη παράδοση

Τι συμβαίνει όμως όταν ένα προϊόν τελικά δεν ταιριάζει στον πελάτη και επιθυμεί να το επιστρέψει; Ακόμη και εάν η συσκευασία είναι πολυτελής ή η διαδικασία της αγοράς, της πληρωμής και της παράδοσης είναι εύκολη, οι περισσότεροι καταναλωτές απομακρύνονται σχεδόν ολοκληρωτικά από ένα brand ύστερα από μία δύσκολη διαδικασία επιστροφών. Η ευκολία χρειάζεται να εφαρμοστεί και στην περίπτωση αυτή, ενώ αν οι e-retailers θέλουν να ελαχιστοποιήσουν την ανάγκη για επιστροφές, θα πρέπει να παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα τους εκ των προτέρων.

Η πιστότητα στα beauty brands και η επαναληψιμότητα της επίσκεψης των καταναλωτών στα e-shops τους διασφαλίζεται με την δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας αγορών. Με κυρίαρχα οχήματα, την εξατομίκευση των αγορών, την ευκολία στην παράδοση αλλά και την επιστροφή των προϊόντων και κυρίως την αυθεντικότητα στην εξυπηρέτησή τους. 

Με πληροφορίες από Glossy

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.