23 Απρ 2024
READING

Η Walmart μπαίνει στο Roblox για να κερδίσει την Gen Z

3 MIN READ

Η Walmart μπαίνει στο Roblox για να κερδίσει την Gen Z

Η Walmart μπαίνει στο Roblox για να κερδίσει την Gen Z

Η Walmart προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα που έχει η Gen Z για το brand της, λανσάρoντας δύο παιχνίδια στην δημοφιλή πλατφόρμα του Roblox, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη φορά που ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στον κόσμο αξιοποιεί τα αναδυόμενα ψηφιακά κανάλια. 

Η διπλή προσέγγιση στο Roblox αποτελεί τη φιλόδοξη προσπάθεια της Walmart να προωθήσει τα προϊόντα της στο πολυποίκιλο και τεράστιο κοινό των 52 εκατομμυρίων χρηστών που είναι ενεργοί σε καθημερινή βάση στην πλατφόρμα παιχνιδιών. Για να το επιτύχει αυτό, χρειάστηκε στενή συνεργασία με την ίδια την πλατφόρμα αλλά και ο εντοπισμός του κατάλληλου target group για κάθε παιχνίδι.

Το πρώτο είναι το Walmart’s Universe of Play, που παρουσιάζει τη συλλογή παιχνιδιών του καταστήματος, επιδιώκοντας να εμπνεύσει τους επισκέπτες να προσθέσουν στις λίστες επιθυμιών τους για τις γιορτές αντικείμενα που συναντούν στο ψηφιακό περιβάλλον. Το παιχνίδι επιτρέπει στους χρήστες να συγκεντρώσουν μια σειρά από ανταμοιβές και να παίξουν πέντε mini games που συνδέονται με γνωστές ταινίες όπως το “Jurassic World” και το “Paw Patrol”. Ένα αερόστατο που πετάει “από πάνω τους” ρίχνει επίσης τακτικά νέα mini games, που ανανεώνουν συνεχώς την εμπειρία του gaming και την προσήλωση των παικτών.

Διαβάστε ακόμα: Έρευνα | Oι gamers αγαπούν τις in-game αγορές μόδας

Το Walmart Land, από την άλλη, αφορά ένα πλωτό νησί σχεδιασμένο στο σχήμα του λογότυπου της Walmart. Κάθε μία από τις έξι ακτίνες είναι μια “νησίδα” που ενσαρκώνει έναν διαφορετικό διάδρομο αγορών του καταστήματος. Η πρώτη, που ονομάζεται House Of Style, διαθέτει προϊόντα ομορφιάς και καλλυντικά και είναι η μόνη που έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι τώρα.

Όπως και το Universe of Play, έτσι και το House of Style βασίζεται σε μια σειρά από δραστηριότητες που έχουν ως στόχο τη δημιουργία μιας συνολικής εμπειρίας στους χρήστες, η οποία δεν περιορίζεται στην απλή περιήγηση, αλλά επεκτείνεται στην εμπλοκή τους, όπως να δοκιμάσουν ρούχα σε εικονικά δοκιμαστήρια ή να βγάλουν selfies.

Η Walmart συνεργάστηκε στενά με το Roblox για την κατανόηση του κοινού που έχει πλέον απέναντί της, προσπαθώντας να προσαρμόσει τον σχεδιασμό του Walmart Land στις ηλικίες 17 έως 24 ετών. Κι αυτό γιατί αποτελούν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο gaming κοινό και αντιπροσωπεύουν το target group της εταιρείας. Βασίστηκε επίσης στην τεχνογνωσία των εμπορικών συνεργατών της, για να εκτιμήσει ποια brands θα ταίριαζαν και θα είχαν την καλύτερη εμφάνιση σε ένα περιβάλλον παιχνιδιού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Walmart δεν δίστασε να πειραματιστεί προκειμένου να καταλάβει τι είναι αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον των καταναλωτών όσο βρίσκονται στο Roblox. Ανάμεσα σε αυτά ξεχώρισαν τα εικονικά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, με τα οποία οι παίκτες μπορούν να ντύσουν και να μεταμορφώσουν τα avatar τους μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αλλά και κουπόνια που κερδίζουν όσοι παίκτες νικήσουν σε mini games.

Διαβάστε ακόμα: Η επόμενη ευκαιρία της μόδας στο metaverse: τα μοντέλα γίνονται avatars

Για να διασφαλίσει ότι οι παίκτες των παιχνιδιών και εν δυνάμει πελάτες της θα επαναλάβουν την επισκεψή τους, η Walmart δεν προχώρησε στο τελικό λανσάρισμα των παιχνιδιών, αλλά κράτησε και μερικά στοιχεία για να τους εκπλήξει. Έτσι το Walmart Land θα αναπτυχθεί σταδιακά, με την επόμενη νησίδα να έχει σχεδιαστεί να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, άλλες να έχουν προγραμματιστεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και οι υπόλοιπες για τις αρχές του 2023.

Στο επίκεντρο της επαναπροσέγγισης των νεότερων γενιών βρίσκεται το στοιχείο του ενθουσιαμού, που η Walmart θέλει να ενισχύσει τόσο με live events, όσο και με διαφημίσεις στο YouTube και σποτ που θα προβάλλονται στις οθόνες των καταστημάτων Walmart και στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, τηλεόραση και ραδιόφωνο. 

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.