23 Απρ 2024
READING

Ο Γρηγόρης γιορτάζει 50 χρόνια

3 MIN READ

Ο Γρηγόρης γιορτάζει 50 χρόνια

Ο Γρηγόρης γιορτάζει 50 χρόνια

Σχεδιάζει και Υλοποιεί δράσεις για το Περιβάλλον & την Κοινωνία

Χρειάστηκαν δύο χρόνια πανδημίας και μία κλιματική κρίση, για να αλλάξει η ανθρωπότητα τις προτεραιότητές της και να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο διαβίωσης. 

Παράλληλα, η ενσυναίσθηση, η αλληλεγγύη και η περιβαλλοντική ευαισθησία ενσωματώνονται στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Οι νεότερες γενιές, με σημαιοφόρους τους Gen Z και Millennials, προσπαθούν να δομήσουν εκ νέου μια κοινωνία, που δεν θα επαναλαμβάνει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, αλλά γράφει τη δική της ιστορία, με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι η αλλαγή πρέπει να έρθει άμεσα, διότι είναι πολύ πιθανό τυχόν καθυστερήσεις να αποβούν καταστροφικές και πόσο μάλλον, όταν τα μέχρι στιγμής νούμερα δεν προκαλούν αισιοδοξία. Σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν, το έτος 2020, τα συνολικά απόβλητα που παράχθηκαν εντός της Ε.Ε. από όλες τις οικονομικές δραστηριότητες και τα νοικοκυριά ανήλθαν σε 2.151 εκατομμύρια τόνους και μόλις το 40% αυτών ανακυκλώθηκαν, ενώ το υπόλοιπο 60% κατέληξε σε χώρους ταφής, επιβαρύνοντας το περιβάλλον.

Σε αυτές τις συνθήκες, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές ευαισθητοποιούνται ως προς την περιβαλλοντική εταιρική διαχείριση και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις εταιρείες που αναλαμβάνουν δράση. Ο Γρηγόρης είναι ένα «πράσινο» brand, που έχει χαράξει μία ολοκληρωμένη στρατηγική για το περιβάλλον και υλοποιεί μία σειρά δράσεων σε αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει βάλει σαν στόχο να μηδενίσει τη σπατάλη τροφίμων. Για το λόγο αυτό προσφέρει καθημερινά για κοινωφελείς σκοπούς τα τρόφιμα που δεν έχουν πωληθεί από το σύνολο των καταστημάτων του. Εκτιμά δε, ότι κάθε χρόνο διαθέτει πάνω από 1.500.000 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια. Με αυτό τον τρόπο αφενός προστατεύει το περιβάλλον από τα οργανικά απόβλητα και αφετέρου στηρίζει ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Επιπλέον, με στόχο τη μείωση της χρήσης των πλαστικών, έχει δημιουργήσει μία προϊοντική σειρά από επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη, όπως θερμός, ποτήρια, κλπ και παρέχει έκπτωση στους καταναλωτές που τα χρησιμοποιούν, έτσι ώστε να ενθαρρύνει τη χρήση τους.  

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Γρηγόρης αποφάσισε να γιορτάσει τα 50 χρόνια λειτουργίας του   με ένα επετειακό θερμός, εξαιρετικής αισθητικής. Το θερμός σχεδίασε με χαρούμενη και αισιόδοξη διάθεση, η Μαίρη Συνατσάκη, φέρει την υπογραφή Mairiboo x Γρηγόρης και με το  μήνυμα «Enjoy Today», μας φτιάχνει την ημέρα. 

Το μοναδικό αυτό θερμός είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, έτσι ώστε να διατηρεί για πολλές ώρες τη θερμοκρασία των ζεστών και κρύων ροφημάτων και διατίθεται σε δύο μεγέθη, regular και large. Ταυτόχρονα όμως, είναι και eco-friendly, γιατί ενθαρρύνει όλους εμάς να αντικαταστήσουμε τα πλαστικά είδη μίας χρήσης για να προστατέψουμε το περιβάλλον.

Ο Γρηγόρης δεν στάθηκε μόνο στον «πράσινο» χαρακτήρα του επετειακού θερμός, αλλά του έδωσε και μία κοινωνική διάσταση, αφιερώνοντάς το στα παιδιά. Γιατί, μέρος των εσόδων από την πώληση των θερμός, θα διατεθεί στα σωματεία «Φίλοι του Παιδιού» & «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», για να καλύψει τις ανάγκες των σχολικών γευμάτων των παιδιών για το έτος 2022-2023.

Έτσι, με κάθε αγορά αυτών των θερμός συμβάλλουμε σε αυτήν την προσπάθεια και δίνουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να κερδίσουν γνώση και να αδράξουν με αισιοδοξία τα σχολικά τους χρόνια. Μα πάνω από όλα παίρνουμε χαρά και ικανοποίηση γιατί βλέπουμε το χαμόγελο να ανθίζει στα παιδικά τους πρόσωπά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.