26 Απρ 2024
READING

Η Puma εστιάζει στην κυκλική οικονομία

3 MIN READ

Η Puma εστιάζει στην κυκλική οικονομία

Η Puma εστιάζει στην κυκλική οικονομία

Σε ακόμη ένα βήμα προς την κυκλική οικονομία προέβη η γερμανική Puma. Μετά τις πρώτες πειραματικές δοκιμές νωρίτερα φέτος, λάνσαρε τη σειρά Re: Collection με προϊόντα που κατασκευάζονται από 20% έως 100% ανακυκλωμένα υλικά.

Η βιωσιμότητα είναι μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες της Puma, αλλά η γερμανική πολυεθνική εταιρεία αθλητικών περιέγραψε άλλες επτά για φέτος στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου του 2022: “brand heat” (που αφορά την απήχηση και τη σύνδεση του brand με το καταναλωτικό κοινό), προσαρμογή των προϊόντων της στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών, δημιουργία περισσότερων προϊόντων για γυναίκες, βελτίωση της διανομής της, εξορθολογισμός της οργανωτικής υποδομής της, χρήση του basket για να προσεγγίσει περισσότερους καταναλωτές της Βόρειας Αμερικής και εστίαση στην τοπική συνάφεια.

Διαβάστε ακόμα: To διαφορετικό success story της Puma

Η συλλογή Re: Collection περιλαμβάνει προϊόντα για τρέξιμο και προπόνηση, όπως παπούτσια και κολάν. Το κολάν είναι κατασκευασμένο με “τουλάχιστον” 70% ανακυκλωμένο υλικό, αλλά έχει τις ίδιες ιδιότητες μεταφοράς υγρασίας με την τεχνολογία drycell της Puma. Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη για τη φετινή χειμερινή σεζόν τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στα καταστήματα. Το brand στοχεύει να χρησιμοποιεί 75% ανακυκλωμένο πολυεστέρα για όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ του μέχρι το 2025.

Εξάλλου στο πλαίσιο της σειράς Re:Collection, η Puma παρουσίασε και το βιοδιασπώμενο παπούτσι σουέτ Re:Suede. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το πώς κατέληξε στη δημιουργία του συγκεκριμένου παπουτσιού, που αποτελεί μία βιοδιασπώμενη έκδοση του εμβληματικού μοντέλου της Suede. Η πολυεθνική αποφάσισε να μοιράσει 500 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια σε τυχαίους πελάτες της στη Γερμανία για να τα δοκιμάσουν για έξι μήνες, πριν η Puma τα συλλέξει για να προσπαθήσει να τα βιοδιασπάσει.

Διαβάστε ακόμα: Η Puma καλωσορίζει τους πελάτες της στο ψηφιακό Black Station

Η Puma έρχεται να προστεθεί σε άλλες εταιρείες λιανικής πώλησης, πολλές από τις οποίες είναι αθλητικά brands, που πειραματίζονται με ανακυκλωμένα υλικά. Η Nike παρουσίασε αυτό το μήνα ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό με την ονομασία Forward  που περιλαμβάνει ίνες από ανακυκλωμένες πλαστικές νιφάδες. Το brand έκανε το ντεμπούτο του υλικού με ένα γκρι φούτερ με κουκούλα και ένα με λαιμόκοψη. Η Fruit of the Loom επίσης συνεργάστηκε επίσης πρόσφατα με την Recover, μια εταιρεία ανακυκλωμένου βαμβακιού, για να δημιουργήσει limited-edition unisex μπλουζάκια με 20% ανακυκλωμένες ίνες βαμβακιού. Ενώ η εταιρεία παπουτσιών για τρέξιμο On παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ένα παπούτσι που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ως πρώτη ύλη σε συνδυασμό με πλαστικά απόβλητα μετά την κατανάλωση.

Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου είναι εγγενώς επιβλαβής για το περιβάλλον, ιδίως καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν την ανάπτυξη με κάθε κόστος. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι έρευνες που δείχνουν ότι η επιθυμία των καταναλωτών είναι η βιώσιμη λειτουργία των επιχειρήσεων, είτε αφορά την παραγωγή προϊόντων είτε την παράδοσή τους. Συγκεκριμένα μία έρευνα της καναδικής πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας Descartes Systems Group που δημοσιεύθηκε αυτόν το μήνα, διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές ενδιαφέρονται για φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους παράδοσης και μάλιστα το 54% είναι πρόθυμο να περιμένει περισσότερο, αν η μέθοδος παράδοσης είναι βιώσιμη.

Με πληροφορίες από Retail Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.