20 Απρ 2024
READING

Η νέα καμπάνια του Mailchimp στα social media

3 MIN READ

Η νέα καμπάνια του Mailchimp στα social media

Η νέα καμπάνια του Mailchimp στα social media

Η δημοφιλής και στην Ελλάδα πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Mailchimp απευθύνεται πλέον απευθείας στους marketers ακριβώς εκεί όπου περνούν τον περισσότερο χρόνο τους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος της να τους γνωρίσει τα νέα εργαλεία και υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τη δουλειά τους.

Λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μετατοπίζουν ολοένα και περισσότερο τους προϋπολογισμούς του marketing σε κανάλια και τακτικές που είναι διαφανείς και εύκολα μετρήσιμες. Αυτό ακριβώς τούς προσφέρει η Mailchimp και το κάνει απόλυτα σαφές με μια ισχυρή διαφημιστική καμπάνια, που συνδυάζει το σοβαρό και έγκαιρο μήνυμά της με μια ανάλαφρη και εκλεπτυσμένη αίσθηση.

Ως εταιρεία marketing, που επικεντρώνεται κυρίως σε προωθητικές ενέργειες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοινωνικών μέσων δικτύωσης και μηχανών αναζήτησης, η αμερικανική Mailchimp γνωρίζει ότι οι περισσότεροι marketers περνούν το χρόνο τους στα ίδια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρακολουθώντας την απόδοση των marketing plan των πελατών τους. Ήταν λογικό να προσελκύσει αποκλειστικά αυτούς τους marketers, προβάλλοντας την ευκολία που θα τους παρέχει η χρήση των νέων εργαλείων της.

Διαβάστε ακόμα: Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουν οι τηλεοπτικές διαφημίσεις;

Τα διαφημιστικά μηνύματα με τα οποία η Mailchimp “βομβαρδίζει” τους marketers, επικεντρώθηκαν στα εργαλεία που θα εξυπηρετούν τις τάσεις που θα επικρατήσουν την επόμενη χρονιά, όπως η δημιουργία νέας εμπλουτισμένης πελατειακής εμπειρίας και η μεγαλύτερη βελτιστοποίηση περιεχομένου. Η εταιρεία χρησιμοποίησε πρωτοποριακά εφέ για να οπτικοποιήσει τα νέα της εργαλεία σε μια σειρά από σποτ που εναλλάσσονται στο Instagram, το Facebook, το Twitter, το Reddit, το Pinterest και το TikTok.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί στοχευμένα διαφημιστικά προγράμματα. Το 2020 η εταιρεία πρόβαλε ένα πρόγραμμα που δημιούργησε για την υποστήριξη μαύρων επιχειρηματιών, λόγω του τότε αναδυόμενου κινήματος Black Lives Matter, ενώ ένα χρόνο μετά απευθύνθηκε αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Διαβάστε ακόμα: Έρευνα | Οι συζητήσεις στα social media επηρεάζουν την κατανάλωση

Σήμερα η στρατηγική marketing της Mailchimp έχει εξελιχθεί πολύ περισσότερο και αντικατοπτρίζει αυτό που ζητούν τώρα οι πελάτες της: νέες υπηρεσίες και εργαλεία για να αυξήσουν τις ροές εσόδων τους και να δώσουν ώθηση στην επιχειρηματική τους δυναμική. Όσο για το ύψος των διαφημιστικών δαπανών, η εταιρεία εμφανίζεται να έχει επενδύσει 18,9 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής για τις φετινές της κινήσεις.

Η καμπάνια της Mailchimp στηρίζεται κατά κύριο λόγο στα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι marketers από τη χρήση των νέων εργαλείων της. Για να το πετύχει αυτό, έχει οπτικοποιήσει μια σειρά από επιχειρήματα για το κάθε εργαλείο της που αναδεικνύουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα.

Με πληροφορίες από Digiday

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.