Η νέα ζωή οδηγεί στην οικονομία YOLO-You Only Live Once

Υπόγεια αλλά πολύ έντονα δημιουργείται μια νέα τάση η οποία μπορεί να είναι και η πιο καθοριστική μετά την λήξη της πανδημίας.Πολλοί νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παίρνουν αποφάσεις που είναι πολύ σημαντικές για την ζωή τους τις οποίες δεν θα έπαιρναν εάν δεν είχαν επηρεαστεί από την εμπειρία της πανδημίας.Αυτό που δημιουργείται μπορεί να συμπεριληφθεί στην φράση “YOLO οικονομία”.You only live once!

Κάποιοι εγκαταλείπουν άνετες και σταθερές δουλειές για να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση, να μετατρέψουν μια παράλληλη δραστηριότητα που μοιάζει με χόμπι σε μια εργασία πλήρους απασχόλησης ή άλλοι απειλούν να παραιτηθούν, εκτός εάν τους επιτρέπεται να εργάζονται όπου και όποτε θέλουν.Και ενώ ορισμένοι απλώς αλλάζουν δουλειές, άλλοι αποχωρούν εντελώς από το σκεπτικό της καριέρας.Εάν αυτό το κίνημα είχε φωνή θα ήταν “YOLO”-“ζούμε μόνο μία φορά”, ένα ακρωνύμιο που διαδόθηκε πριν από μια δεκαετία και έχει φτάσει στα στόματα πολλών νεότερων και όχι μόνο ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Εάν ο κυρίαρχος παράγοντας είναι το συναίσθημα το 2022, το YOLOing μπορεί να είναι η καθοριστική τάση πολλών σε όλο τον κόσμο. Μια πρόσφατη έρευνα της Microsoft διαπίστωσε ότι πάνω από το 40% των εργαζομένων παγκοσμίως σκέφτονταν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους φέτος.

Εν μέρει, αυτό συμβαίνει επειδή περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ μπορούν και θέλουν να αναλάβουν ρίσκο αυτές τις μέρες και αφού μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, η περιπέτεια είναι η επιλογή τους.Η πανδημική κρίση είναι το πιο έντονο γεγονός στη ζωή των περισσοτέρων και έχει επηρεάσει όλους τους τομείς συμπεριλαμβανομένου του συναισθηματικού πεδίου των ανθρώπων. Είναι σαφές ότι παράγοντες όπως το άγχος και η ανησυχία για την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων και ο φόβος για την διατήρηση των θέσεων εργασίας είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που ώθησαν κυρίως τους millennials να επανεκτιμήσουν τις επαγγελματικές τους προτεραιότητες.

Σίγουρα αυτό δεν μπορεί να ισχύει για όλους τους ανθρώπους και πάρα πολλοί συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους.Αλλά ένα σημαντικό τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού επανεξετάζει την ζωή του και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως αυτό θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία.Οι millennials και ευρύτερα όσοι είναι σε μια πολύ παραγωγική φάση της ζωής τους είναι ένα τόσο δυναμικό τμήμα της οικονομίας το οποίο σαφέστατα μπορεί να επηρεάσει και να δώσει νέα διάσταση.

 

SHARE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here