19 Απρ 2024
READING

Το TikTok ανακοίνωσε νέες λειτουργίες για τη βιομηχανία της μόδας

3 MIN READ

Το TikTok ανακοίνωσε νέες λειτουργίες για τη βιομηχανία της μόδας

Το TikTok ανακοίνωσε νέες λειτουργίες για τη βιομηχανία της μόδας

Το TikTok μοιάζει να είναι ο απόλυτος προορισμός για οτιδήποτε αφορά τη μόδα και την ομορφιά. Καθοδηγεί σήμερα πια περισσότερο από ποτέ τις τάσεις της αγοράς, παρουσιάζοντας νέους δημιουργούς και brands και ενθαρρύνοντας το κοινό του να γιορτάσει το προσωπικό του στυλ. Όλα, με τελικό στόχο την διάδραση με ένα πιστό κοινό και την αύξηση των πωλήσεων των επώνυμων brands.

Η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε λειτουργία μια νέα σειρά υπηρεσιών με αφορμή τον φετινό παγκόσμιο Μήνα Μόδας, όπως live παρουσιάσεις ντεφιλέ, προγραμματισμό παρουσιάσεων ζωντανής ροής και νέα ψηφιακά εφέ προκειμένου να προσφέρουν όλοι, TikTok και fashion brands, μια πιο ζωντανή ολοκληρωμένη εμπειρία στους χρήστες.

Μετά και την είσοδο του metaverse σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικότητας και τη συνακόλουθη προσαρμογή των social media, ο προσανατολισμός για το 2022 δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο ίδιος. Έως και τις 14 Οκτωβρίου, η πλατφόρμα προσφέρει στην κοινότητά της έναν μήνα γεμάτο από περισσότερο εξειδικευμένες λειτουργίες, θέτοντας στο επίκεντρο τη ζωντανή ροή. Οίκοι μόδας, σχεδιαστές και διασημότητες καλούνται με τη χρήση συγκεκριμένων hashtags, να παρουσιάζουν ζωντανά τις δημιουργίες τους, να θέσουν ερωτήματα για το μέλλον της βιομηχανίας της μόδας και να μπουν σε έναν ζωντανό και διαδραστικό διάλογο με κάθε χρήστη-θεατή.

Διαβάστε ακόμα: 5 τεχνολογίες που αλλάζουν τη βιομηχανία της μόδας

Με moto το hashtag #FashionForYou διοργανώνεται στην πλατφόρμα μια ολοκληρωμένη εικονική γιορτή του προσωπικού στυλ, της αυτοέκφρασης και της συμμετοχικότητας. Το συγκεκριμένο hashtag ενθαρρύνει ολόκληρη την κοινότητα του TikTok να συμμετέχει σε συζητήσεις για τη μόδα, όπου κι αν βρίσκεται.

Το TikTok μετατρέπεται με τον τρόπο αυτό σε ένα μεγάλο και διαρκές event, όπου θα φιλοξενηθούν επίσης ζωντανά, συζητήσεις και debates για το παρόν και το μέλλον της μόδας, με τη συνδρομή μεγάλων μέσων, όπως το Paper Magazine και η Vogue. Σε αυτό το πλαίσιο, η Vogue θα παρουσιάσει τέσσερις ανερχόμενους σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι πρόκειται να ξεναγήσουν το κοινό στη δημιουργία μερικών από τις πιο viral εμφανίσεις τους.

Διαβάστε ακόμα: Οι συνεργασίες fashion brands με το gaming που έβαλαν τη μόδα στον ψηφιακό χώρο

Δεν είναι η πρώτη φορά που το TikTok αποφασίζει να αξιοποιήσει τη δεδομένη χρονική περίοδο. Κάθε χρονιά ο Μήνας Μόδας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το TikTok να προσφέρει στο κοινό του μια θέση στην δημοφιλή πρώτη σειρά των ντεφιλέ. Ταυτόχρονα είναι μια ευκαιρία γιορτής, στην οποία το TikTok τιμά τους διαφορετικούς δημιουργούς μόδας και ομορφιάς, σχεδιαστές, μοντέλα και brands που εμπνέουν χαρά και δημιουργικότητα στην πλατφόρμα του.

Εξάλλου κάτι που κάνει το TikTok να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στην πλατφόρμα γίνεται πολύ γρήγορα viral, επειδή είναι αληθινό και ειλικρινές. Όταν λοιπόν fashion brands προσπαθούν μέσω του συγκεκριμένου μέσου να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, θα πρέπει να στηριχθεί σε αληθινά πρόσωπα, τα οποία ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, και δημιουργούν αυθεντικό περιεχόμενο. Τι πιο αυθεντικό και ρεαλιστικό από τον Μήνα Μόδας σε απευθείας σύνδεση;

Με πληροφορίες από Social Media Today

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.