27 Απρ 2024
READING

Η εμπερία στα Four Seasons το πλαίσιο ολικού rebranding

3 MIN READ

Η εμπερία στα Four Seasons το πλαίσιο ολικού rebranding

Η εμπερία στα Four Seasons το πλαίσιο ολικού rebranding

Η καναδική Four Seasons Hotels and Resorts επαναλανσάρει το brand που από το 1960 είναι συνώνυμο της υψηλής ποιότητας και της πολυτέλειας.

Βάζοντας στο επίκεντρο τα πρόσωπα των ανθρώπων που εργάζονται για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και όσων επισκέπτονται τα 124 ξενοδοχεία και θέρετρα που διατηρεί σε όλο τον κόσμο, η Four Seasons παρουσίασε πριν από λίγες μέρες την νέα της διαφημιστική καμπάνια. Κάνει έτσι την αρχή για μια ολόκληρη εκστρατεία που στόχο έχει να επικοινωνήσει το rebranding της.

Η διαφημιστική καμπάνια, με τίτλο “Luxury Is Our Love Language”, επικεντρώνεται στις πραγματικές εμπειρίες των επισκεπτών, όπως αυτές έχουν καταγραφεί σε βίντεο και προβάλλονται στα social media. Τα ίδια πρόσωπα πρωταγωνιστούν και σε ψηφιακές out-of-home διαφημίσεις, ενώ “έντυσαν” και μια σειρά από fashion events της Vogue την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε ακόμα: Οι ταξιδιώτες επιστρέφουν: Τον πιο γεμάτο της Ιούνιο κατέγραψε η Ryanair

Μάλιστα η επιλογή των εικόνων που κυριαρχούν, προέκυψε από ένα συνδυασμό ερευνών, σχολίων και συνεντεύξεων με τους εργαζόμενους των ξενοδοχείων της Four Seasons, προκειμένου να περιγράψουν με τον πιο ζωντανό τρόπο την εμπειρία της πραγματικής διαμονής στα ξενοδοχεία της. Και αυτήν έρχονται να επιβεβαιώσουν με τις δικές τους μαρτυρίες, επισκέπτες σε θέρετρα από όλο τον κόσμο.

Η καναδικών συμφερόντων εταιρεία παροχής φιλοξενίας προβαίνει με τον τρόπο αυτό στη μεγαλύτερη και ακριβότερη μέχρι σήμερα προσπάθειά της να ανανεώσει την αξία του εμπορικού της σήματος. Το timing φαίνεται πως είναι σωστό, αφού επισημαίνει την ισχυρή ανάκαμψη των ταξιδιών, καθώς και την πίεση που αισθάνονται οι υπεύθυνοι του ξενοδοχειακού marketing για να κυριαρχήσουν στο χώρο.

Η αύξηση της δυναμικής των ταξιδιών ξύπνησε τον ανταγωνισμό στον κλάδο, που προσπαθεί να ξανακερδίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών που ανυπομονούν να βγουν στον κόσμο εν μέσω της πανδημικής επαναλειτουργίας. Οι marketers του κλάδου της φιλοξενίας έχουν προγραμματίσει να δαπανήσουν 27% περισσότερα χρήματα στις διαφημίσεις στο δεύτερο εξάμηνο του έτους από ό,τι αρχικά σχεδίαζαν, γεγονός που δείχνει ότι η ανοδική πορεία θα διαρκέσει και μετά την τυπικά πολυάσχολη καλοκαιρινή περίοδο.

Διαβάστε ακόμα: Το Hilton Worldwide είναι έτοιμο να γίνει μια τεράστια δύναμη στην αγορά πολυτελών ξενοδοχείων

Η Four Seasons όμως δεν είναι η μόνη ξενοδοχειακή αλυσίδα που αντιλήφθηκε την επαναφορά των ταξιδιών. Η Hilton και η IHG Hotel & Resorts παρουσίασαν επίσης πρόσφατα μερικές από τις πιο εντυπωσιακές και ακριβές καμπάνιες τους εδώ και χρόνια. Την ίδια στιγμή, οι ψηφιακοί ανταγωνιστές των ξενοδοχείων, όπως η Airbnb και η Vrbo, σπεύδουν να τονίσουν τον τρόπο με τον οποίο διαφοροποιούνται κυρίως λόγω των χαμηλών τιμών τους, αλλά και να επικοινωνήσουν το πόσο δημοφιλείς είναι στους Millennials και στους Gen Z-ers.

Εν μέσω αύξησης της ζήτησης για ταξίδια ύστερα από δύο χρόνια στασιμότητας αλλά και έντονου ανταγωνισμού, τα rebranding των πολυτελών ξενοδοχείων ανά τον κόσμο εστιάζουν στην ενσυναίσθηση και την προβολή του customization. Η Four Seasons προσπαθεί να “ξεφορτωθεί” τις παλιές εικόνες πολυτέλειας, ζωντανεύοντας τις μοναδικές ιστορίες των επισκεπτών που έχουν μείνει σε ξενοδοχεία και θέρετρά της, δίνοντας έμφαση στους ανθρώπους που γράφους τις καλύτερες ιστορίες εξατομικευμένης διαμονής.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.