22 Δεκ 2024
READING

Η Puma καλωσορίζει τους πελάτες της στο ψηφιακό Black Station

3 MIN READ

Η Puma καλωσορίζει τους πελάτες της στο ψηφιακό Black Station

Η Puma καλωσορίζει τους πελάτες της στο ψηφιακό Black Station

Το ένα μετά το άλλο, τα κορυφαία sport brands ανοίγουν τις πόρτες του metaverse για να παρουσιάσουν τις νέες τους κολλεξιόν. Ήρθε η σειρά της Puma με το Black Station, τη νέα πύλη για ψηφιακή περιήγηση σε θέματα μόδας, καινοτομίας, αθλητικών επιδόσεων, κλασικών και νεότερων προϊόντων της εταιρείας.

Το metaverse επιτρέπει τη γεφύρωση φυσικών και ψηφιακών χώρων, με αποτέλεσμα να γίνει πολύ γρήγορα ένας δημοφιλής τρόπος για τους retailers να το χρησιμοποιούν με αφορμή πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα μεγάλης κλίμακας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εβδομάδας μόδας στη Νέα Υόρκη, όπου η Puma συμμετείχε παρουσιάζοντας τη νέα της κολλεξιόν σε όσους ήταν φυσικά παρόντες. Το επόμενο βήμα του γερμανικού αθλητικού brand ήταν να επεκτείνει την φυσική τοποθεσία του ντεφιλέ σε ένα αποκλειστικά ψηφιακό περιβάλλον δίνοντας πρόσβαση σε όλους. Και έτσι γεννήθηκε το Black Station.

Οι χρήστες που εισέρχονται στο Puma Black Station μεταφέρονται σε ένα υπερρεαλιστικό ψηφιακό λόμπι, όπου μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές πύλες για να γνωρίσουν τις συλλογές αθλητικών παπουτσιών και ενδυμάτων. Οι δύο πρώτες πύλες αποκαλύπτουν τα αθλητικά παπούτσια Nitro NFRNO και Nitro Fastroid, τα οποία συνδέονται με τα πρόσφατα NFTs της μπράντας. Για την είσοδό τους, οι καταναλωτές μπορούν να βγάλουν ένα Nitropass στο “νομισματοκοπείο” και να λάβουν δύο NFTs – ένα συνδεδεμένο με φυσικά προϊόντα και ένα με μια ξεκάθαρα ψηφιακή εμπειρία. Μόλις ολοκληρώσουν την περιήγησή τους, οι καταναλωτές μπορούν να “κάψουν” τα NFTs που έχουν εκδόσει και να διεκδικήσουν τα φυσικά αθλητικά παπούτσια συμμετέχοντας σε σχετικό διαγωνισμό.

Διαβάστε ακόμα: Από το Metaverse στον πραγματικό κόσμο: η Heineken λανσάρει αθλητικά παπούτσια για την προώθηση της μπίρας Silver

Η τρίτη πύλη χρησιμεύει ως σημείο εισόδου στην ψηφιακή εκδοχή της επίδειξης μόδας με τίτλο Futrograde η οποία παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη νεοϋορκέζικη εβδομάδα μόδας. Εκεί οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα εκτός από το να δουν αναλυτικά τα κομμάτια της συλλογής και να τα δοκιμάσουν εικονικά.

Η εμπειρία Black Station συνδέει τον ψηφιακό σχεδιασμό με τα φυσικά προϊόντα μέσω ενός NFT, αναδεικνύοντας έναν τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία, για να εμπλακούν περισσότερο με τους καταναλωτές, να τους προσελκύσουν, να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους και με τον τρόπο αυτό να κερδίσουν την πιστότητά τους.

Διαβάστε ακόμα: To διαφορετικό success story της Puma

Η Puma δεν είναι, βέβαια, η πρώτη εταιρεία που κινήθηκε προς το metaverse. Η Prada και η American Eagle το χρησιμοποιούν ήδη, επιτρέποντας στους χρήστες να περιηγούνται σε ψηφιακές αναπαραστάσεις των προϊόντων τους. Τον Μάιο, η Gap εγκαινίασε μια εικονική εμπειρία χωρίς αγορές στο Club Roblox, ενώ η Gucci αποφάσισε να προχωρήσει στη μόνιμη λειτουργία τους δικού της χώρου στην πλατφόρμα. Όλες αυτές οι κινήσεις έχουν έχουν ως στόχο να προσελκύσουν τους καταναλωτές της Gen Z, οι οποίοι έχουν κάνει δημοφιλείς ανάλογες ψηφιακές πλατφόρμες, αλλά δεν μπορούν να προσεγγιστούν από μέσω των  παραδοσιακών διαφημιστικών καναλιών.

Το metaverse αναμένεται να αξίζει 5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030. Και αυτό το καθιστά πλέον ως αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης στρατηγικής για τους marketers που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο και τη μόδα.

Με πληροφορίες από Retail Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.