26 Απρ 2024
READING

Τα Starbucks αποκαλύπτουν την νέα Web3 εμπειρία, το Odyssey

3 MIN READ

Τα Starbucks αποκαλύπτουν την νέα Web3 εμπειρία, το Odyssey

Τα Starbucks αποκαλύπτουν την νέα Web3 εμπειρία, το Odyssey

Τα Starbucks βυθίζονται ακόμα περισσότερο στον κόσμο του Web3, δημιουργώντας την πλατφόρμα Odyssey. Το εγχείρημα αυτό αποτελεί μία ακόμα δράση για να ενισχυθεί το loyalty πρόγραμμά τους και να φέρει πιο κοντά τους πελάτες τους μεταξύ τους, αυτή τη φορά μέσω της χρήσης NFTs.

Η εταιρεία καφέ Starbucks πάντοτε είχε ένα ισχυρό loyalty marketing strategy. Μέχρι πέρυσι διέθετε κάρτα πόντων, τους οποίους οι πελάτες συγκέντρωναν με κάθε αγορά και μπορούσαν να εξαργυρώσουν, λόγου χάρη, με ένα δωρεάν ρόφημα. Φέτος, αποφάσισε να εκσυγχρονίσει το πρόγραμμά της και να εισέλθει αποφασιστικά στο ψηφιακό σύμπαν. Γι’ αυτό, η εταιρεία την περασμένη άνοιξη αποφάσισε να ανακοινώσει την είσοδό της στον κόσμο του web3 μέσω της δημιουργίας NFTs.

Ο απερχόμενος σήμερα CEO της, Howard Schultz, δήλωνε τότε ότι στόχος αυτής της δραστηριοποίησης του brand στο Web3 είναι, φυσικά, η προσέλκυση του νεανικού κοινού της Gen Ζ. “Δε θέλουμε να είμαστε μια εταιρεία που η πελατειακή της βάση γερνάει και δεν έχουμε επαφή με τους νεότερους ανθρώπους”, τόνιζε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας πόσο μεγάλη είναι η δυναμική αυτής της δημογραφικής ομάδας και ότι η ισχυρή σχέση μαζί της εξελίσσεται και δυναμώνει.

Διαβάστε επίσης: Η διαφορετική προσέγγιση των Starbucks στα NFTs ως μέρος των loyalty προγραμμάτων

Η ανακοίνωση αυτή όξυνε το ενδιαφέρον πολλών καταναλωτών. Παράλληλα, η καθυστέρηση της εταιρείας να παρουσιάσει το σχέδιό της δημιουργούσε πολλές προσδοκίες. Πράγματι τα Starbucks παρουσίασαν πρόσφατα το Odyssey, μία πλατφόρμα Web3, όπου πρόσβαση έχουν οι χρήστες του προγράμματος Royalty and Rewards, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα στοιχεία τους.  

Με τη σύνδεση τους στο Starbucks Odyssey μπορούν να απολαύσουν ξεχωριστές εμπειρίες: μια σειρά από δραστηριότητες, όπως διαδραστικά παιχνίδια, διασκεδαστικά challenges, πληροφορίες για τον καφέ και τα Starbucks και άλλες σχετικές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Με την ολοκλήρωση της περιήγησής τους, δίνεται στα μέλη μια ψηφιακή συλλεκτική βεβαίωση με τη μορφή NFT. Επίσης, οι χρήστες μπορούν για να αγοράσουν και limited edition NFTs μέσω πιστωτικής κάρτας και όχι κρυπτονομισμάτων – που θα μπορούσαν να τους δυσκολέψει ή ακόμα και να τους απωθήσει από την αγορά. Τα θέματα των NFTs θα προέλθουν από καλλιτεχνικά projects των Starbucks, παλιότερα και σύγχρονα, καθώς και από συνεργασίες παγκόσμιας κλάσης με καινοτόμους creators.

Μάλιστα, καθένα από αυτά τα συλλεκτικά NFΤs θα περιλαμβάνει διαφορετικούς πόντους με βάση τη σπανιότητά του. Τα μέλη θα μπορούν να κερδίζουν μοναδικά δώρα και να ξεκλειδώσουν την πρόσβαση σε άλλα προνόμια και εμπειρίες εντός της εφαρμογής Odyssey. Αυτές οι εικονικές εμπειρίες θα μπορούσαν να κυμαίνονται από ένα μάθημα παρασκευής μαρτίνι espresso έως συνεργασίες του coffee brand με καλλιτέχνες, ακόμη και ταξίδια στη φάρμα καφέ Starbucks Hacienda Alsacia στην Κόστα Ρίκα. Όλα εικονικά σαν ο χρήστης να ήταν εκεί.

Διαβάστε επίσης: Tα Starbucks κάνουν αυξήσεις στους μισθούς για όσους δε συνδικαλίζονται

Μπορούν, φυσικά, και να πουλάνε ή να αγοράζουν limited edition NFTs από άλλα μέλη-χρήστες και η ιδιοκτησία τους θα είναι εξασφαλισμένη από μια αλυσίδα Blockchain.

Ωστόσο, τα οφέλη του Starbucks Odyssey μεταφέρονται και στον πραγματικό κόσμο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύουν να δωρίσουν ένα μέρος των εσόδων από την πώληση τέτοιων ψηφιακών NFTs για να υποστηρίξουν σημαντικούς στόχους της, όπως τη μείωση της κατανάλωσης νερού και πλαστικού και το αποτύπωμά της σε διοξείδιο του άνθρακα. 

Φαίνεται λοιπόν ότι οι πελάτες του brand είναι πρόθυμοι να εμπλακούν σε ψηφιακές εφαρμογές που συνδέονται με κάποιον τρόπο με προνόμια ή απλώς τους διευκολύνουν να αγοράσουν ένα προϊόν Starbucks. H εταιρεία πιστεύει ότι τα NFTs μπορούν να δημιουργήσουν ένα διευρυμένο μοντέλο κοινής ιδιοκτησίας.

Με πληροφορίες από The Drum 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.