26 Απρ 2024
READING

Γιατί η L’ Oreal στρέφεται στην παραγωγή ανακυκλωμένου πολυπροπυλαίνιου

3 MIN READ

Γιατί η L’ Oreal στρέφεται στην παραγωγή ανακυκλωμένου πολυπροπυλαίνιου

Γιατί η L’ Oreal στρέφεται στην παραγωγή ανακυκλωμένου πολυπροπυλαίνιου

Πιστή στη δέσμευσή της για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τη χρήση συσκευασιών της, η L’Oréal εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια πάνω στην ανάπτυξη συσκευασιών από υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένα πολυμερή. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε σε μια επιχειρηματική πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημιουργία ανακυκλωμένου πολυπροπυλενίου απο χρησιμοποιημένες συσκευασίες τροφίμων.

Το φιλόδοξο έργο που αναμένεται να αλλάξει την όψη των συσκευασιών του beauty brand, ονομάζεται Nextloopp και δεν είναι κάτι απλό. Πρόκειται για μια βραβευμένη πρωτοβουλία, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 από την βρετανική εταιρεία πλαστικών βιώσιμης τεχνολογίας Nextek, η οποία απαρτίζεται από 47 μέλη. Η πρωτοβουλία αυτή επιδιώκει την πλήρη ενεργοποίηση της κυκλικής οικονομίας για τη δημιουργία του ανακυκλωμένου πολυπροπυλενίου (PP) για τρόφιμα από συσκευασίες καταναλωμένων τροφίμων, με την αξιοποίηση μας πολλά υποσχόμενης τεχνολογίας για τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί και πώς η L’Oréal ποντάρει στο gaming

Το Nextloopp λειτουργεί με έναν νέο τρόπο ταχείας διαλογής των συσκευασιών, που βασίζεται σε έξυπνες ετικέτες με αόρατους δείκτες οι οποίοι μπορούν να ανιχνευθούν και να ταξινομηθούν, χρησιμοποιώντας οπτικά συστήματα διαλογής υψηλής ταχύτητας. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί εμπορικές μεθόδους επισήμανσης που κωδικοποιούνται με φωσφορίζουσες ενώσεις υψηλής απόδοσης για τη διαλογή επιλεγμένων υλικών. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα πλαστικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, τα βιοπλαστικά, οι χημικές συσκευασίες, τα πλαστικά μέρη των αυτοκινήτων, τα πλαστικά μαύρου χρώματος και οι διαφορετικές ποιότητες ενός πλαστικού.

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τεχνολογιών που αναπτύχθηκαν από την Nextek για τον πρώτο διαχωρισμό του PP ποιότητας τροφίμων και, στη συνέχεια, την απολύμανση του πολυμερούς ώστε να διασφαλίζεται η συμμόρφωση με τα πρότυπα ποιότητας τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ και τις ΗΠΑ, το Nextloopp ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να αναγνωρίσει και να ταξινομήσει οποιονδήποτε αριθμό παραλλαγμένων συσκευασιών, από μπουκάλια για αφρόλουτρα έως δοχεία γιαουρτιού, που είναι κατασκευασμένα από οποιονδήποτε τύπο πλαστικού.

Διαβάστε ακόμα: H Coca-Cola λανσάρει μπουκάλια με ενωμένο το καπάκι για να ενισχύσει την ανακύκλωση

Το έργο ξεκίνησε επίσης τις δοκιμές παραγωγής rPP συμβατού με τα τρόφιμα. Κατασκεύασε περισσότερα από 60 διαφορετικά προϊόντα από τις τέσσερις ποιότητες ρητινών rPP της Nextloopp, που είναι συμβατές με τα τρόφιμα και τις ρητίνες INRT. Το PP ποιότητας INRT έχει αναπτυχθεί ειδικά για συσκευασίες που απαιτούν να μην υπάρχουν οσμές και διαρροές.

Η L’Oréal συμμετέχει στο έργο Nextloopp μαζί και με άλλα μεγάλα brands όπως η Unilever, η Aptar, η Ineos και η Lyondellbasell. Η σύμπραξή της ενισχύει σημαντικά τις προηγμένες τεχνολογίες και τους πόρους που απαιτούνται, ενώ χάρη στη δέσμευσή της για βιώσιμες συσκευασίες στα προϊόντα της μέχρι και το 2030, αποτελεί την ιδανική επιχείρηση για τη δοκιμή των ανακυκλωμένων ρητινών πολυπροπυλενίου υψηλής καθαρότητας και την ολοκλήρωση του κύκλου με ανακυκλωμένο πολυπροπυλένιο.

Η ζήτηση για ανακυκλωμένο περιεχόμενο στις πλαστικές συσκευασίες συνεχίζει να κλιμακώνεται, καθώς οι εταιρείες δεσμεύονται να μειώσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των συσκευασιών τους. Η πρωτοβουλία αυτή θα βοηθήσει τους ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων να διασφαλίσουν ότι οι συσκευασίες φτάνουν τελικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης και έτσι να ενισχύσουν τις επιδόσεις της ανακύκλωσης γενικότερα.

Με πληροφορίες από Cosmeticsbusiness

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.