Η Maybelline διαφημίζει τη νέα της μάσκαρα αποκλειστικά σε πλατφόρμα gaming

Το δημοφιλές αμερικανικό beauty brand Maybelline ποντάρει στην τάση του mobile gaming και λανσάρει τη νέα της μάσκαρα με μία in-game διαδραστική διαφήμιση.

Η εταιρεία καλλυντικών συνεργάστηκε με την εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Zynga, για να κυκλοφορήσει ένα advergame, δηλαδή μια μορφή διαφήμισης κατά την οποία ένα videogame σχεδιάζεται αποκλειστικά με σκοπό τη διαφήμιση ενός επώνυμου προϊόντος. Το παιχνίδι που ονομάστηκε “Maybelline Mascara Merge”, ξεκίνησε στα τέλη του Αυγούστου 2022 και θα βρίσκεται στον διαδικτυακό αέρα για λίγους μόλις μήνες.

Η απόφαση της Maybelline να υιοθετήσει την in-game διαφήμιση, δείχνει ότι η εταιρεία ομορφιάς υπολογίζει στην αποδοτικότητα του mobile gaming ως μια νέα μορφή marketing, αποσκοπώντας στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας του ίδιου του brand και των πωλήσεων των προϊόντων της.

Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα lockdowns της πανδημίας οδήγησαν σε αύξηση της ενασχόλησης με τις ηλεκτρονικές συσκευές και τα παιχνίδια, καθώς και σε μία αξιοσημείωτη στροφή στο mobile gaming. Χαρακτηριστικό αποτελεί πως η αγορά των mobile games υπολογίζεται σήμερα σε 98 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται πως την επόμενη δεκαετία θα εκτιναχθεί στα 272 δισεκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμα: Το Tik Tok μπαίνει στο gaming λανσάροντας minigames

Η Maybelline χαρακτηρίζει το παιχνίδι ως ένα υβρίδιο μεταξύ διαφημίσεων για αγορές και για mobile gaming. Στο “Maybelline Mascara Merge” οι παίκτες πρέπει να συνδυάσουν παρόμοια εικονίδια μεταξύ τους, για να αποκαλύψουν μία από τις τρεις μάσκαρες Maybelline. Κάθε μάσκαρα που θα αποκαλύπτεται, θα εμφανίζει και μια κριτική για το προϊόν. Μάλιστα, μόλις συνδυαστούν όλα τα εικονίδια μεταξύ τους ή τελειώσει ο χρόνος, οι παίκτες θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν ένα video με επώνυμο περιεχόμενο και να ανοιξουν έναν σύνδεσμο προς μια σελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος Ulta Beauty, όπου θα μπορούν να αγοράσουν το προϊόν.

Και όλα αυτά μέσω μιας προσέγγισης που δεν θα επηρεάσει αρνητικά την gaming κοινότητα για να μην υπάρξουν αντίθετα των προσδοκωμένων αποτελέσματα. Έτσι και σε αντίθεση με τον παραδοσιακό τύπο διαφήμισης όπου υπάρχει η κλασική δυνατότητα αναπαραγωγής ενός spot, το “Maybelline Mascara Merge” δεν διακόπτει το παιχνίδι, αλλά επιτρέπει στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερη και εις βάθος συμμετοχή, καθώς παίζουν κανονικά το παιχνίδι, κερδίζουν πόντους οι οποίοι αντιστοιχούν σε χρήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν για αγορές εντός του παιχνιδιού.

Το advergame θα περιλαμβάνεται στα διαθέσιμα δημιφιλή παιχνίδια της Zynga, επιτρέποντας στη Maybelline να αξιοποιήσει το παγκόσμιο κοινό που έχει ήδη κατεβάσει τα παιχνίδια, τουλάχιστον 40 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες μέσω κινητών συσκευών.

Διαβάστε ακόμα: H Coca-Cola επενδύει στο mobile gaming

Δεν είναι όμως οι μοναδικές εταιρείες που προσθέτουν το gaming στην εργαλειοθήκη τους. Η Duracell ξεκίνησε ένα mini game στο Instagram, το “Bunny Hop”, για να προωθήσει τις μπαταρίες Optimum, ενώ η εταιρεία παράδοσης ειδών παντοπωλείου Instacart συνεργάστηκε την τραγουδίστρια Lizzo, για τη δημιουργία ενός παιχνιδιού στο Snapchat για την προώθηση της νέας λειτουργίας  της”Cart”.

Η ενέργεια της Maybelline αναμένεται ότι θα έχει θετική απόκριση και υψηλή απόδοση, καθώς είναι εστιασμένη στο αυξημένο ενδιαφέρον της Gen Z, της Gen Alpha και των Millennials για το social gaming.

Με πληροφορίες από Retail Dive