25 Απρ 2024
READING

Η Lavazza δημιουργεί ένα παιχνίδι με περιβαλλοντικό πρόσημο στο Roblox

3 MIN READ

Η Lavazza δημιουργεί ένα παιχνίδι με περιβαλλοντικό πρόσημο στο Roblox

Η Lavazza δημιουργεί ένα παιχνίδι με περιβαλλοντικό πρόσημο στο Roblox

Απευθυνόμενος στις νεότερες και περιβαλλοντικά πιο συνειδητοποιημένες γενιές, ο δημοφιλής ιταλικός οίκος καφέ λανσάρει το παιχνίδι Lavazza Arena στην πλατφόρμα του Roblox, όπου συνδυάζεται το ποδόσφαιρο με την αναδάσωση.

Μπορεί να δημιουργήθηκε το 2006, ωστόσο τα τελευταία χρόνια το Roblox γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη. Ως ένας από τους πιο δημοφιλείς πλέον κόσμους του Metaverse, αποτελεί έναν συνδυασμό τρισδιάστατων και μεικτής πραγματικότητας εικονικών κόσμων που εστιάζουν στις κοινωνικές συνδέσεις και επιτρέπουν στους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν και να βιώνουν εμπειρίες σε πραγματικό χρόνο, πέρα από αποστάσεις. Όπως την εμπειρία της αναδάσωσης.

Διαβάστε ακόμα: Ο οίκος BVLGARI μπαίνει στον κόσμο του Metaverse

Το παιχνίδι είναι εμπνευσμένο από ένα πρόγραμμα αναδάσωσης που τρέχει το Ίδρυμα Lavazza στο Περού. Συγκεκριμένα, στην περιοχή Madre de Dios, στην καρδιά του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, το Ίδρυμα Lavazza συμμετέχει σε μια πρωτοβουλία αναδάσωσης της περιοχής σε συνεργασία με το Περουβιανό Υπουργείο Περιβάλλοντος, τις τοπικές και ιθαγενείς κοινότητες και την Cesvi, μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδώ και μια εικοσαετία δραστηριοποιείται με ανάλογα έργα σε αυτές τις περιοχές.

Το έργο έχει δύο κύριους στόχους. Ο ένας είναι η διατήρηση της υπάρχουσας δασικής κληρονομιάς, μέσω της άμεσης επίβλεψης του δάσους από τις κοινότητες των αυτοχθόνων, οι οποίες γίνονται έτσι οι “φύλακες του δάσους”. Ο δεύτερος στόχος του προγράμματος είναι η φύτευση νέων δέντρων σε υποβαθμισμένες περιοχές. Μάλιστα, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη διατήρηση και τη φύτευση των καρυδιών του Αμαζονίου (Bertholletia excelsa), ενός πολύτιμου περιβαλλοντικού πόρου, καθώς πρόκειται για ένα δέντρο που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 50 μέτρα, να ζήσει έως και 700 χρόνια και να αποθηκεύσει περίπου 64.000 κιλά CO2 κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Διαβάστε ακόμα: Καλώς ήρθατε στην Gucci town στο Roblox | Γιατί η Gucci δίνει τόση έμφαση στο metaverse;

Έχει επίσης μια ισχυρή κοινωνική συνιστώσα, καθώς προωθεί τη συλλογή, την επεξεργασία και την εμπορία τοπικών φυσικών προϊόντων όπως η καρυδιά του Αμαζονίου και τη φύτευση οπωροφόρων δέντρων, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν την αυτοτέλεια και την επιβίωση των αυτόχθονων όπως και την οικονομική τους ανάπτυξη.

Μεταφέροντας η Lavazza αυτή την προσπάθεια στο Arena, δείχνει στον χρήστη ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα, εξαφανίζεται από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου μια έκταση μεγέθους γηπέδου ποδοσφαίρου. Για να γίνει πιο ζωντανή η εμπειρία του παιχνιδιού, μάλιστα, έχει δημιουργηθεί ένα αποψιλωμένο γήπεδο ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά στην ιστορία των videogames στο Metaverse. Όσο περισσότερο παίζει ο χρήστης, τόσο περισσότερο το Lavazza Arena θα αναδασώνεται. Με τον τρόπο αυτό κάθε παίκτης βοηθάει το Ίδρυμα Lavazza να φυτέψει στην πραγματικότητα 1000 καρυδιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις και ιδρύματα με διεθνές προφίλ, το Ίδρυμα δραστηριοποιείται πλέον σε αυτό το μέτωπο στην Αιθιοπία και το Περού με ειδικές πρωτοβουλίες και στην Κούβα, την Αϊτή, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κολομβία με έργα βιωσιμότητας που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δράσεις φύτευσης. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων, το Ίδρυμα Lavazza κατέστησε δυνατή τη φύτευση περισσότερων από 15 εκατομμυρίων καφεόδεντρων μεταξύ 2015 και 2020.

Με πληροφορίες από Lavazza και AdWeek

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.