19 Απρ 2024
READING

Το Amazon σκαρφάλωσε στην κορυφή των sites με τις πιο αξιόπιστες διαφημίσεις

3 MIN READ

Το Amazon σκαρφάλωσε στην κορυφή των sites με τις πιο αξιόπιστες διαφημίσεις

Το Amazon σκαρφάλωσε στην κορυφή των sites με τις πιο αξιόπιστες διαφημίσεις

Με κύρια δραστηριότητά του το ηλεκτρονικό εμπόριο, το Amazon δεν θα μπορούσε παρά να χτίσει ένα γιγάντιο τμήμα διαδικτυακών διαφημίσεων μέσω του οποίου οι εταιρείες πληρώνουν μεγάλες προμήθειες για να προωθούν τα προϊόντα τους στον ιστότοπό του.

Ο τεχνολογικός γίγαντας έιχε ηγετική θέση στα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης Media Reactions της Kantar, μιας έκθεσης που προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την εικόνα της αγοράς και τις μελλοντικές τάσεις για την τοποθέτηση διαφημίσεων σε μέσα ενημέρωσης και πλατφόρμες επικοινωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο λόγος είναι ότι οι καταναλωτές και οι έμποροι θεωρούν τις διαφημίσεις στο Amazon πιο εύστοχες, ενδιαφέρουσες και τελικά πιο αξιόπιστες σε σχέση με άλλες εξίσου κορυφαίες πλατφόρμες ψηφιακών μέσων.

Διαβάστε ακόμα: H νέα διαφήμιση | To Amazon ξεκινά virtual τοποθέτηση προϊόντων σε προγράμματα του Prime Video

Μάλιστα οι διαφημίσεις ηλεκτρονικού εμπορίου κατέχουν τη δεύτερη θέση συνολικά, όσον αφορά την απήχηση στους καταναλωτές, με πρώτο να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις το influencer marketing. Στην τρίτη θέση βρίσκονται πλέον οι διαφημίσεις podcast, οι οποίες έπεσαν δύο θέσεις από πέρυσι.

Οι καταναλωτές ανέβασαν το Amazon στην κορυφή της κατάταξης και σε επίπεδο πλατφόρμας. Η εφαρμογή βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χάρη σε μια κυλιόμενη ροή βίντεο που τροφοδοτείται από έναν έξυπνο αλγόριθμο ο οποίος δημιουργεί viral τάσεις μέσα σε μια νύχτα. Το TikTok προσγειώθηκε στη δεύτερη θέση, παρόλο που συνεχίζει να κατέχει το στέμμα του πιο διασκεδαστικού και καινοτόμου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ στην τρίτη θέση σκαρφάλωσε το Spotify και ακολουθούν η Google και το Snapchat.

Οι απόψεις των καταναλωτών ωστόσο έρχονται σε αντίθεση με αυτές των εμπόρων, οι οποίοι κατέταξαν το Instagram ως το καλύτερο εμπορικό σήμα των μέσων ενημέρωσης που προτιμούν, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Το Instagram μπορεί να είναι ώριμο στον τομέα της διαφήμισης, πρόσφατα όμως έκανε μια στροφή στην προώθηση περισσότερων χορηγούμενων αναρτήσεων, η οποία ικανοποίησε τις διαφημιζόμενες εταιρείες φυσικά αλλά απογοήτευσε τους χρήστες.

Διαβάστε ακόμα: Οι retailers αντιγράφουν τις διαφημίσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης του Amazon

Παρά το γεγονός ότι το TikTok έχει γίνει πεδίο διαμάχης, για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των δεδομένων των χρηστών του, το 84% των εμπόρων σύμφωνα με την Kantar σχεδιάζουν να δαπανήσουν περισσότερα σε αυτό παρά σε οποιαδήποτε άλλη παγκόσμια διαφημιστική πλατφόρμα το 2023.

Το Amazon,, έχει ένα διακριτό πλεονέκτημα έναντι αυτών των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης κι αυτό δεν είναι άλλο από την αυτοτέλεια. Το 2021, η αλλαγή πολιτικής απορρήτου στο iOS της Apple δυσκόλεψε περισσότερο την παρακολούθηση των χρηστών στους διαφημιστικούς ιστότοπους, μια κίνηση που είχε μεγάλη επίδραση στην Facebook και την Snap. Το Amazon, αντίθετα, διαθέτει το δικό της ξεχωριστό χώρο, όπου οι διαφημιστές πηγαίνουν άμεσα να δημιουργήσουν τις καμπάνιες τους.

Όσο οι έμποροι παρασύρονται από τις σειρήνες του νέου και λαμπερού, η ανάγκη να διατηρηθεί μια καθολική κατανόηση των διαφημιστικών πλατφορμών και του τι σκέφτονται οι καταναλωτές γι’ αυτές, παραμένει επιτακτική. Τελικά θα παίξει ρόλο το τι είναι αξιόπιστο ή μόνο το τι είναι ευπώλητο; 

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.