26 Απρ 2024
READING

Γιατί το Body Shop δεν θα μιλά πλέον για αντιρυτιδική δράση στις καμπάνιες του

3 MIN READ

Γιατί το Body Shop δεν θα μιλά πλέον για αντιρυτιδική δράση στις καμπάνιες του

Γιατί το Body Shop δεν θα μιλά πλέον για αντιρυτιδική δράση στις καμπάνιες του

Η  βρετανική εταιρεία καλλυντικών Body Shop με τα 3.000 καταστήματα σε 65 χώρες, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ολικό rebranding της ακολουθώντας μία διαφορετική γραμμή απ’ ό,τι στο παρελθόν: αφαιρεί τις λέξεις “αντιρυτιδική δράση” από τα προϊόντα και ενισχύει τη χρήση φυσικών συστατικών. 

Το rebranding της εταιρείας βασίζεται στην ιδέα της αυτοεκτίμησης και αγάπης του εαυτού των πελατών της. Ωστόσο η φράση “αντιρυτιδική δράση” δεν συνάδει με αυτό. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνες, ο χιλιοχρησιμοποιημένος αυτός όρος στην βιομηχανία της ομορφιάς έχει στην πραγματικότητα αντίθετα και αρνητικά αποτελέσματα στην ψυχολογία των γυναικών, καθώς τους δημιουργεί ένα αίσθημα δυσφορίας και αυξάνει την ανασφάλειά τους, στιγματίζοντας τη διαδικασία της γήρανσης ως κάτι ανεπιθύμητο και άσχημο.

Διαβάστε επίσης: To The Body Shop ξεκινά παγκόσμιο πρόγραμμα για επαναγέμισμα συσκευασιών

Ήταν επόμενο λοιπόν το Body Shop να αποφασίσει να αλλάξει τον λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί για την περιγραφή των προϊόντων του που στοχεύουν στην επιβράδυνση και διαχείριση των ορατών σημαδιών γήρανσης, θέλοντας να αλλάξει τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που υπάρχουν γύρω από την γυναικεία ομορφιά. Γιατί είναι αυτές οι προκαταλήψεις που εμποδίζουν τις γυναίκες να αγαπήσουν και να αποδεκτούν τον ίδιο τους τον εαυτό. 

Μάλιστα, ξεκινά τις αλλαγές του με μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές που διαθέτει, τη «Drops of Youth», που κάθε προϊόν της υπολογίζεται ότι πωλείται κάθε 20 δευτερόλεπτα. Η αναθεώρηση της σειράς πραγματοποιείται σε δύο μέτωπα: το πρώτο είναι ότι αλλάζει το όνομα σε Edelweiss και δεύτερο ότι αλλάζει τη σύνθεσή της.

Η επιλογή του ονόματος Edelweiss βασίζεται τόσο στο γεγονός ότι αποτελεί το βασικό του συσταστικό όσο και στον συμβολισμό που έχει: το λουλούδι αυτό φυτρώνει στις πλαγιές των Άλπεων και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό. Επίσης, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που καταπολεμούν τους περιβαλλοντικούς ρύπους, όπως η ρύπανση και το μπλε φως, που βλάπτουν το δέρμα των γυναικών στα αστικά περιβάλλοντα. Έτσι, η χρήση του edelweiss ως βασικό συστατικό ικανοποιεί την πραγματική απαίτηση των γυναικών για ενυδάτωση του δέρματος κάνοντάς το πιο ανθεκτικό και ενυδατωμένο.

Διαβάστε επίσης: Το Body Shop θέλει να γίνει πιο “πράσινο”

Επιπλέον, αλλάζοντας τα συστατικά των προϊόντων, η εταιρεία δεσμεύεται ότι το 90% κάθε προϊόντος της σειράς Edelweiss είναι φυσικής προέλευσης. Με αυτό τον τρόπο, επιστρέφει στις περιβαλλοντικές και δεοντολογικές επιχειρηματικές πρακτικές που εγκαινίασε κατά την ίδρυσή της στην δεκαετία του ’90 και έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της να αναδειχτεί vegan-brand. 

Από το 1976 όταν ιδρύθηκε η εταιρεία Body Shop η ιδρύτρια Anita Roddick ακολούθησε τις αρχές του περιβαλλοντικού ακτιβισμού, γι’ αυτό και η γενικότερη στρατηγική της εταιρείας ήταν εξαρχής προσανατολισμένη προς τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της βιωσιμότητας. Δεν θα μπορούσε επομένως παρά να ενστερνιστεί την τάση της αλλαγή των κανόνων ομορφιάς. 

Με πληροφορίες από The Drum 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.