26 Απρ 2024
READING

Από το Metaverse στον πραγματικό κόσμο: η Heineken λανσάρει αθλητικά παπούτσια για την προώθηση της μπίρας Silver

3 MIN READ

Από το Metaverse στον πραγματικό κόσμο: η Heineken λανσάρει αθλητικά παπούτσια για την προώθηση της μπίρας Silver

Από το Metaverse στον πραγματικό κόσμο: η Heineken λανσάρει αθλητικά παπούτσια για την προώθηση της μπίρας Silver

Μετά το ψηφιακό λανσάρισμα της μπίρας Silver στο Metaverse, η ολλανδική Heineken απευθύνεται ξανά τους Gen Z-ers λανσάροντας τα αθλητικά παπούτσια Heinekicks, τα οποία διαθέτουν διαφανή πάτο γεμάτο μπίρα. 

Η μπίρα Silver της Heineken αποτελεί ένα μοναδικό case study ήδη από την πρόσληψη της κεντρικής της ιδέας και το λόγο ύπαρξής της. Η ολλανδική εταιρεία την δημιούργησε θέλοντας να σατιρίσει την εμμονή των brand να παράγουν προϊόντα στον εικονικό και όχι τον πραγματικό κόσμο. Στο πλαίσια αυτό η Heineken Silver παρουσιάστηκε σε μια ψηφιακή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στην πλατφόρμα Decentraland. Εκεί οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν το δικό τους avatar για να μπουν στην εικονική ζυθοποιία της Heineken. Μετά την επιτυχία του συγκεκριμένου project, προχώρησε και σε άλλες κινήσεις marketing, διαθέτοντας παράλληλα το νέο της προϊόν σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Πώς η Heineken ισχυροποιεί το brand της με έμφαση στη φυσική εμπειρία

Για την προώθηση της μπίρας στην Ευρώπη, η Heineken λάνσαρε μια σειρά διαφημιστικών σποτ διάρκειας 20” με θέμα «Instagram vs Reality». Κάθε διαφήμιση ξεκινούσε με μια εικόνα που άνετα θα συναντούσε ένα χρήστης στο Instagram, ένας άνδρας που κάνει καταδύσεις, μια γυναίκα σε μια εντυπωσιακή πισίνα, ή σε ένα πολυτελές bar. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όμως αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για ένα ψεύτικο σκηνικό και ότι απλά διασκεδάζουν κάνοντας παρέα με τους φίλους τους φυσικά πίνοντας Heineken Silver.

Φαίνεται όμως ότι κάτι έλειπε για τονίσει η εταιρεία πως ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει ένας σύγχρονος καταναλωτής μια μπίρα είναι στον… πραγματικό κόσμο. Αποφάσισε να συνεργαστεί με τον σχεδιαστή παπουτσιών Dominic Ciambrone για να παράξει μόλις 32 ζευγάρια παπουτσιών που θα περιελάμβαναν στο διαφανή πάτο τους την ίδια την μπίρα.

Διαβάστε επίσης:  H καμπάνια της Heineken για την ισορροπία δουλειάς – προσωπικής ζωής

Ο σχεδιαστής, γνωστός με το ψευδώνυμο “Shoe Surgeon” που έχει σχεδιάσει ανάλογα καινοτόμα παπούτσια για τον Justin Bieber, τον Drake και τον MBAer LeBron James, δημιούργησε τον Αύγουστο τη σειρά limited edition sneakers Heinekicks, τα οποία μπορεί να μοιάζουν με κανονικά αθλητικά παπούτσια, ωστόσο έχουν μία ιδιαιτερότητα: στον πάτο τους ρέει η μπίρα Silver, η οποία προστέθηκε με την χρήση ειδικής χειρουργικής ένεσης. Η ίδια η εταιρεία επικοινώνησε την ακραία αυτή έμπνευση στην αντίστοιχη διαφήμιση, τονίζοντας μάλιστα ότι το κάθε ζευγάρι περιλαμβάνει και ένα ανοιχτήρι μπουκαλιών κρυμμένο στη γλώσσα του παπουτσιού. 

Δεν είναι ασυνήθιστες ανάλογες συνεργασίες επώνυμων brands αφού με τον τρόπο αυτό απευθύνονται στοχευμένα στα δυναμικά κοινά των γενεών Z και Millennials. Η Nike με τα Ben & Jerry’s για τα παπούτσια Chunky Dunkys, η Adidas με τη σειρά ταινιών Star Wars και η Zara με το PlayStation εμπνεύστηκαν από κοινού ακόμη και ολοκληρωμένες κολλεξιόν ενδυμάτων, υποδημάτων και αξεσουάρ, τα οποία λάνσαραν πρώτα ψηφιακά προκειμένου να εξασφαλίσουν την προσοχή των συγκεκριμένων καταναλωτών.
 Με πληροφορίες από AdWeek και Dezeen 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.