23 Απρ 2024
READING

Το Amazon προσφέρει μακρόχρονη αποθήκευση αποθεμάτων σε τρίτους με νέα υπηρεσία

2 MIN READ

Το Amazon προσφέρει μακρόχρονη αποθήκευση αποθεμάτων σε τρίτους με νέα υπηρεσία

Το Amazon προσφέρει μακρόχρονη αποθήκευση αποθεμάτων σε τρίτους με νέα υπηρεσία

Το Amazon θα επιτρέπει σε τρίτους πωλητές να χρησιμοποιούν τα κέντρα διανομής του για τη μακρόχρονη αποθήκευση των αποθεμάτων τους, σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση της εταιρείας στο blog της.

Η νέα υπηρεσία λέγεται Amazon Warehousing & Distribution (AWD) και θα επιτρέπει σε εμπόρους να χρησιμοποιούν τις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας για την αποθήκευση μεγάλου όγκου αποθεμάτων και την αυτοματοποιημένη διανομή.

Το AWD είναι ήδη διαθέσιμο στους πωλητές που χρησιμοποιούν το Fulfillment by Amazon. Το 2023 θα διευρυνθεί με δυνατότητα αποστολής αποθεμάτων οπουδήποτε, όπως και σε πελάτες χονδρικού εμπορίου και σε φυσικά καταστήματα λιανικής πώλησης.

Σε μία περίοδο που άλλες επιχειρήσεις προσπαθούν να εξασφαλίσουν περισσότερα ακίνητα για αποθήκες στις ΗΠΑ -και με τις τιμές αυξημένες- ώστε να καταφέρουν να ενισχύσουν τα αποθέματα ασφαλείας τους και να ανταποκριθούν στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, το AWD ανεβάζει την αξία του Amazon στα ύψη.

Η λειτουργία των δικών του κέντρων εκπλήρωσης, κέντρων διαλογής και σταθμών παράδοσης παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο της εφοδιαστικής αλυσίδας, επιτρέποντας στην εταιρεία να τηρεί τις ταχύτητες αποστολής που υπόσχεται στα Prime μέλη της. Ως τώρα η υπηρεσία παράδοσης μίας ημέρας για τα μέλη της Prime δεν έχει προσαρμοστεί στην απότομη αύξηση της ζήτησης.

Η ενσωμάτωση των αποθηκευτικών δραστηριοτήτων στο δίκτυο εκπλήρωσης παραγγελιών του Amazon, θα βοηθήσει τους πωλητές να μειώσουν το κόστος, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι έχουν τα απαραίτητα είδη σε απόθεμα στο σωστό μέρος και χρόνο. Θα είναι επίσης σε θέση να ανανεώνουν απροβλημάτιστα τα αποθέματά τους στο δίκτυο εκπλήρωσης του Amazon και να ενοποιούν τα παγκόσμια αποθέματά τους για να τα διαχειρίζονται στην πλατφόρμα Amazon Seller Central.

Η ανακοίνωση της υπηρεσίας έρχεται καθώς ανταγωνιστές όπως το Shopify, η American Eagle και η Maersk πλησιάζουν το Amazon σε διάφορες πτυχές της εφοδιαστικής αλυσίδας.Η Amazon πιθανότατα έχει χαμηλότερα ποσοστά αποθήκευσης από τους ανταγωνιστές του, καθώς αξιοποιεί τον υψηλό όγκο που ήδη διοχετεύεται στο δίκτυό του.

Το Amazon θα μοιραστεί περισσότερες περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το AWD στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας, το Amazon Accelerate, που πραγματοποιείται αυτη την εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 14-15 Σεπτεμβρίου

Με πληροφορίες από το Supplychain Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.