20 Απρ 2024
READING

Η πανδημία δεν σκοτώνει τα εμπορικά κέντρα, τα αλλάζει

5 MIN READ

Η πανδημία δεν σκοτώνει τα εμπορικά κέντρα, τα αλλάζει

Η πανδημία δεν σκοτώνει τα εμπορικά κέντρα, τα αλλάζει

Η πανδημία ώθησε τα εμπορικά κέντρα να επαναπροσδιορίσουν το χαρακτήρα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες τους, μεταβαίνοντας σε μια νέα phygital εποχή. 

Όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύ οι εταιρείες λιανικής από όλο τον κόσμο επιταχύνουν τώρα τα σχέδια προσαρμογής τους σε μια νέα, μεταπανδημική πραγματικότητα. Ήρθε η ώρα για μια νέα phygital εποχή των εμπορικών κέντρων, όπου “phygital” σημαίνει τέλεια αρμονία μεταξύ της φυσικής και της ψηφιακής εμπειρίας. Τα εμπορικά κέντρα πρέπει να επανεξετάσουν τους χώρους τους, μετατρέποντας σε μια “κοινότητα” όπου οι άνθρωποι θα ζουν, θα εργάζονται, θα παίζουν και θα τρώνε. Ένα μέρος που ξεπερνά την πεπερασμένη πλέον άλλων δεκαετιών για το εμπορικό κέντρο, που προσφέρει κυρίως εμπειρίες και μετά ευκαιρίες για αγορές.

Όλα έχουν να κάνουν με την επανεφεύρεση

Η προστιθέμενη αξία των εμπορικών κέντρων πρέπει να είναι βιωματική. Το 68% των καταναλωτών αναμένει ότι, έως το 2030, τα brands θα αφιερώνουν χώρους όπου θα μπορoύν να γνωρίσουν τα προϊόντα πριν τα αγοράσουν. Το λεγόμενο «αντι-εμπορικό κέντρο» -το σύγχρονο εμπορικό κέντρο- επενδύει πολλά σε μια πλούσια ποικιλία από ξεχωριστές προσφορές: γαστρονομία, διασκέδαση, τέχνη και αναψυχή, καθώς και αγορές.Το θέμα πλέον δεν είναι να αγοράσω μόνο γιατί αυτό μπορώ να το κάνω από τον καναπέ του σπιτιού μου, το θέμα είναι να επισκεφθώ έναν εμπορικό προορισμό ο οποίος είναι ελκυστικός και θα βιώσω μια εμπειρία την οποία δεν μπορώ να έχω στην πολυθρόνα μου.

Διαβάστε ακόμα: Πώς τα small stores της Ikea εισβάλλουν στον Πειραιά, το Μαρούσι και τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

Εναλλακτικές μορφές καταστημάτων-Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Οι μάρκες που μπορούν να “χωρέσουν” σε διαφορετικές μορφές καταστημάτων, αυξάνοντας την ελκυστικότητα και δημιουργώντας ένα concept που θα παρέχει μια εμπειρία θα δελεάσουν τους επισκέπτες και θα προσθέσουν αξία στα εμπορικά κέντρα που φιλοξενούνται. Οι καταναλωτές-αγοραστές ενδιαφέρονται για βιωματικές αγοραστικές εμπειρίες και το εμπορικό κέντρο σε μορφή μεγάλου “κουτιού” με πολλά καταστήματα δεν είναι ή δεν θα είναι σύντομα ελκυστικό μοντέλο.Τα καταστήματα που έχουν μόνο λειτουργίες παραδοσιακού καταστήματος δεν θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικά στο μέλλον αφού το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει μεγάλη ανάπτυξη και οι αγοραστές απαιτούν ολιστική αγοραστική εμπειρία.Η υιοθέτηση τεχνολογίας στα φυσικά καταστήματα που επιτρέπει την σύνδεση με το ψηφιακό σύμπαν της μάρκας είναι κρίσιμη για την επιβίωση τους αφού οι αγοραστές θέλουν να πλοηγούνται από τον φυσικό στο ψηφιακό κόσμο χωρίς εμπόδια και δυσκολίες.

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μια αίσθηση κοινότητας και να προσελκυθούν καταναλωτές από όλες τις ηλικίες. Σε έναν χώρο με μοντέρνο σχεδιασμό, εξασφαλίζοντας διαθέσιμους χώρους για να φιλοξενηθούν εκδηλώσεις -από συναυλίες μέχρι επιδείξεις μόδας, ή ακόμα και τοπικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες- οι πελάτες θα εκλάβουν αυτό που κάποτε ήταν ένας απλός χώρος με μαγαζιά για αγορές, ως ένα νέο σημείο κοινωνικών εκδηλώσεων.Το στοιχείο της “κοινότητας”, του  δημόσιου χώρου συνάντησης και των δράσεων που μπορούν να φιλοξενούνται εκεί είναι μέρος του εμπορικού κέντρου του μέλλοντος.

Βιωσιμότητα

Σε μια εποχή με έντονη περιβαλλοντική συνείδηση, οι πελάτες πρέπει να γνωρίζουν πόσο ενδιαφέρεται ακόμη και ένα εμπορικό κέντρο για τα ανακυκλωμένα προϊόντα και τη φύση. Δράσεις και δραστηριότητες που υποστηρίζει ένα εμπορικό κέντρο σχετικά με την βιωσιμότητα είναι μια έμμεση αλλά πολύ αποτελεσματική στρατηγική προσέλκυσης επισκεπτών.Ταυτόχρονα η “συμπεριφορά” και η λειτουργία ενός εμπορικού κέντρου με κανόνες βιωσιμότητας δίνουν ένα στίγμα σε πελάτες και κοινωνία.Η βιωσιμότητα αποτελεί προτεραιότητα ειδικά για τις νεότερες γενιές και αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί, είδαμε εδώ και καιρό τις μάρκες να αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους και σύντομα θα δούμε και εμπορικά κέντρα να προσδιορίζονται γύρω από την ευθύνη για ένα βιώσιμο πλανήτη.

Ευεξία-Αθλητισμός-Υγεία

Ο αθλητισμός αναδεικνύεται σε μια μορφή κοινωνικοποίησης. Πολλά εμπορικά κέντρα σε όλο τον κόσμο επενδύουν ήδη σε κλειστά γήπεδα ποδοσφαίρου, πάρκα με τραμπολίνο, αίθουσες αναρρίχησης και υπερσύγχρονα γυμναστήρια, τα οποία μπορούν να επισκεφτούν ετερόκλητα κοινά, παρέες και οικογένειες.Η αλλαγή του τρόπου ζωής με την ευεξία και την υγεία πολύ υψηλά στις προτεραιότητες των ανθρώπων θα οδηγήσει τα εμπορικά κέντρα να προσθέσουν μονάδες-χώρους-δραστηριότητες σχετικά με την ευεξία και την υγεία.Στο μέλλον θα δούμε εμπορικά κέντρα να έχουν ως κεντρική στρατηγική για την προσέλκυση επισκεπτών την παροχή εμπειριών γύρω από τον αθλητισμό, τις δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, concepts σχετικά με την ευεξία και άλλες αντίστοιχες δράσεις.

Διαβάστε ακόμα: Το φαινόμενο Metro Mall και το δύσκολο εγχείρημα της Λυκόβρυσης

Πολιτισμός

Μπορεί οι κινηματογράφοι να έχουν τοποθετηθεί σε εμπορικά κέντρα εδώ και χρόνια. Ωστόσο, τώρα μεταφέρονται σε drive-in ή ανοιχτούς χώρους με ελεύθερη προσέλευση πηγαίνοντας την εμπειρία σε άλλο επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι το ελληνικό παράδειγμα του River West, το οποίο εγκαινίασε πέρυσι το Open, έναν ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο όπου φιλοξενούνται δράσεις για μικρούς και μεγάλους, μα πρωτίστως ένα θερινό σινεμά με συγκεκριμένο πρόγραμμα επιλεγμένων ταινιών και ελεύθερη προσέλευση.Ακόμη δράσεις με πολιτιστικό χαρακτήρα δεν αποκλείονται στο μέλλον αφού τοποθετούν το εμπορικό κέντρο σε μια διάσταση πολυδιάστατου εμπορικού προορισμού.

Ψηφιακές εφαρμογές-Τεχνολογία

Η πανδημία απέδειξε στην πράξη αυτό που όλοι γνωρίζαμε: οι έμποροι λιανικής που δεν χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία για να συνεργαστούν με τους πελάτες τους απλά δεν θα επιβιώσουν. Είναι πλέον καιρός υιοθετηθούν τάσεις όπως εικονικές περιηγήσεις, δυνατότητα online ορισμού ραντεβού σε καταστήματα, εικονική πραγματικότητα ή τεχνολογίες AR.Από την πλευρά τους, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες τεχνολογίες, να έχουν πρόσβαση σε ειδικούς και ίσως να ανταλλάξουν δεδομένα προσωπικών αγορών και αξιολόγησης προϊόντων για εκπτώσεις σε νέα προϊόντα.

Μπαίνουμε σαφώς σε μια νέα φάση για το τι μπορούμε να περιμένουμε από τα εμπορικά κέντρα. Βασιζόμενοι στη δημιουργικότητα και την προθυμία υλοποίησης νέων concepts με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, αναμένουμε τη μετάβαση στο νέο εμπορικό κέντρο του μέλλοντος.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.