25 Απρ 2024
READING

Ο οίκος BVLGARI μπαίνει στον κόσμο του Metaverse

3 MIN READ

Ο οίκος BVLGARI μπαίνει στον κόσμο του Metaverse

Ο οίκος BVLGARI μπαίνει στον κόσμο του Metaverse

Είναι η σειρά του οίκου πολυτελείας BVLGARI να απευθυνθεί στους Gen Z-ers με την είσοδό του στον κόσμο του Metaverse και τη δημιουργία του ψηφιακού BVLGARI Zepeto World.

Ο οίκος προϊόντων πολυτελείας BVLGARI, που ιδρύθηκε στη Ρώμη το 1884, εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο ιταλικό brand παρά τα 138 χρόνια κληρονομιάς. Διαθέτει σήμερα ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας όπως κοσμήματα, ρολόγια, αξεσουάρ και αρώματα, τα οποία μπορούν να τα βρουν οι καταναλωτές σε φυσικά καταστήματα, και πλέον και στο BVLGARI Zepeto World, τον ψηφιακό κόσμο που δημιούργησε σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη πλατφόρμα metaverse Zepeto.

Καθώς το Zepeto διαθέτει πλέον περισσότερους από 320 εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο και το 80% αυτών είναι έφηβοι, η BVLGARI επιδιώκει να προσεγγίσει τη γενιά Ζ μέσω της πλατφόρμας που έχει εδραιώσει τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Metaverse. Εκεί ο ιταλικός οίκος προσφέρει μοναδικές και αξιομνημόνευτες εμπειρίες στους χρήστες χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους.

Διαβάστε επίσης: Καλώς ήρθατε στην Gucci town στο Roblox | Γιατί η Gucci δίνει τόση έμφαση στο metaverse;

Μπορούν να επισκεφτούν τα pop-up καταστήματα του οίκου ή το cafe “BVLGARI Sunset In Jeju”, το οποίο έχει δημιουργηθεί καθ’ ομοίωση του πραγματικού cafe στο ξενοδοχείο στο Parnas Hotel Jeju στη Νότια Κορέα. Να δοκιμάσουν τα avatar τις παλαιότερες και νέες κολλεξιόν, όπως την BVLGARI Resort 2022 που λανσαρίστηκε πριν από λίγες ημέρες, αλλά και να βγάλουν μια ψηφιακή selfie των avatars τους ντυμένα με τις δημιουργίες του οίκου. Ενώ δεν λείπουν και τα μικρά διασκεδαστικά στοιχεία, όπως αποστολές που οι χρήστες πρέπει να ολοκληρώσουν προκειμένου να εμπλουτίσουν την γκαρνταρόμπα τους με μικρά δώρα και ψηφιακά αξεσουάρ.

Η ολοένα και δυναμικότερη δραστηριοποίηση των μεγάλων brands σε έναν ψηφιακό χώρο, που ακόμη διαμορφώνεται, αποτελεί ένδειξη ότι έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητή η δύναμη του metaverse. Βασικός λόγος είναι ότι επιτυγχάνει τη δημιουργία ενός community του οποίου τα μέλη φέρουν κοινά χαρακτηριστικά, καταναλωτικές συνήθειες και επιθυμίες. Απευθυνόμενα στην κοινότητα αυτή, τα brands χτίζουν το κοινό τους και καλλιεργούν την πιστότητά του.

Διαβάστε επίσης: Η ευκαιρία στο metaverse του Roblox για την μόδα

Καθημερινά, εκατομμύρια χρήστες της Gen Z μπαίνουν στο metaverse, επικοινωνούν και κοινωνικοποιούνται μέσα από αυτό, κάνουν φιλίες και ζουν ψηφιακές περιπέτειες. Μάλιστα, ένας στους πέντε χρήστες ανανεώνει την εμφάνιση του avatar του, εκφράζοντας τον εαυτό του με τα ρούχα, τα αξεσουάρ, τους σωματότυπους και το χρώμα του δέρματος που επιλέγει, αντιλαμβανόμενος το avatar ως την ψηφιακή προέκταση του εαυτού του.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι, εκτός από τον οίκο BVLGARI, βλέπουμε ακόμα μάρκες όπως η Nike, η Tommy Hilfiger, η Ralph Lauren, η Forever 21, να δραστηριοποιούνται στις πλατφόρμες του Metaverse, που αγαπά ιδιαίτερα η Gen Z.

Πληροφορίες από Fashion Law 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.