24 Απρ 2024
READING

Γιατί το cargo παντελόνι από χαρτοπετσέτες της Chipotle είναι μια ευφυής κίνηση marketing

3 MIN READ

Γιατί το cargo παντελόνι από χαρτοπετσέτες της Chipotle είναι μια ευφυής κίνηση marketing

Γιατί το cargo παντελόνι από χαρτοπετσέτες της Chipotle είναι μια ευφυής κίνηση marketing

Πιστή στο καινοτόμο marketing πλάνο της που ξεχωρίζει για το χιούμορ και την έντονη αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές, η αμερικανική αλυσίδα γρήγορου φαγητό Chipotle, μετέφερε στον πραγματικό κόσμο μια viral διαφήμισή της. 

Μόλις πέρυσι η αλυσίδα μεξικάνικου φαγητού Chipotle, με 500 σημεία σε ΗΠΑ και επιλεγμένες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, κυκλοφόρησε μια έντυπη χιουμοριστική διαφήμιση όπου πρωταγωνιστούσε ένα προϊόν που… δεν υπήρχε! Εάν ήταν πραγματικό όμως θα βοηθούσε τους πελάτες της να τρώνε το μεξικάνικο φαγητό της χωρίς να λερώνονται. Πρόκειται για μία τεράστια χαρτοπετσέτα σε μορφή παντελονιού που συνοδευόταν από την περιγραφή “Πολυτελές παντελόνι από χαρτοπετσέτες. Στυλάτο και μοντέρνο” καταφέρνοντας να γίνει γρήγορα viral και να ενσωματωθεί στον κόσμο του Chipotle Burrito Builder Experience στην πλατφόρμα του Roblox. Η ανταπόκριση των χρηστών ήταν τόσο μεγάλη που το παντελόνι έγινε δημοφιλές παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ρεαλιστικό.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η βιωσιμότητα ανεβαίνει στις προτεραιότητες της μόδας

Πριν από μερικούς μήνες, όμως, η αμερικανική αλυσίδα αποφάσισε να του δώσει σάρκα και οστά, βλέποντας στην κίνηση αυτή μια μοναδική ευκαιρία να προσελκύσει στα φυσικά της καταστήματα όσους καταναλωτές το γνώριζαν ήδη ψηφιακά, αλλά και να προβάλλει τις αξίες της και τους στόχους της για βιωσιμότητα. Γι’ αυτό αποφάσισε να συνεργαστεί με την Nicole McLaughlin, μία από τις πιο δημοφιλείς σχεδιάστριες των χρηστών του διαδικτύου, που στηρίζει τη βιωσιμότητα της μόδας και το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.

Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Η McLaughlin έχει συγκεντρώσει πάνω από 800.000 followers στο Instagram δημοσιεύοντας χειροποίητα αξεσουάρ και ρούχα από ανακυκλωμένα υλικά, όπως ένα γάντι κατασκευασμένο από παλιές μπάλες του τένις ή εσώρουχα φτιαγμένα από υφάσμα σακιδίου. Για το cargo και εξαιρετικά απορροφητικό παντελόνι της Chipotle, η McLaughlin χρησιμοποίησε χαρτοπετσέτες της αλυσίδας εστιατορίου. Σύμφωνα με την αλυσίδα, προς το παρόν, το προϊόν δεν θα διατίθεται προς πώληση αλλά θα αποτελέσει το δώρο ενός διαγωνισμού.

Διαβάστε ακόμα: Η ηγεσία της Nespresso για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Με την κίνησή της αυτή, η Chipotle εντάσσεται στην κατηγορία των εταιρειών της βιομηχανίας τροφίμων που μπαίνουν δυναμικά στον χώρο της βιώσιμης και κυκλικής μόδας. Εξάλλου πρόσφατα, η Nespresso σε συνεργασία με την εταιρεία μόδας Zeta ανακοίνωσαν την δημιουργία μιας σειράς sneakers, η οποία είναι φτιαγμένη με απόβλητα της βιομηχανίας του καφέ.

Με τις ανάγκες των καταναλωτών να διαφοροποιούνται συνεχώς και να ορίζονται και από την αυξανόμενη ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, κινήσεις όπως αυτή της Chipotle δεν βαδίζουν μόνο στα πλαίσια του σύγχρονου marketing αλλά βρίσκονται στο επίκεντρο των νέων δράσεων για βιωσιμότητα.   

Πληροφορίες από Restaurant Business Online και Food & Wine 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.