19 Απρ 2024
READING

Πώς η συνεργασία της Diet Coke και Kate Moss ενισχύει την πιστότητα του κοινού της

3 MIN READ

Πώς η συνεργασία της Diet Coke και Kate Moss ενισχύει την πιστότητα του κοινού της

Πώς η συνεργασία της Diet Coke και Kate Moss ενισχύει την πιστότητα του κοινού της

Από το 1886 όταν εφευρέθηκε από τον John Pemberton ως φάρμακο για τον βήχα, μέχρι σήμερα που διατίθεται σε 200 χώρες παγκοσμίως, η Coca-Cola δεν σταματά να αναπτύσσεται. Ούτε καν την πανδημική χρονιά του 2020 όταν πέρασε από μια σημαντική αναδιάρθρωση, μέρος της οποίας ήταν η δημιουργία ενός εξειδικευμένου τμήματος υπηρεσιών μάρκετινγκ και επικοινωνίας.

Αυτό τo τμήμα marketing ήταν που οργάνωσε μία ξεχωριστή καμπάνια για τα 40στά γενέθλια του αναψυκτικού Diet Coke, ορίζοντας ως νέα δημιουργική διευθύντρια της σχετικής διαφημιστικής καμπάνιας το γνωστό supermodel Kate Moss.

H Diet Coke έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με μεγάλα ονόματα της μόδας όπως οι σχεδιαστές Karl Lagerfeld, Jean Paul Gaultier και Marc Jacobs. Παράλληλα, η εταιρεία ήταν χορηγός στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης: Πώς η Coca-Cola σχεδιάζει να διπλασιάσει τους πελάτες της μέσα σε λίγα χρόνια

Ήδη από το 2015, η εταιρεία προσπαθεί να αναδιαμορφώσει τον τρόπο που παρουσιάζει τον εαυτό της στο καταναλωτικό κοινό, προκειμένου να γίνει ακόμα πιο προσιτή και να συνδεθεί περισσότερο με το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Αναγκάστηκε ωστόσο να παγώσει την παγκόσμια διαφημιστική της παρουσία στην περίοδο της πανδημίας το 2020 και να μειώσει τη σχετική δαπάνη κατά 35% την ίδια χρονιά. Πέρυσι, όμως, η εταιρεία δεσμεύτηκε να επαναφέρει τον προϋπολογισμό του marketing στα προ πανδημίας επίπεδα, μετά από πτώση 11% στα έσοδα το 2020.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου επένδυσε στην ανάπτυξη κωδικών QR σε κάθε προϊόν του ομίλου, όπως τα Sprite, Fanta, Pibb, Powerade, Minute Maid και Georgia Coffee. Στόχος της κίνησης αυτής ήταν να δοθεί μια ανανεωμένη και σύγχρονη εικόνα συνολικά στην εταιρεία και να διπλασιαστούν οι πωλήσεις των προϊόντων της, αξιοποιώντας τη δυναμική της για ανάπτυξη πέρα από τα 1,9 δισεκατομμύρια προϊόντα που πουλά καθημερινά σε όλο τον κόσμο.

Η καμπάνια που υπογράφει η Moss με τίτλο «Love What You Love» βγήκε στον αέρα στα μέσα του περασμένου Ιουλίου και απευθύνεται κυρίως στις γυναίκες. Στο τηλεοπτικό σποτ, η πρωταγωνίστρια κάνει roller skates σε έναν πολυσύχναστο δρόμο και πίνει μια γουλιά Diet Coke. Την ίδια στιγμή ο κόσμος και ο θόρυβος εξαφανίζονται, ενώ η ίδια απολαμβάνει την ελευθερία να κυκλοφορεί μόνη της και να χορεύει σε έναν άδειο δρόμο. Ως μουσική της ταινίας επιλέχθηκε μια διασκευή του τραγουδιού της Bjork, ”It’s Oh So Quiet”.

Διαβάστε επίσης: P&G, Diageo, Coca-Cola και Unilever συνεχίζουν να επενδύουν στο marketing παρά την κρίση

Η συγκεκριμένη διαφημιστική εκστρατεία αποτέλεσε μια σημαντική επένδυση για τη μητρική εταιρεία The Coca-Cola Company. Μάλιστα, σε αντίθεση με αρκετές επιχειρήσεις που προβαίνουν σε περικοπές στις δαπάνες marketing λόγω της μεταπανδημικής οικονομικής κρίσης, ο Senior Brand Manager Omar Sadiq-Baig, υπογράμμισε ότι «το επταψήφιο ποσό που δαπανήθηκε είναι σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με αυτό της περσινής καμπάνιας του Μαρτίου».

Η εταιρεία αποσκοπεί στα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα έχει η καμπάνια και κυρίως στο συναισθηματικό αποτύπωμά της στο γυναικείο καταναλωτικό κοινό. Αποτελεί έναν τρόπο να αυξήσει την πιστότητα του, δείχνοντας το ενδιαφέρον και την προσοχή της Diet Coke στα πρότυπα και τις ανάγκες των γυναικών όπως και την αποτελεσματικότητα που έχει αυτή η δέσμευση. Μάλιστα, μιλώντας στο Cannes Lions Festival of Creativity τον Ιούνιο, ο CMO της Coca-Cola Manolo Arroyo περιέγραψε ότι η αποτελεσματικότητα έχει «μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της Coca-Cola».

Με πληροφορίες από Marketing Week

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.