26 Απρ 2024
READING

Η «Μεγάλη Αναθεώρηση» έρχεται μετά τη «Μεγάλη Παραίτηση»

3 MIN READ

Η «Μεγάλη Αναθεώρηση» έρχεται μετά τη «Μεγάλη Παραίτηση»

Η «Μεγάλη Αναθεώρηση» έρχεται μετά τη «Μεγάλη Παραίτηση»

Mια “Μεγάλη Αναθεώρηση” βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με έρευνα της KPMG . Μια πρόσφατη έκθεση με τίτλο “Looking for More” δείχνει ότι η παραμονή των εργαζομένων είναι αμφίβολη σε πολλές αμερικανικές εταιρείες, λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας. Το 62% των ατόμων που απάντησαν στην έρευνα επισήμαναν αυτή την αυξημένη επιβάρυνση και το 33% δήλωσαν ότι η ευτυχία τους έχει μειωθεί κάπως ή σημαντικά.

Βασιζόμενοι σε αυτά που ήδη γνωρίζουν για την αγορά εργασίας οι αναλυτές ανθρώπινου δυναμικού της KPMG, αναφέρουν ότι περίπου το ένα τρίτο των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι η επιθυμία τους να παραμείνουν στη δουλειά τους έχει μειωθεί, ενώ ένα άλλο τρίτο δήλωσε ότι σκέφτεται να εγκαταλείψει την επιχείρηση στην οποία εργάζεται.

“Αυτό το ένα τρίτο που αναζητά εργασία, θα μπορούσε να είναι το κρίσιμο τρίτο της επιχείρησής σας, αυτό που χρειάζεστε για να εξασφαλίσετε μια επιτυχημένη, βιώσιμη ανάπτυξη”, αναφέρει η έκθεση. “Για να βοηθήσετε στον περιορισμό αυτού του φαινομένου, πρέπει να κατανοήσετε ποιοι αποτελούν αυτό το ένα τρίτο της επιχείρησής σας, ποιες είναι οι ανησυχίες τους και να προσπαθήσετε να ικανοποιήσετε τις προσδοκίες τους”.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η “Μεγάλη Παραίτηση” φέρνει στο προσκήνιο το μισθολογικό χάσμα των φύλων

Γιατί αποκαλείται η Μεγάλη Αναθεώρηση;

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ηγέτες του ανθρώπινου δυναμικού επανεξετάζουν “ποιες αλλαγές έχουν αποδώσει, ποιες όχι και τι πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι είναι ικανοποιημένοι, δεσμευμένοι και αφοσιωμένοι στην εργοδοσία τους”. Με τη σειρά τους, οι εργαζόμενοι επανεξετάζουν τους στόχους της καριέρας τους, τις προσδοκίες του εργοδότη και την αφοσίωσή τους στον οργανισμό όπου απασχολούνται”, αναφέρει η έκθεση.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εποχή του εργατικού κινήματος, η οποία μοιράζεται ένα κρίσιμο σημείο με την προηγούμενη: την υβριδική απασχόληση. Στην έρευνα της KPMG, οι περισσότεροι εργαζόμενοι με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας ανέφεραν ότι θέλουν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους, σε σχέση με τους εξ αποστάσεως εργαζόμενους. Ακόμη και αυτοί όμως εμφανίζονται πρόθυμοι να παραιτηθούν -σε ποσοστό που αγγίζει το 24%- εάν αν απαγορευόταν η απομακρυσμένη εργασία.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι η αλήθεια για τη Μεγάλη Παραίτηση;

Στην έρευνα της KPMG αναφέρεται επίσης ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι που δήλωσαν ότι θέλουν να αποχωρήσουν από την εργασία τους, ήταν αυτοί που εργάζονται on-site. Περισσότεροι από τους μισούς (56%) επισήμαναν ότι θα ήθελαν να δουν την εταιρεία τους να “παρέχει περισσότερη απομακρυσμένη εργασία”. Περίπου οι μισοί (46%) επιθυμούσαν κάποιο συνδυασμό εργασίας στο γραφείο και εξ αποστάσεως.

Μήπως τελικά η εξουσία παραμένει στα χέρια των εργαζομένων; Στοιχεία του Ινστιστούτου Gallup σχετικά με το συνδικαλισμό και την έκφρασή του μέσω των συνδικάτων, καταδεικνύουν ότι η δυσαρέσκεια των εργαζομένων έχει κορυφωθεί και η συμμετοχή στα συνδικάτα έχει αυξηθεί (είναι η υψηλότερη που έχει υπάρξει από το 1965). Σχετική έκθεση του Αυγούστου του 2022, μάλιστα, έδειξε ότι οι περισσότεροι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι θα προσχωρούσαν σε συνδικάτο αν τους δινόταν η ευκαιρία.

Με πληροφορίες από το HR Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.