20 Απρ 2024
READING

Ben & Jerry’s και Tony’s Chocolonely πολεμούν την σύγχρονη δουλεία στην βιομηχανία σοκολάτας

3 MIN READ

Ben & Jerry’s και Tony’s Chocolonely πολεμούν την σύγχρονη δουλεία στην βιομηχανία σοκολάτας

Ben & Jerry’s και Tony’s Chocolonely πολεμούν την σύγχρονη δουλεία στην βιομηχανία σοκολάτας

Η Ben & Jerry’s ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον κοινωνικά ευαισθητοποιημένο κατασκευαστή σοκολάτας Tony’s Chocolonely, με στόχο τον τερματισμό της σύγχρονης δουλείας και της παιδικής εργασίας στη βιομηχανία σοκολάτας. Η εταιρεία παγωτού από το Βερμόντ θα εναρμονιστεί με τις αρχές της ολλανδικής Tony’s για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αγροτών και τη μετάβαση σε πλήρως ανιχνεύσιμους κόκκους κακάο.

Οι εταιρείες ήδη συνεργάζονται σε νέα προϊόντα που θα κάνουν το ντεμπούτο τους τον Ιανουάριο του 2023 στις Η.Π.Α. Η Ben & Jerry’s θα παρουσιάσει το Chocolatey Love A-Fair, μια γεύση παγωτού βασισμένη στη σοκολάτα καραμέλας γάλακτος με θαλασσινό αλάτι της Tony’s. Ενώ η εταιρεία σοκολάτας θα παρουσιάσει μπάρες, εμπνευσμένες από τις γεύσεις παγωτού Strawberry Cheesecake και Chocolate Fudge Brownie της Ben & Jerry’s.

Η παραγωγή κακάο, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας προέρχεται από την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Γκάνα στη Δυτική Αφρική, έχει εδώ και καιρό βρεθεί αντιμέτωπη με περιβαλλοντικές ανησυχίες και ισχυρισμούς ότι οι εταιρείες εξαρτώνται από την παιδική εργασία. Η Ben & Jerry’s, που ανήκει στην Unilever, είναι γνωστή για την κοινωνική δράση που εφαρμόζει στις επιχειρηματικές της πρακτικές και η τελευταία συνεργασία με την Tony’s Chocolonely ταιριάζει απόλυτα στην αποστολή της.

Διαβάστε ακόμα: Ben & Jerry’s | η μάρκα με το εξαιρετικό παγωτό και το θάρρος της γνώμης της

Ενώ η εταιρεία παραγωγής παγωτού ασχολείται ήδη με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους αγρότες, με αυτή τη συμφωνία κάνει ακόμη ένα βήμα. Υιοθετώντας τις αρχές προμήθειας της Tony’s, η Ben & Jerry’s αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διασφάλιση μιας πλήρως ελεγχόμενης αλυσίδας εφοδιασμού κακάο και την καταβολή μεγαλύτερης τιμής προμήθειας για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της βασικής αιτίας της κοινωνικής αδικίας για τους κακαοκαλλιεργητές. Η εταιρεία θα είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι αγρότες παράγουν τους κόκκους που μπαίνουν στο σοκολατένιο παγωτό της, αλλά και κάτω από ποιες κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνθήκες καλλιεργούνται.

Εξάλλου, μια πρόσφατη έρευνα της αμερικανικής εταιρείας τροφίμων Cargill έδειξε ότι το 55% των παγκόσμιων καταναλωτών είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα συσκευασμένο τρόφιμο που φέρει ετικέτας εφαρμογής πρακτικών βιωσιμότητας, τέσσερις μονάδες πάνω από την τελευταία έρευνα της εταιρείας το 2019.

Διαβάστε ακόμα: Η Nestlé προσφέρει χρηματοδότηση σε αγρότες κακάο για να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Δεν υπάρχει ίσως μεγαλύτερη ευκαιρία να υπάρξει αντίκτυπος βιωσιμότητας μέσω των τροφίμων από τη σοκολάτα. Η αγορά κακάο και σοκολάτας αναμένεται να ξεπεράσει τα 67 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, σύμφωνα με έκθεση του 2020 από την Fortune Business Insights.

Η Unilever δεν είναι η μόνη εταιρεία που δεσμεύεται να κάνει περισσότερα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των κακαοκαλλιεργητών, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη διαφάνεια και τη βιωσιμότητα.

Νωρίτερα φέτος, η Nestlé δήλωσε ότι θα τριπλασιάσει τη χρηματοδότηση της για τη βιωσιμότητα του κακάο σε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030, χρησιμοποιώντας μέρος των χρημάτων για την παροχή οικονομικών κινήτρων στους καλλιεργητές κακάο στην Αφρική, συμβάλλοντας στην πρόληψη της παιδικής εργασίας και στη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Η Mars, η Mondelēz, η Hershey και ο Barry Callebaut έχουν επίσης προβεί σε αλλαγές για να αντιμετωπίσουν τα περιβαλλοντικά και οικονομικά ζητήματα που σχετίζονται με την παραγωγή κακάο.

Με πληροφορίες από το Food Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.