Η Heinz χρησιμοποιεί τη μόδα στη νέα της καμπάνια με vintage ρούχα

Η Heinz συνεργάζεται με την online πλατφόρμα μεταπώλησης ThredUp, για μια συλλογή μόδας από μεταχειρισμένα ρούχα με λεκέδες από κέτσαπ.

Η συλλογή Heinz Vintage Drip διατίθεται αποκλειστικά στο ThredUp και περιλαμβάνει 157 streetwear και designer κομμάτια, το καθένα με έναν μοναδικό λεκέ από κέτσαπ. Η συλλογή διατίθεται σε όλα τα μεγέθη και τα φύλα, χωρίς αποκλεισμούς.

Όλα τα έσοδα πηγαίνουν στην οργάνωση Rise Against Hunger για την υποστήριξη της παγκόσμιας ανακούφισης από την πείνα. Οι καταναλωτές Gen Z και οι millennials αγκαλιάζουν το thrifting ως μέρος των προσπαθειών τους για βιωσιμότητα.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα | Η νέα τάση του thrifting στην μόδα

Εκτός από το εμβληματικό γυάλινο μπουκάλι και το πασίγνωστο logo της, η Heinz μετατρέπει το λεκέ που αφήνουμε στα ρούχα σε ένα άλλο εμβληματικό σύμβολο της μάρκας.

Η συνεργασία επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τα λερωμένα από κέτσαπ ρούχα ως μία δήλωση για το thrifting και τη βιωσιμότητα. Το 62%των Gen Z και των millennials αναζητούν ένα ρούχο από δεύτερο χέρι πριν το αγοράσουν καινούργιο, ενώ η παγκόσμια αγορά μεταχειρισμένων ρούχων αναμένεται να αυξηθεί κατά 127% μέχρι το 2026, σύμφωνα με έρευνα της ThredUp.

Πέρα από το ενδιαφέρον για τη βιωσιμότητα, αυτή η vintage συλλογή συνδέεται με τις προτιμήσεις της Gen Z και των Millennials για ρούχα χωρίς αποκλεισμούς. Η συλλογή περιλαμβάνει 157 κομμάτια, που καλύπτουν εμπορικά brands, όπως η Gap και η Nike, καθώς και επώνυμες μάρκες σχεδιαστών, όπως η Gucci και ο Christian Dior.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πριν λίγο καιρό η Kraft Heinz αναπτύσσει για προϊόντα της όπως το κέτσαπ, ένα ανακυκλώσιμο μπουκάλι με βάση το χαρτί, φτιαγμένο από 100% βιώσιμα παραγμένο πολτό ξύλου, σε συνεργασία με την εταιρεία Pulpex. Το νέο μπουκάλι δοκιμάζεται πρώτα σε μικρότερη κλίμακα αρχικά σε καταναλωτές και έπειτα θα λανσαριστεί στις μεγάλες αγορές.

Το νέο χάρτινο μπουκάλι της πρόκειται να ενισχύσει τα σχέδιά της για βιωσιμότητα, δεδομένου μάλιστα ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί να κάνει όλες τις συσκευασίες της ανακυκλώσιμες μέχρι το 2025, ενώ έχει θέσει και ως στόχο να φτάσει τις μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2050.

Όπως και να έχει ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες κινήσεις από τόσο μεγάλες εταιρείες, γιατί δίνεται έμφαση σε μια πολυπόθητη αλλαγή πολιτικής, προσανατολισμένη στη βιωσιμότητα και λαμβάνουσα υπόψη το περιβάλλον, κάτι που δημιουργεί ένα δυνατό momentum και παρακινεί καταναλωτές και επιχειρήσεις να στραφούν επίσης σε πιο βιώσιμες επιλογές.

Οι μεγάλες εταιρείες CPG δεν επιλέγουν πλέον τις παραδοσιακές διαφημίσεις, αλλά το μάρκετινγκ με γνώμονα το street culture για να προσελκύσουν νεότερους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένους τους Gen-Zers.

Με πληροφορίες από το Marketing Dive