26 Απρ 2024
READING

Tάση | Smart αθλητικές εμφανίσεις για μεγαλύτερο engagement των φιλάθλων

2 MIN READ

Tάση | Smart αθλητικές εμφανίσεις για μεγαλύτερο engagement των φιλάθλων

Tάση |  Smart αθλητικές εμφανίσεις για μεγαλύτερο engagement των φιλάθλων

Η επιρροή της τεχνολογίας στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων έχει σαφώς ανοίξει νέους ορίζοντες στην προσέγγιση και την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού, στην προσπάθεια να ανταποκριθούν οι εταιρείες λιανικού εμπορίου στην αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για πιο βολικούς, ελκυστικούς και χωρίς εμπόδια τρόπους για να ψωνίσουν.

Στη βιομηχανία της μόδας, η τεχνολογία έχει εισχωρήσει ήδη αποφασιστικά, αλλάζοντας τη δραστικά: από την χρήση ψηφιακών ετικετών μέχρι επιδείξεις μόδας στο Metaverse. Οι νέες τεχνολογίες δεν περιορίζονται στις μάρκες πολυτελείας ή γρήγορης μόδας, αλλά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και στις αθλητικές εμφανίσεις.

Είναι γνωστό ότι οι φανέλες των ομάδων είναι μία αρκετά κερδοφόρα κίνηση για τις ομάδες. Όταν κυκλοφόρησε η είδηση ​​το 2021 ότι ο Lionel Messi πήρε μεταγραφή από τη Barcelona στην Paris Saint-Germain F.C., μέσα σε λίγες ώρες σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ προέκυψε από τις πωλήσεις αθλητικών ειδών που έφεραν το όνομά του. Αντίστοιχα, όταν ο Ronaldo επέστρεψε στη Manchester United, οι πωλήσεις από μπλούζες που έγραφαν το όνομα του άγγιξαν τις 187 εκατομμύρια λίρες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ομάδες και οι αθλητικές μάρκες αναζητούν νέους τρόπους να προσελκύσουν τους οπαδούς. Ειδικότερα, με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, το οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι, τα κέρδη τους μπορεί να είναι τεράστια. Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως το κλειδί για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Πιο αναλυτικά, οι φίλαθλοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τηλέφωνά τους για να σαρώσουν κωδικούς QR στην ετικέτα του λαιμού ή μιας ετικέτας NFC, οι οποίες θα τους παραπέμπουν σε εφαρμογές, οι οποίες περιλαμβάνουν πληροφορίες, όπως τις ιστορίες των ομάδων τους έως αποκλειστικές προσφορές, διαγωνισμούς και προϊόντα.

Η αγγλική Premier League έχει ήδη δεσμευτεί για την ενσωμάτωση τεχνολογίας τέτοιου είδους που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε επιλεγμένο περιεχόμενο στην έξυπνη εφαρμογή της Premier League.

Βέβαια, οι ομάδες και οι εταιρείες δεν χρησιμοποιούν τις τεχνολογικές καινοτομίες μόνο για να αυξήσουν τα κέρδη τους αλλά και για να αυξήσουν την αφοσίωση των οπαδών τους, καθώς αποτελεί ένα νέο κανάλι για να εξατομικεύσουν προϊόντα, να προωθήσουν σημαντικό περιεχόμενο και να δημιουργήσουν ψηφιακές εμπειρίες.

Η τεχνολογία θα επιτρέψει στους θαυμαστές να ελέγχουν την εμπειρία θέασής τους όπως ποτέ πρίν.Επιπλέον, η εμπειρία στο σπίτι πρόκειται να ενισχυθεί με νέες εφαρμογές smartphone και ολογραφικό εξοπλισμό που φέρνει τους παίκτες και τους θαυμαστές κοντά. Όλα αυτά πρόκειται να επαναπροσδιορίσουν τη συμμετοχή των θαυμαστών στον κόσμο των αθλημάτων, με τα έξυπνα στάδια να επαναπροσδιορίζουν ολόκληρη την εμπειρία παρακολούθησης αθλημάτων.

 Πληροφορίες από The Industry

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.