19 Απρ 2024
READING

Η Lyft μπαίνει στη διαφήμιση με το δικό της media network

3 MIN READ

Η Lyft μπαίνει στη διαφήμιση με το δικό της media network

Η Lyft μπαίνει στη διαφήμιση με το δικό της media network

Η Lyft δημιούργησε μια νέα επιχειρηματική μονάδα, τη Lyft Media, για να ενισχύσει τις δραστηριότητές της στην ψηφιακή διαφήμιση για tablet αυτοκινήτων, εφαρμογές για κινητά, οροφές οχημάτων και ποδήλατα.

Η βιομηχανία της μετακίνησης διαρκώς αλλάζει και οι νέες τεχνολογίες έχουν ενεργοποιήσει και ενισχύσει το οικοσύστημα των μεταφορών και έχουν δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο, όπως η Lyft και η Uber.

Η Lyft παρουσίασε το δικό της media network με όνομα Lyft Media, μια πλατφόρμα πολυμέσων που φιλοδοξεί να της αποφέρει έσοδα μέσω των ψηφιακών διαφημίσεων στα οχήματά της. Η ανακοίνωση ήρθε λίγες μέρες αφότου η Lyft και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της, η Uber, ανακοίνωσαν ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο.

Η Lyft Media έρχεται καθώς οι υπηρεσίες μεταφοράς με μίσθωση οχήματος (ride-hailing) βιώνουν μια ισχυρή ανάκαμψη μετά από την περίοδο πανδημίας. Η Lyft τον περασμένο μήνα ανέφερε επιδόσεις για το δεύτερο τρίμηνο που είδαν τα έσοδα να αυξάνονται κατά 30% σε ετήσια βάση στα 991 εκατομμύρια δολάρια. Οι ενεργοί χρήστες ανέβηκαν 16% σε ετήσια βάση.

Διαβάστε επίσης: Uber, Lyft και άλλα brands συνεργάζονται με πόλεις για την ασφάλεια των δεδομένων των επιβατών

Το 2020, η Lyft  εξαγόρασε τη Halo Cars, μια startup, η οποία κατασκευάζει οθόνες αυτοκινήτων, που προβάλλουν ψηφιακές διαφημίσεις στις οροφές των οχημάτων. Αυτή ήταν η βάση του Lyft Media, ενώ το Lyft Halo σήμερα είναι διαθέσιμο στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και την Ουάσιγκτον, με σχέδια να επεκταθεί σε περισσότερες πόλεις στο μέλλον.

Η εταιρεία παρουσίασε το σχέδιο της που χωρίζεται σε τέσσερα μέρη και που μπορεί  να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά της μέσω διαφημίσεων, φτάνοντας το 1 δισεκατομμύριο δολάρια έως το 2024.

Το όραμά της είναι να χτίσει το μεγαλύτερο δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς στον κόσμο, ενώ παράλληλα να αναβαθμίσει την εμπειρία της πλατφόρμας για τους επιβάτες και τους οδηγούς.

Αρχικά, η Lyft Media θα εμφανίζει διαφημίσεις στα tablets του αυτοκινήτου, επιτρέποντας στους επιβάτες να παρακολουθούν τη διαδρομή τους, να βαθμολογούν και να δίνουν συμβουλές στους οδηγούς ή να ελέγχουν τη μουσική μέσω της συνεργασίας της Lyft με το iHeartRadio.

Επιπλέον, θα διαθέτει και εφαρμογή για κινητά, που θα δώσει την ευκαρία στα brands να προσεγγίσουν ένα κοινό σχεδόν 20 εκατομμυρίων ενεργών επιβατών στις ΗΠΑ. Τα Lyft Skins θα επιτρέπουν στους διαφημιστές να επικαλύπτουν ένα προσαρμόσιμο εικονίδιο με το brand τους και να δημιουργούν banners στην οθόνη.

Διαβάστε επίσης: Πώς η Lyft έχτισε την αξία $24 δισ. βασισμένη στην pop κουλτούρα

Οι διαφημίσεις της Lyft θα παρουσιάζονται επίσης σε υπαίθριες πινακίδες στους σταθμούς των ποδηλάτων, ενώ, όσο εμπλουτίζει τον στόλο της με ηλεκτρικά ποδήλατα θα εγκαθιστά και πάνελ για ψηφιακές διαφημίσεις στα σημεία αυτά. Η εταιρεία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο κοινής χρήσης ποδηλάτων στις ΗΠΑ, που εκτείνεται σε πάνω από 3.000 σταθμούς και μετράει 36 εκατομμύρια διαδρομές ετησίως. Με τη Lyft Media, τα πάνελ διαφημίσεων και οι αποβάθρες σταθμών ποδηλάτων χρησιμεύουν ως ένα ακόμα μέσο για να προσεγγίσουν οι επωνυμίες το κοινό που κυκλοφορεί στον δρόμο.

Η εταιρεία ανέφερε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει την υπηρεσία για το 25% των μετακινήσεών της στο Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Σαν Φρανσίσκο και την Ουάσιγκτον, για να προσεγγίσει εκατομμύρια χρήστες μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης, επισήμανε ότι ένα μέρος των εσόδων από τις διαφημίσεις θα διατεθεί στους οδηγούς της, αλλά δεν διευκρίνισε ποιο θα είναι το τελικό ποσό.

Η εταιρεία έχει ήδη συνεργαστεί με εκατοντάδες επωνυμίες, συμπεριλαμβανομένων των DoorDash, Starbucks, HBO Max, Marriott και Google. Μια σειρά από εταιρείες διαφημίζουν τα προϊόντα κάτω από το έμβλημα του δικτύου της Lyft, καθώς οι επωνυμίες αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στις καθιερωμένες ψηφιακές πλατφόρμες.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.