H πρώτη παγκόσμια brand platform του Hilton

Τα ξενοδοχεία Hilton ξεκίνησαν την πρώτη τους παγκόσμια πλατφόρμα «Hilton For the Stay» ως μέρος της νέας τους διαφημιστικής καμπάνιας, που εστιάζει στα οφέλη της κράτησης σε ένα ξενοδοχείο Hilton.

Η οικογένεια Hilton αποτελεί το όνομα – σύμβολο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Στα 103 χρόνια ζωής του ομίλου, δε σταματά να εξαπλώνεται και να πολλαπλασιάζει τα κέρδη του. Σήμερα, διαθέτοντας 17 brands με παρουσία σε 117 χώρες και σχεδόν 6.000 ξενοδοχεία, παρέμεινε το πλέον πολύτιμο ξενοδοχειακό brand σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης «Hotels 50 Report 2020» που διενήργησε η Brand Finance, σημειώνοντας αύξηση 35% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος.

Διαβάστε επίσης: To Hilton | Μια ένδοξη ξενοδοχειακή ιστορία

Η δε αποτίμηση του brand name του ανέρχεται στα 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την έκθεση, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα της εταιρείας επλήγησαν σημαντικά to 2021, όπως εξάλλου συνέβη και με το σύνολο των ξενοδοχειακών εταιρειών, η Hilton κατάφερε να ενισχύσει σταθερά τη φήμη της, προσφέροντας δωρεάν θέσεις στάθμευσης σε επαγγελματίες υγείας, ενώ ταυτόχρονα συνεργάστηκε με την American Express προκειμένου να δωρίσει συνολικά 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις σε γιατρούς και νοσοκομειακό προσωπικό πρώτης γραμμής στις ΗΠΑ.

Με την ανάκαμψη του τομέα του τουρισμού μετά την πανδημία, ο όμιλος Hilton ανακοίνωσε την πρώτη παγκόσμια πλατφόρμα επωνυμίας της που θέλει να προσδιορίσει τι λείπει από το μάρκετινγκ ξενοδοχείων.

Το Hilton κάνει το ντεμπούτο του «It Matters Where You Stay», μιας νέας διαφημιστικής καμπάνιας, χρησιμοποιώντας το χιούμορ για να προβάλει μερικές από τις κοινές παγίδες του ταξιδιού για τις οποίες δύσκολα μιλούν τέτοιες καμπάνιες, μιλώντας ανάλαφρα και με τόλμη για το τι μπορεί να πάει στραβά όταν κάνει κάποιος κράτηση ή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Διαβάστε επίσης: Το Hilton Worldwide είναι έτοιμο να γίνει μια τεράστια δύναμη στην αγορά πολυτελών ξενοδοχείων

Η νέα καμπάνια ξεκίνησε να προβάλλεται στις ΗΠΑ από τις 25 Ιουλίου και αναμένεται να κυκλοφορήσει και στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε επιλεγμένες αγορές στην Ασία-Ειρηνικό και τη Μέση Ανατολή.

Στην καμπάνια συμμετέχει επίσης η επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Paris Hilton, η οποία μεγάλωσε ζώντας και διαμένοντας σε πολλά ξενοδοχεία Hilton σε όλο τον κόσμο, γεγονός που της έδωσε μια μοναδική έκθεση στην ξενοδοχειακή επιχείρηση από νωρίς.

Ο ρόλος της στην καμπάνια είναι εν μέρει εμπνευσμένος από την κληρονομιά της οικογένειάς της, της οποίας, όπως εξηγεί η εταιρεία, η πίστη στη δύναμη που έχουν τα ταξίδια για τη σύνδεση ανθρώπων και πολιτισμών, εξακολουθεί να κινητοποιεί τα μέλη της ομάδας Hilton σε όλο τον κόσμο σήμερα.

Το Hilton και το TBWAChiatDay New York, το πρακτορείο του Hilton από το 2017, βασίστηκαν για το διαφορετικό concept της καμπάνιας στο ότι ο κλάδος της φιλοξενίας έχει επικεντρωθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στον προορισμό και όχι στην ίδια τη διαμονή.

Η έρευνα των καταναλωτών αποκάλυψε ότι «η διαμονή» και η φροντίδα είναι τα κρίσιμα στοιχεία που μπορούν να κάνουν αξέχαστο ή να διακόψουν οποιοδήποτε ταξίδι. Έτσι, η Hilton στη νέα της πλατφόρμα επικεντρώνεται στο να αποδείξει στους επισκέπτες της ότι πραγματικά, «έχει σημασία πού θα μείνετε». Οι ενέργειες της πλατφόρμας καλύπτουν σχεδόν κάθε σημείο επαφής των καταναλωτών, από την ευρεία διαφήμιση έως τη διαδικασία σχεδιασμού ταξιδιού και τη διαμονή των επισκεπτών στο Hilton, καθώς και την επαφή με το brand μετά τη διαμονή.

Με την καμπάνια αυτή, ο όμιλος καινοτομεί, καθώς μέσω της στρατηγικής αυτής δίνει προτεραιότητα στα λειτουργικά προνόμια και την εμπειρία της ίδιας της διαμονής, με έμφαση σε αυτό που βιώνει ένας επισκέπτης, ενώ το concept απομαρύνεται από τις συνηθισμένες κλισέ ειδυλλιακές εικόνες διακοπών. Επιπλέον, δεν προβάλλει την ιστορία του, όπως κάνουν οι ανταγωνιστές του. Για παράδειγμα, ο ξενοδοχειακός όμιλος Marriott International το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε την πιο εκτεταμένη του εκστρατεία μάρκετινγκ, προβάλλοντας την 90χρονη ιστορία του brand.

Mε πληροφορίες από Marketing Dive