24 Απρ 2024
READING

Η Burberry προσεγγίζει το gaming με εκπαιδευτική σειρά για τη συμπερίληψη

4 MIN READ

Η Burberry προσεγγίζει το gaming με εκπαιδευτική σειρά για τη συμπερίληψη

Η Burberry προσεγγίζει το gaming με εκπαιδευτική σειρά για τη συμπερίληψη

O βρετανικός οίκος Burberry προχώρησε σε συνεργασία με τον οργανισμό gaming Gen.G, που διαχειρίζεται ομάδες e-sport από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Μαζί θα λανσάρουν μια εκπαιδευτική σειρά τεσσάρων επεισοδίων, που βασικός της στόχος είναι να φέρει στο επίκεντρο τις γυναίκες που ασχολούνται με το gaming, και μάλιστα το ανταγωνιστικό, και να μιλήσει για την ανάγκη και τη σημασία για συμπερίληψη και ισότητα στον κλάδο.

Τα esports αποτελούν ένα πολύ ανταγωνιστικό πεδίο, που αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα, με διοργανώσεις μεγάλων αγώνων και επαγγελματίες παίκτες, οι κορυφαίοι από τους οποίους μπορούν να κερδίσουν μέχρι και εκατομμύρια ευρώ – αν πρόκειται για άντρες, ωστόσο. Σύμφωνα με το Vogue Business, μόνο δύο γυναίκες έχουν κερδίσει πάνω από 100.000 ευρώ από τη συμμετοχή τους σε τουρνουά. Εν τω μεταξύ, τα esports γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των γυναικών, αλλά μέχρι στιγμής, μεταξύ των πρώτων 300 παικτών, δεν υπάρχει καμία γυναίκα, ενώ μέσα στους πρώτους 500 βρίσκουμε μόνο μία.

Η σειρά που θα παρουσιάσει η Burberry θέλει να αναδείξει το γεγονός ότι οι γυναίκες των esports είναι αντιμέτωπες με ένα τοξικό online περιβάλλον, στο οποίο η υποεκπροσώπηση είναι ένα μόνο αρνητικό στοιχείο. Παρενόχληση, στερεότυπα, απειλές, συνθέτουν μια τοξική σεξιστική κουλτούρα στον ανταγωνιστικό χώρο των esports.

Το πρόγραμμα που οργανώνεται σε συνεργασία με την Gen.G εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «NetWork: Inspire», που φιλοδοξεί να μιλήσει για τη συμπερίληψη και την ισότητα στο gaming. Οικοδέσποινα της σειράς των τεσσάρων επεισοδίων είναι η content creator Emily Ghoul, ενώ θα συμμετέχουν γυναίκες από τον χώρο του gaming, καθώς και influencers της βιομηχανίας, αλλά και μέλη από την ομάδα της Burberry. Σε κάθε επεισόδιο θα γίνεται ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο αυτό, ενώ σε ένα θα συμμετέχει και ένας άντρας, ώστε να συζητηθεί με ποιον τρόπο θα μπορούσαν οι άντρες παίκτες να γίνουν σύμμαχοι των παικτριών.

Εκτός από τη σειρά, την οποία θα μπορεί κανείς να παρακολoυθήσει στον ιστότοπο της Burberry, στο YouTube, το TikTok και το Twitch, την αγαπημένη πλατφόρμα streaming των gamers, η πρωτοβουλία περιλαμβάνει και μια υποτροφία από την Gen.G, τη Gen.G Foundation Scholarship, η οποία στόχο έχει να στηρίξει τις νεαρές gamers που θα μπορούσαν να παίξουν ηγετικό ρόλο σε αυτήν τη μεγάλη βιομηχανία. Η Burberry είπε ότι θα στηρίξει με δωρεά την υποτροφία, ενώ ο οίκος θα μπορέσει να επιλέξει μία υπότροφο τον Σεπτέμβριο του 2022, που θα λάβει χρηματοδότηση των διδάκτρων της στο πανεπιστήμιο της επιλογής της.

Διαβάστε ακόμα: Οι συνεργασίες fashion brands με το gaming που έβαλαν τη μόδα στον ψηφιακό χώρο

Αυτό είναι το πρώτο βήμα της Burberry στον χώρο των esports, όχι όμως και του gaming συνολικά, αφού έχει ήδη δημιουργήσει αξεσουάρ και χαρακτήρες για το παιχνίδι Blankos Block Party της Mythical Games ενώ από το 2019 έχει λανσάρει το πρώτο της online παιχνίδι, B Bounce. Aπό τον οίκο αναφέρεται ότι το brand θέλει περισσότερες γυναίκες στα esports, δίνοντας έμφαση στην αξία της συμπερίληψης.

Τα fashion brands δείχνουν ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον κόσμο του gaming, στον οποίο προσπαθούν να συμμετέχουν με διάφορους τρόπους, θέλοντας να προσεγγίσουν το τεράστιο νεανικό κοινό του, αλλά και να κάνουν τα πρώτα ανιχνευτικά τους βήματα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον που είναι ό,τι πιο κοντά υπάρχει στο metaverse αυτήν τη στιγμή.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί και πώς η L’Oréal ποντάρει στο gaming

Έτσι, εκτός από την Burberry, έχουμε δει ακόμα την Louis Vuitton να συνεργάζεται με το παιχνίδι League of Legends, την Gucci να δημιουργεί την Gucci Gaming Academy, στο πλαίσιο της οποίας επέλεξε να στηρίξει τέσσερις Ανατολικοευρωπαίους παίκτες, τον Balenciaga να συνεργάζεται με το Fortnite, για να σχεδιάσει virtual Βalenciaga αξεσουάρ για τα άβαταρ των παικτών.

Φαίνεται ότι η νέα γενιά, το κοινό – στόχος των μεγάλων brands, προτιμά να παρακολουθεί τα esports από τα παραδοσιακά αθλήματα, και τα μεγάλα brands μόδας είναι εκεί, σε αυτόν τον online, virtual χώρο, για να ντύσουν τα άβαταρ των νεαρών παικτών, να τους εξοπλίσουν με trendy αξεσουάρ, να τους προτείνουν νέα παιχνίδια, να οργανώσουν virtual events στις πλατφόρμες τους – και τώρα να στηρίξουν και την εκπαίδευσή τους.

Με πληροφορίες από Fashion United και Vogue Business
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.