26 Απρ 2024
READING

Η άνοδος της American Eagle – πουλώντας υπηρεσίες logistics

4 MIN READ

Η άνοδος της American Eagle – πουλώντας υπηρεσίες logistics

Η άνοδος της American Eagle – πουλώντας υπηρεσίες logistics

Η American Eagle εξαγόρασε πέρυσι τις startups logistics Quiet Logistics και Airterra. Η κινητήρια αιτία που την οδήγησε στις εξαγορές ήταν οι καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι ελλείψεις αποθηκών στη βιομηχανία μόδας από την αρχή της πανδημίας.

Ουσιαστικά, η πανδημία έδωσε την αφορμή για να εκμεταλλευτεί μια υπάρχουσα ευκαιρία η American Eagle, η οποία ανακοίνωσε έσοδα-ρεκόρ ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οικονομικό έτος 2021, αυξημένα κατά 33% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν, το ίδιο συνέβη και με τα έσοδα από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι ψηφιακές πωλήσεις της American Eagle αντιπροσώπευαν το 36% των συνολικών συναλλαγών στο τέλος του 2021, έναντι 29% δύο χρόνια νωρίτερα. Αυτό σημαίνει αποστολή περισσότερων πακέτων στους πελάτες και μετατόπιση των αποθεμάτων για να ικανοποιηθεί η νέα ζήτηση στο διαδίκτυο. Με τις καθυστερήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού όμως, εμφανίστηκε μια μεγάλη πρόκληση.

Διαβάστε επίσης: H American Eagle Outfitters επενδύει στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Πράγματι, η εταιρεία, στην οποία ανήκει επίσης η μάρκα εσωρούχων Aerie, με τις νέες εξαγορές αποστέλλει τις online παραγγελίες ταχύτερα και φθηνότερα από ό,τι προηγουμένως. Ωστόσο, τώρα, η προσέγγιση της εταιρείας έχει αλλάξει. Η American Eagle επιδιώκει να πουλήσει υπηρεσίες logistics σε αντίπαλους retailers, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που πουλάει τζιν, μπλουζάκια και μαγιό σε εφήβους.

Οι φιλοδοξίες της American Eagle στον τομέα των logistics επικεντρώνονται κυρίως γύρω από την Quiet Logistics, τον πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου. Πριν η American Eagle εξαγοράσει την εταιρεία, συνεργαζόταν ήδη μαζί της από το 2019. Το πελατολόγιο της Quiet περιελάμβανε ταχέως αναπτυσσόμενες μάρκες απευθείας πώλησης προς καταναλωτές (DTC), όπως η Bonobos και η Glossier, και το δίκτυo της εταιρείας αποδείχθηκε ικανό να χειριστεί τις περίπλοκες συνθήκες logistics του τελευταίου διαστήματος.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα δε θα ξεπεραστεί ούτε το 2022

Από τότε που συνεργάστηκε με την Quiet, η American Eagle κατάφερε να εξοικονομήσει 1,50 δολάριο για κάθε πακέτο που απέστειλε και ο αριθμός των αποστολών συνολικά μειώθηκε κατά 18% λόγω της καλύτερης ενοποίησης. Η παραγωγικότητα των αποθεμάτων βελτιώθηκε κατά 18% και ο χρόνος που χρειάστηκε για να φτάσουν τα εμπορεύματα στα καταστήματα μειώθηκε κατά 80%.

Επί του παρόντος, η Quiet εκτελεί τις online παραγγελίες και χειρίζεται τις επιστροφές για μάρκες όπως η Outdoor Voices και η Peloton, από εννέα αποθήκες που βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλες τις ΗΠΑ. Η American Eagle θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή την πλατφόρμα για να δημιουργήσει ένα “open marketplace” όπου οι retailers θα μοιράζονται χώρους αποθηκών, φορτηγά παράδοσης και άλλα. Ο retailer υποστηρίζει ότι αυτός ο τομέας θα μπορούσε μια μέρα να γίνει εξαιρετικά προσοδοφόρος. Η American Eagle επεσήμανε ότι μπορεί, με την πάροδο του χρόνου και αν επέλθει κλιμάκωση, η Quiet να γίνει μέχρι και πιο προσοδοφόρα από την ίδια την εταιρεία ενδυμάτων.

Κοινή αλυσίδα εφοδιασμού

Το πιο βασικό επιχείρημα της American Eagle προς τους retailers για ένα κοινό δίκτυο είναι ότι θα μειώσει σημαντικά το κόστος και θα είναι πιο αποτελεσματικό. Ορισμένοι retailers έχουν επιπλέον χωρητικότητα, ενώ άλλοι έλλειψη χώρου στις αποθήκες και ορισμένοι έχουν έλλειψη εργατικού δυναμικού, ενώ άλλοι πλεονάζον. Εάν μπορούσαν να ενωθούν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μέσα από τη συνεργασία, θα μπορούσε η αλυσίδα εφοδιασμού να γίνει πολύ πιο αποτελεσματική και οικονομική.

Με την ενοποίηση των αποστολών σε μία αποθήκη, για παράδειγμα, οι retailers θα χρειαστούν λιγότερα φορτηγά διανομής και μπορούν πιθανώς να εξασφαλίσουν χαμηλότερη τιμή ανά πακέτο από έναν μεταφορέα όπως η FedEx ή η UPS.

Τελικά, η American Eagle θέλει να ανταγωνιστεί το Amazon. Όχι στο κομμάτι των ειδών προς πώληση, αλλά στην αποτελεσματικότητα των logistics. Η εταιρεία θεωρεί ότι ο μόνος τρόπος για αποκτήσει εφοδιαστική αλυσίδα σε κλίμακα σαν του Amazon, κόστος σαν του Amazon και δυνατότητες σαν του Amazon, είναι αυτό να γίνει συλλογικά.

Διαβάστε επίσης: Η American Eagle θέλει να γίνει η αντι-Amazon

Η ανάγκη συχνά γεννά εφευρέσεις, και το τελευταίο έτος οδήγησε πολλές εταιρείες στον κλάδο της μόδας να επανεξετάσουν την αποστολή και την παράδοση. Ως αποτέλεσμα, η Skims εγκαινίασε αυτόνομα ρομπότ στα κέντρα εκπλήρωσης και η Walmart ναύλωσε πλοία για τη μεταφορά προϊόντων. Όπως και η American Eagle, η Walmart μετέτρεψε επίσης τα εσωτερικά της εργαλεία εφοδιαστικής αποστολής σε επιπλέον πηγές εσόδων προσφέροντάς τα σε άλλες εταιρείες.

Το να πειστούν οι αντίπαλοι retailers να συνεργαστούν δεν θα είναι εύκολο, καθώς πολλοί έχουν ήδη επενδύσει στις δικές τους αποθήκες και τα δικά τους δίκτυα παράδοσης. Ωστόσο, τα νέα μοντέλα εφοδιαστικής αλυσίδας κερδίζουν έδαφος, καθώς το κόστος εκπλήρωσης του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξάνεται. Με τη συγκέντρωση των πόρων, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα πληρώνουν λιγότερα για τα logistics, κάτι που θα τις καθιστά πιο ανταγωνιστικές σε σχέση με γίγαντες όπως το Amazon και η Walmart.

Mε πληροφορίες από Business of Fashion
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.