25 Απρ 2024
READING

To ΥouTube συνεργάζεται με το Shopify για ψώνια μέσα από την πλατφόρμα

3 MIN READ

To ΥouTube συνεργάζεται με το Shopify για ψώνια μέσα από την πλατφόρμα

To ΥouTube συνεργάζεται με το Shopify για ψώνια μέσα από την πλατφόρμα

Το Shopify είναι ένας ιστότοπος που προσφέρει τεχνογνωσία ηλεκτρονικού εμπορίου δημιουργώντας και στηρίζοντας  ηλεκτρονικά καταστήματα, που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια εμπόρους σε 175 χώρες. Τώρα, θέλει να κάνει την αγορά και την πώληση προϊόντων μια ευκολότερη εμπειρία με έμφαση στην κοινότητα, για τους πάνω από 2 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες του YouTube. Έτσι, το Shopify ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με το YouTube για τους δημιουργούς περιεχομένου, οι οποίοι θα μπορούν να πωλούν τα εμπορεύματά τους μέσω της πλατφόρμας βίντεο.

Μέσω της συνεργασίας, οι λιανοπωλητές μπορούν πλέον να φιλοξενούν livestreams στο YouTube όπου θα μπορούν να επισημάνουν και να καρφιτσώσουν προτάσεις προϊόντων, να ανεβάζουν βίντεο κατά παραγγελία που σχετίζονται με τα προϊόντα και να προσθέτουν μια καρτέλα καταστήματος στη σελίδα τους στο YouTube, για να μπορούν οι θεατές να ανατρέχουν ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε επίσης: To ΥouTube βασίζεται στη βιομηχανία της ομορφιάς για να απογειώσει το livestream shopping

Αυτές οι εξελίξεις έχουν ως στόχο να βελτιώσουν τις εμπειρίες αγορών των καταναλωτών. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της συνεργασίας του Shopify και του YouTube είναι η ταχύτητα και η ευκολία πραγματοποίησης μιας αγοράς. Επίσης, οι μάρκες προς τις οποίες τείνουν να κλίνουν οι άνθρωποι είναι εκείνες με τις οποίες αισθάνονται μια σύνδεση. Με τους χρήστες να έχουν ήδη εμπλακεί και να εμπιστεύονται τους YouTubers που ακολουθούν, η ενσωμάτωση του Shopify στην πλατφόρμα θα διευκολύνει τη δυνατότητα αγοράς προϊόντων από μια αξιόπιστη πηγή.

Το YouTube εμπλέκεται όλο και περισσότερο στις αγορές. Εκτός από την ενσωμάτωση του Shopify, το YouTube θα αφιερώσει ένα τμήμα της καρτέλας Εξερεύνηση σε έναν προορισμό αγορών που θα εμφανίζει περιεχόμενο με δυνατότητα αγορών για τους χρήστες των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και της Ινδίας σύντομα.

Το YouTube προωθεί επίσης το livestream shopping και επεκτείνει τα εργαλεία σε όλους τους δημιουργούς. Οι ζωντανές αγορές είναι δημοφιλείς σε χώρες όπως η Κίνα και πλατφόρμες όπως το TikTok, το Facebook, το Pinterest και το eBay έχουν εισαγάγει παρόμοιες λειτουργίες σε άλλες περιοχές. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, θα μπορούσαν να είναι ανάμεικτα. Ακόμα και το TikTok, όπου οι προτάσεις προϊόντων γίνονται viral και ξεπουλάνε μέσα σε μια νύχτα, μειώνει την επέκταση του live shopping στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου η αποδοχή προφανώς υστερεί.

Διαβάστε επίσης: H Walmart επενδύει περισσότερο στο livestream shopping

Και άλλες πλατφόρμες επιδιώκουν ενεργά να εμπλακούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Το Instagram, για παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι οι αγοραστές θα μπορούν να κάνουν παραγγελίες προϊόντων μέσω άμεσων μηνυμάτων με επιχειρήσεις, καθώς και να παρακολουθούν τις παραγγελίες τους και να κάνουν ερωτήσεις.

Διαβάστε επίσης: Αγορές μέσω Direct Messages φέρνει το Instagram

Σήμερα, κάθε μάρκα επικεντρώνεται σε ένα πράγμα: τη σύνδεση με το κοινό της. Η ουσιαστική δέσμευση με τους καταναλωτές είναι πλέον μια αναγκαιότητα. Αυτή η αλλαγή έχει θέσει το περιεχόμενο στο επίκεντρο των αλληλεπιδράσεων των εμπορικών σημάτων και έχει δημιουργήσει την οικονομία του δημιουργού, θολώνοντας τα όρια μεταξύ εμπόρου και δημιουργικότητας. Οι δημιουργοί περιεχομένου πωλούν αγαθά και δημιουργούν μάρκες, ενώ οι έμποροι D2C δημιουργούν περιεχόμενο ως έναν τρόπο για να βρουν και να συνεργαστούν με νέους πελάτες.

Με πληροφορίες από Fast Company
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.