25 Απρ 2024
READING

Είναι το Snapchat ο νέος ανταγωνιστής του Zoom;

4 MIN READ

Είναι το Snapchat ο νέος ανταγωνιστής του Zoom;

Είναι το Snapchat ο νέος ανταγωνιστής του Zoom;

Σε αντίθεση με πολλές άλλες πλατφόρμες social media, μέχρι πρότινος, το Snapchat ήταν διαθέσιμο μόνο σε κινητές συσκευές από τότε που δημιουργήθηκε, πριν από μία δεκαετία. Ωστόσο, πρόσφατα η εταιρεία λάνσαρε μια έκδοση του app για σταθερούς υπολογιστές και λάπτοπ.

Στόχος είναι να μπορούν οι χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ των κινητών και των υπολογιστών τους, συνεχίζοντας τις συνομιλίες τους στην πλατφόρμα. Βέβαια, η έκδοση web δε θα περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής για κινητά, τουλάχιστον για αρχή, σύμφωνα με την εταιρεία. Στο μεταξύ, η νέα επιλογή για υπολογιστές θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει το Snapchat να ανταγωνιστεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στον χώρο της ψηφιακής επικοινωνίας, το Zoom.

Το Snapchat είναι γνωστό για την ιδιότητα να επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα και φωτογραφίες σε συνομιλίες που έπειτα εξαφανίζονται, τα snaps. Τελευταία, όμως, οι βιντεοκλήσεις έχουν γίνει ένα επίσης δημοφιλές χαρακτηριστικό της εφαρμογής. Το Snapchat δήλωσε ότι η εφαρμογή υποστηρίζει περισσότερες από 100 εκατομμύρια βιντεοκλήσεις κάθε μήνα με έως και 15 συμμετέχοντες η καθεμία. Τώρα, που οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή και από υπολογιστή, η υπηρεσία αυτή θα γίνει πιο εύκολη και ευχάριστη στη χρήση και άρα μπορεί και να γίνει περισσότερο δημοφιλής.

Η υπηρεσία είναι παρόμοια με αυτή εφαρμογών βιντεοκλήσεων, όπως το Zoom, το οποίο εκτοξεύτηκε σε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το Zoom έχει νικήσει άλλες πλατφόρμες βιντεοκλήσεων όπως το Skype και έχει γίνει συνώνυμο της συνομιλίας με κάμερα, αλλά ο social media αέρας τού Snapchat θα μπορούσε να το βοηθήσει να κερδίσει έδαφος στους νέους χρήστες. Επίσης, οι βιντεοκλήσεις του Snapchat έχουν ορισμένα διακριτά χαρακτηριστικά. Αρχικά, οι χρήστες θα μπορούν να ξεκινούν κλήσεις πιο γρήγορα και εύκολα επειδή είναι ήδη συνδεδεμένοι με φίλους και μπορούν να βλέπουν πότε οι άλλοι είναι online. Τα χαρακτηριστικά φίλτρα επαυξημένης πραγματικότητας του Snapchat θα είναι επίσης σύντομα διαθέσιμα για βιντεοκλήσεις στη έκδοση web.

Ήδη υπάρχουν υποστηρικτές των βιντεοκλήσεων στο Snapchat έναντι του Zoom. Αυτοί τονίζουν ότι το Snapchat, σε αντίθεση με το Zoom, προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης στο Facebook και δεν απαιτεί κάρτα SIM για τη σύνδεση. Ακόμα, επιτρέπει προσωρινά μηνύματα κειμένου και εικόνες, ενώ μπορεί κάποιος να παραμείνει αόρατος και να μη φανεί συνδεδεμένος. Επιπλέον, διαθέτει κοινή χρήση τοποθεσίας και υποστηρίζει 14 γλώσσες.

Για την προστασία της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, το Snapchat for web απαγορεύει στους χρήστες να τραβούν στιγμιότυπα οθόνης από συνομιλίες ή φωτογραφίες. Η εταιρεία δημιούργησε επίσης μια “οθόνη απορρήτου” για την απόκρυψη του παραθύρου του Snapchat εάν οι χρήστες κάνουν κλικ εκτός αυτού.

Η Snap, η μητρική εταιρεία του Snapchat, έχει υποστεί πίεση μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερης από την αναμενόμενη ζημίας στην πιο πρόσφατη έκθεση αποτελεσμάτων της και τη μείωση των επερχόμενων τριμηνιαίων προβλέψεών της λόγω της επιδείνωσης της οικονομίας. Οι μετοχές της Snap έχουν καταρρεύσει κατά 70% από την αρχή του τρέχοντος έτους. Είναι συνεπώς αναμενόμενο να επιδιώκει η εταιρεία να αξιοποιήσει τις τρέχουσες τάσεις, όπως οι βιντεοκλήσεις, για ποικίλους λόγους, από επαγγελματικούς και ακαδημαϊκούς έως διασκέδαση.

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα, η Snap εισήγαγε μια νέα συνδρομητική υπηρεσία με την ονομασία Snapchat+, η οποία έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα έσοδά της. Το Snapchat+ είναι, συγκεκριμένα, μια premium υπηρεσία σχεδιασμένη για να δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε μια συλλογή αποκλειστικών, πειραματικών, προ-εκδοτικών λειτουργιών, εκ των οποίων τώρα περιλαμβάνει το Snapchat για το διαδίκτυο.

Η διαδικτυακή έκδοση μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τη νέα, συνδρομητική επιλογή των 3,99 δολαρίων ανά μήνα. Κατά το λανσάρισμα, η διαδικτυακή έκδοση του Snapchat θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και στους χρήστες του Snapchat+ στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά. Η υπηρεσία θα επεκταθεί σύντομα στους συνδρομητές του Snapchat+ στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Με πληροφορίες από CNN

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.