19 Απρ 2024
READING

Πώς η ευρωπαϊκή Pandora δυναμώνει την παρουσία της στις ΗΠΑ

3 MIN READ

Πώς η ευρωπαϊκή Pandora δυναμώνει την παρουσία της στις ΗΠΑ

Πώς η ευρωπαϊκή Pandora δυναμώνει την παρουσία της στις ΗΠΑ

To μεγάλο δανικό brand κοσμημάτων Pandora ετοιμάζει ένα νέο, κεντρικό hub στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξής του στις ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για ένα brand που είχε μια εξαιρετική χρονιά στην αμερικανική αγορά, σημειώνοντας ανάπτυξη 51% στις πωλήσεις του. Τώρα, φιλοδοξεί να διπλασιάσει τα έσοδά του σε σχέση με το 2019.

Η μάρκα, βέβαια, διαθέτει ήδη παρουσία στη Νέα Υόρκη, με εννέα καταστήματα, αλλά θέλει να την ενισχύσει, ξεκινώντας με τη δημιουργία ενός hub, που θα συγκεντρώνει τα πάντα κάτω από μία στέγη, σε ένα concept που φιλοδοξεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία μέσα στην εταιρεία. Σε έναν χώρο γύρω στα 2.700 τετραγωνικά στο Μανχάταν, τον οποίο ωστόσο ακόμα αναζητά, η εταιρεία θα δημιουργήσει εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούν τις ομάδες των πωλήσεων, των προϊόντων, του marketing, των οικονομικών υπηρεσιών, του ανθρώπινου δυναμικού, του ηλεκτρονικού εμπορίου, το νομικό και το επιχειρησιακό τμήμα, σε έναν ανοιχτό, open plan σχεδιασμό, που στόχο έχει να ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων.

Αυτές οι νέες εγκαταστάσεις θα προστεθούν στο υπάρχον hub Βόρειας Αμερικής της Βαλτιμόρης, και τις εγκαταστάσεις logistics της Κολούμπια.

Σε αυτόν τον νέο χώρο θα φιλοξενηθεί το hub προσωρινά, μέχρι να χτιστούν οι μόνιμες εγκαταστάσεις της Pandora στη Νέα Υόρκη, που θα είναι έτοιμες το καλοκαίρι του 2023. Όπως εξηγεί ο Luciano Rodembusch, πρόεδρος της Pandora Βόρειας Αμερικής, το ζητούμενο είναι οι ομάδες των καταστημάτων να βρίσκονται κοντά στις εταιρικές ομάδες, ώστε να πιάσουν «τον παλμό του ταλέντου και των πελατών στο επίκεντρο του λιανεμπορίου της Βόρειας Αμερικής», που είναι η Νέα Υόρκη.

Η επένδυση εκεί γίνεται επειδή η Pandora πιστεύει ότι η Νέα Υόρκη είναι η μεγαλύτερη εμπορική αγορά στις ΗΠΑ και από τις μεγαλύτερες του κόσμου, και το κορυφαίο ταλέντο που βρίσκεται εκεί θα ενισχύσει τη δυναμική του brand. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία εξαγόρασε τα 37 franchise καταστήματα που διέθετε στις ΗΠΑ και τον Καναδά, στη λογική, όπως φαίνεται, του να έχει τον απόλυτο έλεγχο της δραστηριότητάς της σε αυτές τις αγορές, ενώ θα ανοίξει και shops in shop στα Macy’s σε διάφορα σημεία των ΗΠΑ.

Η εταιρεία κάνει ακόμα λόγο και για το πώς η κίνησή της αυτή στη Νέα Υόρκη θα ενισχύει την ποικιλομορφία και τη στήριξη της συμπερίληψης στην επιχείρηση.

Διαβάστε ακόμα: Amazon και Cartier συνεργάζονται εναντίον των απομιμήσεων

Εκτός αυτού, όμως, πρόκειται για μια καλά μελετημένη κίνηση, που έχει ως στόχο να εκμεταλλευτεί το ιδιαίτερο momentum που απολαμβάνει αυτήν τη στιγμή το brand στην αγορά, παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες του κοινού. Έτσι, η εταιρεία θέλει να σχεδιάσει ένα «ανώτερο omnichannel ταξίδι» για τους πελάτες της, που σε ποσοστό 80% ξεκινούν το αγοραστικό τους ταξίδι από το ηλεκτρονικό κατάστημα Pandora, αλλά βιώνουν, σύμφωνα με την εταιρεία, ένα ξεχωριστό brand experience που περιλαμβάνει την αλληλεπίδραση με τις καμπάνιες της αλλά και το χάραγμα των προσωπικών κοσμημάτων στις φυσικές τοποθεσίες.

Σύμφωνα με τον Rodembusch, μπορεί να υπάρχουν λιγότερα χρήματα στην αγορά αυτήν τη στιγμή, αλλά «το γεγονός ότι έχουμε κοσμήματα υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές, και το ότι επικεντρωνόμαστε στις σημαντικές στιγμές, δημιουργούν ένα φυσικό αντιστάθισμα στην ύφεση».

Η αλήθεια είναι ότι η Pandora, μια τεράστια εταιρεία που έχει πιθανόν τη μεγαλύτερη παραγωγή κοσμημάτων διεθνώς, είναι από τα brands που δείχνουν μεγάλη αυτοπεποίθηση τα τελευταία χρόνια. Έχει βρει ακριβώς το κοινό της, προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία, αφού ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει το δικό του κόσμημα επιλέγοντας τα charms του, ποντάρει με αυτήν τη δυνατότητα στα ξεχωριστά, προσωπικά δώρα, συνεπώς ήδη καλύπτει τις περιστάσεις που είναι πιθανότερο να κάνει κάποιος μια αγορά, και δίνει έμφαση στα φυσικά της καταστήματα, που είναι πάνω από 2500 σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με πληροφορίες από WWD
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.