18 Απρ 2024
READING

To Αmazon παγώνει τα σχέδιά του και για νέες εγκαταστάσεις γραφείων

3 MIN READ

To Αmazon παγώνει τα σχέδιά του και για νέες εγκαταστάσεις γραφείων

To Αmazon παγώνει τα σχέδιά του και για νέες εγκαταστάσεις γραφείων

Μέσα στον Απρίλιο, το Amazon ανακοίνωσε μειωμένες οικονομικές επιδόσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2022, καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας έχουν ελαφρώς μειωθεί. Μάλιστα, σημείωσε τον Απρίλιο την πιο αργή τριμηνιαία ανάπτυξη των τελευταίων ετών και δήλωσε ότι η επιβράδυνση μπορεί να συνεχιστεί, με βάση τα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Μέσα στην πανδημία, για να καλύψει την εκτεταμένη ζήτηση, το Amazon αναγκάστηκε να επενδύσει σε μεγάλες αποθήκες και σε νέους χώρους, οι οποίοι πλέον είναι περιττοί. Κατ’ επέκταση, η εταιρεία τώρα διαθέτει προς ενοικίαση ορισμένους χώρους αποθηκών της. Συγκεκριμένα, εγκατέλειψε τουλάχιστον 930.000 τετραγωνικά μέτρα αποθηκευτικών χώρων.

Διαβάστε επίσης: To Amazon νοικιάζει τις αποθήκες του, καθώς πέφτουν οι πωλήσεις

Σε αυτό το πλαίσιο, το Amazon σταμάτησε επίσης την κατασκευή πέντε γραφείων στην Ουάσινγκτον, ενώ θα αναστείλει τα σχέδια και μιας έκτης εγκατάστασης. Επιπλέον, δήλωσε ότι οι μεταβαλλόμενες εργασιακές συνήθειες μετά την πανδημία το έχουν αναγκάσει να επανεκτιμήσει τα σχέδια των γραφείων του. Συγκεκριμένα, με πολλούς ανθρώπους να εργάζονται εξ αποστάσεως, επηρεάζεται έντονα το αποτύπωμα των γραφείων της εταιρείας. Η εταιρεία θα ολοκληρώσει τους εξωτερικούς χώρους των κτιρίων, αλλά οι εσωτερικοί χώροι θα επανεκτιμηθούν και θα ολοκληρωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ωστόσο, τόνισε ότι το πάγωμα των εγκαταστάσεων δε θα επηρεάσει τα σχέδια της εταιρείας να φέρει περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας συνολικά στις αντίστοιχες περιοχές. Η εταιρεία θεωρεί τα γραφεία της μακροπρόθεσμες επενδύσεις και θέλει να βεβαιωθεί ότι ο τρόπος σχεδιασμού τους θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων της στο μέλλον. Με άλλα λόγια, οι κατασκευές δεν ακυρώνονται, απλώς διακόπτονται έως ότου επανεκτιμηθεί ο σχεδιασμός τους, ώστε να ταιριάζουν στην υβριδική εργασία που είναι το πιο συνηθισμένο μοντέλο εργασίας σήμερα, όταν η φύση της εργασίας το επιτρέπει.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το Amazon παγώνει τα σχέδιά του για νέες εγκαταστάσεις

Το Amazon καθυστέρησε ή ακύρωσε πρόσφατα και άλλα έργα, όπως ένα κέντρο διανομής, μια αποθήκη και ένα εμπορευματικό κέντρο αεροδρομίου σε διάφορες τοποθεσίες στις ΗΠΑ. Γενικά, τα ιστορικά επίπεδα πληθωρισμού έχουν επηρεάσει τη βασική επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου του Amazon. Ακόμα, και οι πωλήσεις από την ετήσια Prime Day, που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα, φάνηκε να περιορίζονται σε είδη πρώτης ανάγκης και μικρότερες αγορές.

Ακριβώς όπως το Amazon, και η Meta έχει αποσύρει τα σχέδια επέκτασης των γραφείων της στη Νέα Υόρκη και καθυστερεί την κατασκευή 23.000 τετραγωνικών μέτρων γραφείων στη Μασαχουσέτη, προκειμένου να τα επανασχεδιάσει για υβριδική εργασία. Με το εργασιακό τοπίο να αλλάζει, επαναπροσδιορίζονται οι απαιτήσεις σε φυσική παρουσία και, κατ’ επέκταση, οι απαιτήσεις σε εγκαταστάσεις γραφείων έχουν αλλάξει σημαντικά. Οι εταιρείες βρίσκονται ακόμη σε μια φάση εξέτασης των νέων συνθηκών, ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στις πιθανές μελλοντικές απαιτήσεις.

Με πληροφορίες από Construction Dive
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.