25 Απρ 2024
READING

H Mattel συνεργάζεται με τη SpaceX του Elon Musk για καινούρια παιχνίδια

3 MIN READ

H Mattel συνεργάζεται με τη SpaceX του Elon Musk για καινούρια παιχνίδια

H Mattel συνεργάζεται με τη SpaceX του Elon Musk για καινούρια παιχνίδια

Στις 20 Ιουλίου, την επέτειο της πρώτης φορά που ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι, το 1969, ο γίγαντας της παιχνιδοβιομηχανίας Mattel και η SpaceX, η εταιρεία αεροδιαστημικής του Elon Musk, που θέλει να στείλει τους ανθρώπους στον Άρη, ανακοίνωσαν μια πολύχρονη συνεργασία, για τη δημιουργία παιχνιδιών εμπνευσμένων από το διάστημα και τη SpaceX, που θα κυκλοφορήσουν στις αγορές όλου του κόσμου από τον επόμενο χρόνο.

Τα παιχνίδια θα κυκλοφορήσουν από το brand Matchbox, γεγονός που δίνει μια ιδέα για την πιθανή φύση τους, καθώς δεν έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες και πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Με δεδομένο λοιπόν ότι η Matchbox κυκλοφορεί μινιατούρες οχημάτων κατά κόρον, είναι πολύ πιθανό να δούμε μοντέλα των σκαφών του στόλου της SpaceX, μεταξύ άλλων και του Dragon, που έχει χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει αστροναύτες προς και από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά και για την τριήμερη αποστολή του πρώτου πληρώματος πολιτών που τέθηκε ποτέ σε τροχιά.

Εκτός από τα παιχνίδια, θα λανσαριστούν ακόμα και συλλεκτικά αντικείμενα, μέσα από την πλατφόρμα Mattel Creations, η οποία δημιουργεί παιχνίδια και κομμάτια περιορισμένης έκδοσης από γνωστά franchises. Τα προϊόντα που θα δημιουργηθούν λοιπόν από αυτήν τη συνεργασία δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά, αλλά και σε συλλέκτες. Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αυξανόμενη αγάπη των ενηλίκων για τα παιχνίδια, με το ανερχόμενο φαινόμενο του «Kidult», γεγονός που στρέφει τις μεγάλες εταιρείες στη δημιουργία συλλογών που θα μπορούσαν να τους δελεάσουν περισσότερο.

Το αρμόδιο στέλεχος της Mattel μίλησε για την «υπερηφάνεια» της εταιρείας που δημιουργεί προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες τιμούν σημαντικές πολιτισμικές στιγμές «που εμπνέουν την ανρθωπότητα». Και η αλήθεια είναι ότι η Mattel πήγε στο φεγγάρι τρία χρόνια πριν από τον Neil Armstrong, αφού, εκείνη την εποχή, με τον «πυρετό του διαστήματος» και της εξερεύνησής του στα ύψη, η εταιρεία είχε λανσάρει μια σειρά από Barbie αστροναύτες, αλλά και τον Ταγματάρχη Matt Mason, έναν Αμερικανό αστροναύτη με τον απαιτούμενο εξοπλισμό για μια βόλτα στη Σελήνη.

Διαβάστε ακόμα: Η Mattel λανσάρει τα πρώτα της παιχνίδια με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα

Αλλά και πιο πρόσφατα, η Mattel είχε δημιουργήσει μια συλλογή στα Hot Wheels με έμπνευση από το Curiosity και το Perseverance, τα rovers που εξερευνούν τον Άρη, ενώ τον Απρίλιο που πέρασε, έστειλε δύο Barbie στο διάστημα, στο πλαίσιο μια καμπάνιας που ενθάρρυνε τα κορίτσια να ακολουθήσουν τις θετικές επιστήμες.

Ο αντιπρόεδρος της SpaceX, από την άλλη, δήλωσε ότι η εταιρεία πιστεύει πως «ένα μέλλον στο οποίο η ανθρωπότητα βρίσκεται ανάμεσα στα αστέρια είναι θεμελιωδώς πιο συναρπαστικό από ένα στο οποίο δεν είμαστε εκεί».

Η SpaceX ετοιμάζεται τώρα να στείλει άλλο ένα πλήρωμα πολιτών σε πενταήμερη τροχιά γύρω από τη Γη, με την αποστολή Polaris Dawn, που ίσως γίνει και η ευκαιρία για την πρώτη στην ιστορία βόλτα πολίτη στο διάστημα.

Με πληροφορίες από Fast Company
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.