26 Απρ 2024
READING

H Victoria’s Secret απολύει το 5% των στελεχών της και αναδιαμορφώνεται

2 MIN READ

H Victoria’s Secret απολύει το 5% των στελεχών της και αναδιαμορφώνεται

H Victoria’s Secret απολύει το 5% των στελεχών της και αναδιαμορφώνεται

Ο CEO της Victoria’s Secret, Martin Waters, προσπαθεί με πολλή δουλειά να απαλλάξει την εταιρεία από την πρότερη φήμη της ως μια γυναικεία μάρκα που βασιζόταν στο γούστο των ανδρών με, οριακά, σεξιστικό τρόπο. Τώρα, το marketing και η παρουσία της εταιρείας επικεντρώνεται στην γυναικεία ενδυνάμωση, τη συμπερίληψη και την ποικιλομορφία.

Μετά από αυτόν τον επαναπροσδιορισμό του brand της Victoria’s Secret και την αναδόμηση της στρατηγικής για ανάπτυξη, ακολουθεί ο επανασχεδιασμός της ηγεσίας της μάρκας, ώστε να προσαρμοστεί καλύτερα στο μεταβαλλόμενο καταναλωτικό τοπίο.

Διαβάστε επίσης: Η Victoria’s Secret προσπαθεί να αποδείξει ότι αλλάζει

Έτσι, η Victoria’s Secret απέλυσε διακριτικά περίπου το 5% της διοικητικής της ομάδας στο πλαίσιο μιας συνολικής εταιρικής αναδιάρθρωσης που, όπως δήλωσε η εταιρεία, θα την εξυπηρετήσει καλύτερα μακροπρόθεσμα. Ουσιαστικά, ο εταιρικός ανασχηματισμός συγχωνεύει τις επιχειρήσεις εσωρούχων Victoria’s Secret και Pink και την επιχείρηση ομορφιάς σε έναν ενιαίο, συνεργατικό οργανισμό, με επίκεντρο την ανάπτυξη και τα κέρδη. Η CEO της Pink θα είναι υπεύθυνη για την ενέργεια αυτή.

Η μείωση περίπου 160 διοικητικών θέσεων είναι επίσης μέρος της ευρύτερης αναδιαμόρφωσης της νέας εταιρικής δομής της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων τριών νέων διορισμών στελεχών. Οι αλλαγές αναμένεται να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση κόστους 40 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Victoria’s Secret.

Η ενοποίηση των εμπορικών σημάτων της εταιρείας υπό την ηγεσία του ίδιου προσώπου θα κάνει το marketing πιο ομοιόμορφο και πειθαρχημένο στις αρχές της εταιρείας. Η Victoria’s Secret στοχεύει να συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο του diversity ακολουθώντας τον παλμό της εποχής, ενώ σκοπεύει να ενσωματώσει περισσότερο την ψηφιακή τεχνολογία με τα καταστήματα και να βελτιώσει περαιτέρω την γκάμα προϊόντων της.

Διαβάστε επίσης: Η Victoria’s Secret θέλει να αλλάξει και παρουσιάζει τον πρώτο άντρα πρεσβευτή της

Όσον αφορά την παρούσα πορεία της εταιρείας, τον Ιούνιο, η Victoria’s Secret ανακοίνωσε καθαρές πωλήσεις ύψους 1,484 δισ. δολαρίων για το α’ τρίμηνο, μειωμένες κατά 4,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Οι συνολικές συγκρίσιμες πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2022, εν τω μεταξύ, μειώθηκαν κατά 8% από το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Με πλήροφορίες από Retail Dive
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.