26 Απρ 2024
READING

Γιατί η ευρωπαϊκή Ferrero ανοίγει κέντρο καινοτομίας στις ΗΠΑ

3 MIN READ

Γιατί η ευρωπαϊκή Ferrero ανοίγει κέντρο καινοτομίας στις ΗΠΑ

Γιατί η ευρωπαϊκή Ferrero ανοίγει κέντρο καινοτομίας στις ΗΠΑ

Η Ferrero Βόρειας Αμερικής θα δημιουργήσει ένα νέο κέντρο καινοτομίας στο Σικάγο, το οποίο θα στεγάζει όλες τις ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας ζαχαρωδών και σνακ που βρίσκονται επί του παρόντος διάσπαρτες στις ΗΠΑ.

Η ιταλική εταιρεία Ferrero, η οποία κατέχει brands όπως Nutella, TicTac και Kinder, έχει πραγματοποιήσει αρκετές σημαντικές εξαγορές τα τελευταία χρόνια για να αυξήσει τα μεριδιά της.

Το 2017, εξαγόρασε τις σοκολάτες Fannie May και Ferrara Candy, τον κατασκευαστή των Brach’s, Nerds και SweeTarts. Ένα χρόνο αργότερα, η Ferrero αγόρασε την επιχείρηση ζαχαρωδών της Nestlé στις ΗΠΑ για 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ το 2019, η Ferrero αγόρασε τις μάρκες μπισκότων Kellogg’s και σνακ φρούτων, συμπεριλαμβανομένων των Keebler και Famous Amos έναντι 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και η εταιρική έδρα της βρίσκεται στην Άλμπα της Ιταλίας, τα τελευταία χρόνια  δραστηριοποιείται έντονα στις ΗΠΑ υπό την επίβλεψη του προέδρου και Chief Business Officer, Todd Siwak.

Ειδικότερα, τον τελευταίο χρόνο, η εταιρεία ανακοίνωσε δύο μεγάλες επεκτάσεις στο εργοστάσιο παραγωγής της στο Μπλούμιγκτον του Ιλινόις, ενώ έχει κατασκευάσει τρία νέα κέντρα διανομής.

Διαβάστε ακόμα: Η Ferrero επενδύει 100 εκ. δολάρια σε νέο κέντρο διανομής για την επέκταση της στην Αμερική

Τώρα, για να επιτύχει τους επιχειρηματικούς της στόχους στις ΗΠΑ, ιδρύει αυτό το μεγάλο κέντρο καινοτομίας στο Σικάγο. Η επιλογή της τοποθεσίας αυτής δεν είναι τυχαία, καθώς το Σικάγο είναι βασικός κόμβος για τις επιχειρήσεις τροφίμων. Με αυτόν τον τρόπο, η ιταλική εταιρεία θα καταφέρει να εισχωρήσει στην αμερικανική κοινότητα παραγωγής τροφίμων μέσα σε μία περιοχή που έχει προσελκύσει μερικούς από τους κορυφαίους επιστήμονες τροφίμων, παρασκευαστές και επαγγελματίες.

Στο νέο κέντρο, που θα βρίσκεται στο κτίριο Marshall Field & Co, θα εργαστούν περίπου 170 υπάλληλοι, μετά τα εγκαίνιά του το 2023. Εκεί θα σχεδιαστεί και θα διεξαχθεί με μεγαλύτερη συνοχή η έρευνα και η ανάπτυξη των προϊόντων.

Η Ferrero δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή εταιρεία που δημιούργησε πρόσφατα τέτοιου είδους ειδικό κέντρο στις ΗΠΑ. Η Quorn, η βρετανική μάρκα παραγωγής υποκατάστατου κρέατος, ίδρυσε πρόσφατα ένα γαστρονομικό κέντρο στο Ντάλας, ώστε να στοχεύει καλύτερα τους καταναλωτές των ΗΠΑ. Αντίστοιχα, η Ferrero, η οποία διαθέτει ποικιλία εμπορικών σημάτων, μέσα από τη συγκέντρωση επιστημόνων τροφίμων στο νέο κέντρο της αποσκοπεί στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των προϊόντων της.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Nutella είναι το τέλειο παράδειγμα για όσα πρέπει να αλλάξουν οι πολυεθνικές

Αυτό το κέντρο θα μπορούσε, επίσης, να επιτρέψει τη διεξαγωγή πιο εξειδικευμένης έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων για τη Ferrero. Οι καταναλωτές των ΗΠΑ μπορεί να έχουν διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά τη γεύση, τα συστατικά και τις διαδικασίες παραγωγής από εκείνους στην Ευρώπη, όπου εδρεύει η εταιρεία. Ένα κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στο Σικάγο μπορεί να ανακλύψει καλύτερα ποιες είναι αυτές οι προτιμήσεις και να σχεδιάσει προϊόντα που στοχεύουν καλύτερα σε αυτήν την περιοχή.

Η επιχειρηματική δυναστεία των Ferrero έχει τις ρίζες της σε ένα οικογενειακό ζαχαροπλαστείο στη βόρεια Ιταλία, που άρχισε να χρησιμοποιεί φουντούκια ως τρόπο για να «αυξήσει» τις περιορισμένες προμήθειές του σε κακάο. Το ζαχαροπλαστείο εξελίχθηκε σε εταιρεία ζαχαρωδών, ανοίγοντας μονάδες παραγωγής και γραφεία και στο εξωτερικό μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τη δεκαετία του 1960, η εταιρεία λάνσαρε τα brands της Nutella και της σοκολάτας Kinder και, στη συνέχεια, επεκτάθηκε και σε άλλα προϊόντα, όπως οι καραμέλες Tic Tac και τα σοκολατάκια Ferrero Rocher.

Σήμερα, η εταιρεία που δημιουργήθηκε από το μικρό ζαχαροπλαστείο αποτιμάται στα 32,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg και ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια, ενώ τα προϊόντα της είναι γνωστά σε όλον τον κόσμο.

Mε πληροφορίες από FoodDive
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.