26 Απρ 2024
READING

H Τoyota στο TikTok | Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσεγγίζουν το νεανικό κοινό

3 MIN READ

H Τoyota στο TikTok | Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσεγγίζουν το νεανικό κοινό

H Τoyota στο TikTok | Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσεγγίζουν το νεανικό κοινό

Η Toyota πραγματοποίησε την πρώτη δωρεά οχήματος στο TikTok, ένα “giveaway”, στις ΗΠΑ, για να δημιουργήσει διαδικτυακή προσοχή πριν από την έναρξη του επίσημου καναλιού της στην εφαρμογή κοινοποίησης βίντεο στις 15 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Toyota: Πόσα αυτοκίνητα πουλάει στην Ελλάδα η δημοφιλέστερη μάρκα της αγοράς

Στην αρχή του έτους, η Toyota παρουσίασε την καμπάνια του Corolla Cross. Στα σποτ “Find Your Groove” πρωταγωνίστησε ο Aubrey Fisher, ένας δημιουργός που είναι γνωστός για τα χορευτικά του βίντεο και ο οποίος διαθέτει κοινό άνω των 2,1 εκατομμυρίων followers στο TikTok. Τον Μάρτιο, ο Fisher συνεργάστηκε με άλλους επτά δημιουργούς για ξεκινήσει η πρόκληση #CorollaCrossStep, η οποία διήρκεσε 30 ημέρες και ενέπνευσε 1,4 εκατομμύρια βίντεο που δημιουργήθηκαν από χρήστες. Με την πρόκληση #CorollaCrossStep, οι χρήστες έπρεπε να δημιουργήσουν ένα βίντεο χορού για να κερδίσουν ένα Toyota Corolla Cross του 2022.

Ο Fisher πρωταγωνιστεί επίσης σε τηλεοπτικές διαφημίσεις για την προώθηση του νέου οχήματος, ενώ βοήθησε στην αξιολόγηση των κορυφαίων υποβολών και την επιλογή τριών νικητών για τον διαγωνισμό. Έπειτα, εμφανίζεται με τον μεγάλο νικητή, ο οποίος κέρδισε και αυτοκίνητο, σε ένα νέο βίντεο στο TikTok.

Η συνεργασία με ένα καθιερωμένο όνομα, όπως ο Fisher, χάρισε στην Toyota ένα επίπεδο προβολής που θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί υπό άλλες συνθήκες. Η προσπάθεια έφερε πάνω από 127.000 followers στον λογαριασμό @toyota στο TikTok. Το hashtag #CorollaCrossStep έχει πάνω από 8 δισεκατομμύρια προβολές βίντεο από τον Μάρτιο.

Τα brands στρέφονται στο TikTok

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok προσέλκυσε δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κάνοντας τη διαφορά με το διαφορετικό της content, τα μικρής διάρκειας βίντεο, που κέρδισαν τους Gen Z-ers. Η πανδημία και τα lockdowns, με τον επιπλέον ελεύθερο χρόνο που δημιούργησαν για πολύ κόσμο, έδωσαν περισσότερη άνεση στο νεανικό κυρίως κοινό να το ανακαλύψει.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι νέες startups προτιμούν το TikTok για να βρουν πελάτες

Οι μάρκες αναζητούν να βρουν πλατφόρμες που επιτρέπουν τη σχετικότητα και οδηγούν στη σύνδεση, κάτι που είναι αυτό που τελικά προσελκύει τα νεότερα ακροατήρια. Ακριβώς τέτοια πλατφόρμα είναι το TikTok. Έτσι, πολλά είναι τα brands που έχουν στραφεί σε αυτό για να αποκτήσουν πρόσβαση στο τεράστιο παγκόσμιο κοινό του, το οποίο αποτελείται ως επί το πλείστον από νεαρά άτομα. Μάλιστα, το app είναι το αγαπημένο των νεότερων γενεών, όπως η Gen Z και η Gen Alpha, ξεπερνώντας το YouTube όσον αφορά τον χρόνο που ξοδεύεται στην εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης: YouTube vs TikTok | Πώς οι δύο ανταγωνιστές επηρεάζουν τις στρατηγικές των brands

Η καμπάνια αυτή είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται σε ψηφιακές τακτικές και σε τακτικές social media για να προσαρμοστούν στην επόμενη γενιά οδηγών. Το ερώτημα είναι αν η μάρκα θα καταφέρει να διατηρήσει αυτό το επίπεδο εμπλοκής σε μια πλατφόρμα στην οποία εμφανίζονται όλο και περισσότερες διαφημίσεις και είναι επιρρεπής σε τάσεις που χάνονται όσο γρήγορα εμφανίστηκαν.

Με πληροφορίες από Marketing Dive
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.