27 Απρ 2024
READING

Το νέο εργοστάσιο παπουτσιών της Gucci στην Ιταλία

4 MIN READ

Το νέο εργοστάσιο παπουτσιών της Gucci στην Ιταλία

Το νέο εργοστάσιο παπουτσιών της Gucci στην Ιταλία

Το luxury brand Gucci ανακοίνωσε τη δημιουργία του νέου εργοστασίου παπουτσιών στην Ιταλία, στο Ρεκανάτι, ως μέρος του σχεδίου της μητρικής της εταιρείας Kering τα έσοδα του οίκου να φτάσουν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στις αρχές του Ιουνίου 2022, η Gucci έβαλε στόχο τα έσοδα 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσω ενός συνδυασμού αύξησης πωλήσεων στα καταστήματα, διευρυμένων δικτύων καταστημάτων και υψηλότερων τιμών. Ήδη το 2021, πέτυχε τον στόχο των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε η μητρική εταιρεία Kering.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το κοινό αγαπά την Gucci και πώς σχεδιάζει να φτάσει τα 15 δις σε έσοδα

Τα προϊόντα Gucci τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν μία έντονη δημοτικότητα. Η παγκόσμια παρουσία είναι το κλειδί που την ανέδειξε δημοφιλή μάρκα σε είδη πολυτελείας. Η παγκόσμια εμβέλεια της Gucci πέρα ​​από τη βιομηχανία της μόδας μπορεί να εξηγήσει την αγάπη του κοινού. Εκτός από τη μόδα, η Gucci δραστηριοποιείται με τρόπο ώστε να σχετίζεται με τη μουσική, την αυτοκινητοβιομηχανία, τα είδη σπιτιού και τη βιομηχανία μακιγιάζ.

Με το νέο της εγχείρημα, επιστρέφει στις ρίζες της: την παραγωγή υποδημάτων. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε το 1921 με δερμάτινα είδη πωλώντας προϊόντα γύρω από τον τομέα της ιππασίας. Ωστόσο, το 1930 ο οίκος επεκτείνεται και σε παπούτσια, γάντια, και εσώρουχα γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία.

Η Pigini, μια κορυφαία εταιρεία υποδημάτων που αποτελεί μέρος της βιομηχανικής πλατφόρμας της Gucci και εδρεύει επίσης στο Ρεκανάτι, θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του κτιρίου, το οποίο φιλοδοξεί να είναι πρωτοποριακό, τόσο ως προς την κατασκευή του όσο και ως προς περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Ωστόσο, πέρα από τα οφέλη που θα έχει η νέα βιομηχανική πλατφόρμα για την ίδια την Gucci, αναμένεται να συνεισφέρει και προσφέροντας θέσεις εργασίας σε περισσότερους από 400 εργαζόμενους μέσα σε τρία χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Τα νέα δερμάτινα | H μητρική του Gucci επενδύει σε δέρμα καλλιεργημένο από ζωικά κύτταρα

Η κατασκευή του εργοστασίου, που θα καλύπτει περισσότερα από 10.000 τετραγωνικά μέτρα, θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023 και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024.

Νέοι υπάλληλοι θα ενταχθούν σταδιακά από φέτος. Αρχικά, θα εισαχθούν στο σημερινό εργοστάσιο και στη συνέχεια, πριν μεταφερθούν στον νέο χώρο, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες σε αυτό, σε εργαστήριο όπου θα παρέχεται ειδική εκπαίδευση.

Παράλληλα, η Pigini θα προσφέρει μια σειρά από προγράμματα κατάρτισης για πτυχιούχους και άνεργους νέους ηλικίας 18 έως 26 ετών, προκειμένου να αναπτύξει μια νέα γενιά επαγγελματιών, σε συντονισμό με τη δέσμευση της Gucci για τη made in Italy αριστοτεχνία των προϊόντων της.

Τα νέα προγράμματα κατάρτισης αποτελούν μέρος του έργου Gucci École de l’Amour, το οποίο, μεταξύ των προτεραιοτήτων του, παρέχει ένα διμηνιαίο μάθημα στη Scuola di Fabbrica (Σχολή Κατασκευής) – ένα πρόγραμμα σπουδών που αναπτύχθηκε από την Gucci με σκοπό την εκπαίδευση στην παραγωγή δερμάτινων ειδών και υποδημάτων.

Το l’École de l’Amour βρίσκεται μέσα στο Gucci ArtLab (ένας χώρος 37 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων όπου 800 εργαζόμενοι συνδυάζουν δεξιοτεχνία και πειραματισμό σε ένα καινοτόμο περιβάλλον startup). Προσφέρει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές σχολές. Δύο από αυτά, το Scuola dei Mestieri και το Scuola di Fabbrica, απευθύνονται σε νέους πτυχιούχους ή άνεργους νέους μεταξύ 18 και 26 ετών, το εργατικό δυναμικό που απαιτείται για να δώσει ένα μέλλον σε έναν κλάδο που αγωνίζεται να αντισταθμίσει την πτώση του κύκλου εργασιών.

Από την ίδρυσή της το 2018, η Scuola di Fabbrica έχει εκπαιδεύσει πάνω από 200 τεχνίτες και ειδικούς στην κατασκευή, και περισσότερα από 800 άτομα έχουν εκπαιδευτεί από την Gucci Ecole de l’Amour.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η τοπικοποίηση θα είναι καθοριστική για το μέλλον του λιανεμπορίου

Το luxury brand συνεχίζει να επεκτείνεται συνδυάζοντας την παράδοση και τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να προσεγγίσει το αγοραστικό κενό. Νωρίτερα το 2022 είχε αποκτήσει μόνιμη παρουσία στην πλατφόρμα Roblox, ανοίγοντας στο κοινό της τις πύλες στην Gucci Town, μια εικονική piazza σχεδιασμένη να μετουσιώσει σε virtual χώρο το όραμα και τις αξίες του brand. Έτσι, και με την απήχηση που έχει στο κοινό, καταφέρνει να είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα luxury brands για τον όμιλο Kering.

Με πληροφορίες από Footwear News
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.